Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kolejne problemy z g36c JG

Recommended Posts

Proszę o pomoc ;] Przedstawię Wam mój problem. Otóż moja gieta wystrzeliwuje kulki bardzo wolno, nie wiem czym jest to spowodowane. Może brak szczelności?

Mam nową baterię, kupiona tydzień temu. GB nie ruszałem. Macie jakieś domysły?

Edit: zapomnialem jeszcze o jednym. Czy płytka selektora produkcji CA pasuje do JG?

Edited by andyss1995

Kolega jeszcze zapomniał dopisać, że nie tylko wolno ( szczerze to jak zabawka AEGa z allegro za 100zł strzela) , ale też zasięg przekracza ledwo 20 metrów ;x Wiem bo dziś na strzelance tak mu się działo, ale dopiero po pewnym czasie, bo na początku było okej. A batkę też sprawdzałem z moim AEGiem i wszystko chodziło bez problemu ;)

Wiecie czym to może być spowodowane? :)

Witam!!

Miałem kiedyś na stole giete, której wynik na chrono pokazywał ok 200 fps.Myślałem, że wina pękniętej sprężyny, ale po rozłożeniu okazało się, że sprężyna cała, ale na zespole cylindra były takie przedmuchy, że o matko!! Wymieniłem oring i prędkość początkowa wróciła do normy, czyli ok 340 fps. Możliwe, że tu będzie podobnie??

Powiem tak. Kupiłem replikę z drugiej ręki, poprzedni właściciel zmienił gumkę hopup, prawdopodobnie jest to przezroczysty guarder. Replika ma bardzo spory rozrzut przy stockowej lufie. Nie mam pojęcia czy jest to spowodowane przedmuchami w GB bo boję się to ustrojstwo otworzyć.

Edit: Tak sobie pomyślałem czy może to być wina dystansera?

Edited by andyss1995

Bez konkretnych informacji ciężko stwierdzić o co dokładnie chodzi. Idź do kogoś, kto się na tym zna i w pierwszej kolejności zróbcie testy szczelności, a następnie sprawdźcie gumkę HU i dystanser.

Jak szybko replika wykonuje kolejne strzały sprawdźcie w warunkach domowych - temperatura pokojowa :).

• 2 weeks later...

Za braki w fpsach odpowiedzialne mogą być:

- nieszczelności pomiędzy głowicą tłoka a głowicą cylindra,

- uszkodzona dysza,

- pęknięta komora HU,

- uszkodzona gumka HU i/lub wybrakowany dystanser,

- pęknięta sprężyna/słaba sprężyna.

Za niski ROF winą można obarczyć:

- badziewne okablowanie (wysokie opory, mały przekrój, kiepskie luty),

- rozładowaną baterię,

- za silną sprężynę w stosunku do mocy baterii,

- kiepskiej jakości silnik lub uszkodzony silnik,

- silne opory na zębatkach.

Za spory rozrzut i cienki zasięg to samo, co do braków w fpsach, a ponadto:

- brudna/porysowana lufa,

- niedopasowanie typu cylindra do długości lufy.

Jak widzisz, objawy twojej giwery posiadają całkiem pokaźne spektrum możliwych przyczyn.;p Ktoś to musi obadać na żywo, bo póki co to takie wróżenie z fusów.