Andzia Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 (edited) Proszę o pomoc ;] Przedstawię Wam mój problem. Otóż moja gieta wystrzeliwuje kulki bardzo wolno, nie wiem czym jest to spowodowane. Może brak szczelności? Mam nową baterię, kupiona tydzień temu. GB nie ruszałem. Macie jakieś domysły? Edit: zapomnialem jeszcze o jednym. Czy płytka selektora produkcji CA pasuje do JG? Edited February 8, 2011 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Bardzo wolno ? To może wina batki. Jakie masz aku ? Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Kolega jeszcze zapomniał dopisać, że nie tylko wolno ( szczerze to jak zabawka AEGa z allegro za 100zł strzela) , ale też zasięg przekracza ledwo 20 metrów ;x Wiem bo dziś na strzelance tak mu się działo, ale dopiero po pewnym czasie, bo na początku było okej. A batkę też sprawdzałem z moim AEGiem i wszystko chodziło bez problemu ;) Wiecie czym to może być spowodowane? :) Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 Bateri ma dosłownie tydzień, ładowana na mikroprocesorze. VB power 8.4v Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Witam!! Miałem kiedyś na stole giete, której wynik na chrono pokazywał ok 200 fps.Myślałem, że wina pękniętej sprężyny, ale po rozłożeniu okazało się, że sprężyna cała, ale na zespole cylindra były takie przedmuchy, że o matko!! Wymieniłem oring i prędkość początkowa wróciła do normy, czyli ok 340 fps. Możliwe, że tu będzie podobnie?? Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Albo tez słabo kręci gumka jak jest taki zasięg. Zmieniałes w niej cos czy jest to zupelny stock? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 8, 2011 Author Report Share Posted February 8, 2011 (edited) Powiem tak. Kupiłem replikę z drugiej ręki, poprzedni właściciel zmienił gumkę hopup, prawdopodobnie jest to przezroczysty guarder. Replika ma bardzo spory rozrzut przy stockowej lufie. Nie mam pojęcia czy jest to spowodowane przedmuchami w GB bo boję się to ustrojstwo otworzyć. Edit: Tak sobie pomyślałem czy może to być wina dystansera? Edited February 8, 2011 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Nie jestem pewien, ale dystanser by nie obniżył aż tak osiągów... Może faktycznie Ci tam hula wiatr po tym GB? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Bez konkretnych informacji ciężko stwierdzić o co dokładnie chodzi. Idź do kogoś, kto się na tym zna i w pierwszej kolejności zróbcie testy szczelności, a następnie sprawdźcie gumkę HU i dystanser. Jak szybko replika wykonuje kolejne strzały sprawdźcie w warunkach domowych - temperatura pokojowa :). Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Wg. mnie wina gumki włóż inną i sprawdź rozrzut. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Za braki w fpsach odpowiedzialne mogą być: - nieszczelności pomiędzy głowicą tłoka a głowicą cylindra, - uszkodzona dysza, - pęknięta komora HU, - uszkodzona gumka HU i/lub wybrakowany dystanser, - pęknięta sprężyna/słaba sprężyna. Za niski ROF winą można obarczyć: - badziewne okablowanie (wysokie opory, mały przekrój, kiepskie luty), - rozładowaną baterię, - za silną sprężynę w stosunku do mocy baterii, - kiepskiej jakości silnik lub uszkodzony silnik, - silne opory na zębatkach. Za spory rozrzut i cienki zasięg to samo, co do braków w fpsach, a ponadto: - brudna/porysowana lufa, - niedopasowanie typu cylindra do długości lufy. Jak widzisz, objawy twojej giwery posiadają całkiem pokaźne spektrum możliwych przyczyn.;p Ktoś to musi obadać na żywo, bo póki co to takie wróżenie z fusów. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Już w porządku, wszystko wróciło do normy, powodem braku fps-ów była nieszczelność w komorze hu ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts