Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak poznać że NI-MH daje ostatnie oznaki życia?

Recommended Posts

Witam. Słyszałem że nimh strzela pełnym rofem do końca, a u mnie można jeszcze powolną serię puścić i na pojedynczym już nie ciągnie czyli takie "wziuuu..." :D

Mam jeszcze problem z standardową ładowarką, prawie wcale się nie grzeje i nie ładuje baterii, a na mikroprocesorówkę mnie niestety nie stać. Co mogło się popsuć? Może ta gówniana tamiya nie łączy z baterią...

Dodam że mam CM-028 z baterią G&P 8.4 1600mah nimh

Pozdrawiam serdecznie, grze.. yy to znaczy endo

Mogła się popsuć ładowarka, złączki w baterii i/lub ładowarce, satelity NASA... Lepiej odłóż kasę na tą mikroprocesorową ładowarkę bo tylko zabijasz pakiet. Ewentualnie zgadaj się z jakimś kumplem (na pewno w "witam all'owie" jest jakieś środowisko ASG :bialaflaga:) i niech on Ci ładuje tą baterie.

Zależy od typu baterii. GP SCHRF mają taką krzywą rozładowania, że napięcie spada gwałtownie pod koniec. Zwykłych NiMH to się raczej nie dotyczy, NiCd to nie wiem, bo nie mam z nimi od dawna doczynienia. Napewno Sanyo 1000, 1600,1700 i 1800 (te stare) miały w miarę liniową charakterystykę rozładowania.