Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Alternatywne części do Maruzen APS SR-2

Recommended Posts

Witam,

Jestem posiadaczem (od jakiegoś roku) Maruzen APS SR-2. Niestety nie natrafiłem i na polskich i na zagranicznych forach nic o możliwości wstawienia części od innych replik takich jak APS 2 czy APS TYP96. Chodzi głównie o zamek, tłok i komorę hop-up itp. Jestem biednym człowiekiem więc szukam alternatywnych rozwiązań, o wiele tańszych -bo te dedykowane do tej repliki znacznie przekraczają koszt samej repliki (nabyłem ją za 260zł).

Reasumując:

-tłok zamienny (metalowy) pasujący do SR-2

-prowadnica sprężyny

-komora hop-up

-maksymalna sprężyna

Wątpię czy za 260zł kupiłeś maruzena. Chińską podróbę- owszem.

Pewnie masz racje... jakaś lipna firma sprzedała mi go, jest HU, ale bez regulacji, gumki i bez zadnych części oprocz komory. Podobne do TEJ, "sama bryła".

Tłok i prowadnicę dorób u znajomego tokarza, i ile takiego posiadasz.

Niestety nie posiadam.

"maksymalna sprężyna".
Chodzi o te procenty podawane przy sprzedaży typu 300% 380%. Edited by tmk17
  • 1 year later...

A ja bym chciał trochę odgrzać kotleta i mianowicie alternatywne części do L96 - komory PDI (niedostępne) czyli dupa z montażem preclufy. A co z mosiężną komorą hop up od CA do M24. Pasować powinna, czy ktoś próbował montować? Z tego co wiem na ten moment wymiary komory takie same jak dedykowanego PDI a jedynie "kwadracik" w który wchodzą "wąsy z kulkami" od magazynka w M24 jest 16mm a w APS 13mm. Lufa zewnętrzna prawie kropka w kropkę z L96. Pytanie czy komora od CA do M24 - daje możliwość montażu precluf od AEG-ów i standardowych gumek? ( oczywiście bez żadnych patentów).

Dodam że stokowa komora do L96 nie daje możliwości montażu preclufy promyka bezproblemowo, ale zato potrzebna jest całą masa "patentów" i tak czasem efekt jest o kant du...py. Komora PDI jest lekarstwem na całe zło i da się montować lufy do AEG-ów i standardowe gumki, tylko że nigdzie nie można jej kupić. A prawdopodobnie można ja zastąpić komora od M24. Pozdrawiam.

Edited by arend

Ja mam MARUZENA SR-2 i po :

1.Komora musi być dedykowana np.taka http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_328&products_id=5394&name=PDI_-_Komora_HopUp_do_SR-2

2. Za 260zł hmm też bym chciał za SR-2 od maruzena trzeba dać powyżej 600zł

3. Co do tuningu to już inna bajka sam przez to przeszedłem i trochę kombinowania jest chodź nie jest to też kosmicznie skomplikowane .

Tu masz części do SR-2 http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_161_328 i pasują od innych replika np. aps2

Tylko są niedostępne bo fakt mało ludzi ma tą replikę .

Edited by mossad1234