denek1001 Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Witam ! Mam problem z ak74u (cm.035) a mianowicie używam kulek 0.25g (tych co zawsze) , jest ustawiony hop-up , a mimo to replika strzela na małą odległość , oraz kulki lecą na każdą stronę jakby były za lekkie . Co może być przyczyną tego ? Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Mogła się gumka hop up dość znacznie przekrzywić , ale pewności nie mam. Poczekaj na wypowiedzi innych, bardziej doświadczonych osób. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 A może się ujerwała? Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Pierw, jakich kulek uzywasz? Kwadratowych (a'la PJ) czy okraglych (Guarder, G&P, Madbull)? Sprawdz komore hop-up i gumke i dystanser, wyczysc dokladnie i poskladaj. Mozliwe ze gumka sie zsunela/przesunela i stad te problemy. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Może to być wina dystansera, który może być zbyt mały. Miałem ten sam problem w moim AK, po sprawdzeniu komory etc, okazało się, że dystanser jest o 1/4 mniejszy niż w innych gumkach tej samej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 (edited) Pierw, jakich kulek uzywasz? Kwadratowych (a'la PJ) Szpecu, nie pitol że Pidżeje są takie złe, używam ich od 3 lat i spisują się o dziwo lepiej niż wymienione przez Ciebie G&G. Kwadratowych jak dotąd nie widziałem. Jeśli kulki lecą w różne strony, to njpr dostał się smar/ jakiś syf do komory HU/ lufy. Przeczyść wszystko, złóż od nowa i powiedz czy dalej jest do dupy. I zależy jeszcze czy strzelałeś na mrozie/ masz stockową (mocno "gumową") gumkę. Jak dalej będzie lipnie, będziemy myśleć o innych opcjach. Edited February 18, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
denek1001 Posted February 18, 2011 Author Report Share Posted February 18, 2011 Ok , dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Zrobie to co radzicie i zobaczymy czy będzie działać :) Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Szpecu, nie pitol że Pidżeje są takie złe, używam ich od 3 lat i spisują się o dziwo lepiej niż wymienione przez Ciebie G&G. Kwadratowych jak dotąd nie widziałem. Na stockowej lufie to moge nawet grochem strzelac, w precke bym PJ nie wstawial. "Kwadratowe" kulki, czyli shitowe z odpustu pakowane w "Super ultra hiper bezszwowe 5,95mm" opakowania kulasy. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 w precke bym PJ nie wstawial. Popatrz, mi właśnie na lufie 6.03 latają i do tej pory zacinki nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 (edited) A mi na 6.02 latają i również nie odnotowałem problemów... Jednak tor lotu G&G jest nieco lepszy (cena też...). Jaką masz gumkę? Jeśli stockowa to po prostu temperatura na minusie nie wpływa na nią zbyt dobrze. Edited February 18, 2011 by konri8 Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Jak jeden kolega wyżej napisał- może to wina smaru który się dostał do komory? Wyczyść i ładnie załóż. Powiedz jak lata jak po próbujesz:P Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Też jestem za tym, że gumka HU może być wysyfiona jakimś smarem, tak to się zdarzało w moim SWD. Quote Link to post Share on other sites
denek1001 Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 Ak nie rozkręcałem i nie zajrzałem do niego :) Sam się "naprawił" , chyba to przez ujemną temperature tak chodził ;) Dzięki wszystkim za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Może gumka zamarzała? Miałem tak w BOYU^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts