tmk17 Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Witam, Jestem posiadaczem (od jakiegoś roku) Maruzen APS SR-2. Niestety nie natrafiłem i na polskich i na zagranicznych forach nic o możliwości wstawienia części od innych replik takich jak APS 2 czy APS TYP96. Chodzi głównie o zamek, tłok i komorę hop-up itp. Jestem biednym człowiekiem więc szukam alternatywnych rozwiązań, o wiele tańszych -bo te dedykowane do tej repliki znacznie przekraczają koszt samej repliki (nabyłem ją za 260zł). Reasumując: -tłok zamienny (metalowy) pasujący do SR-2 -prowadnica sprężyny -komora hop-up -maksymalna sprężyna Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Wątpię czy za 260zł kupiłeś maruzena. Chińską podróbę- owszem. Tlok pasuje Ci dowolny od aps2, aps96, m24. Prowadnica- tak samo. Komora HU zdaje się, że musi być dedykowana. Nie wiem co to znaczy "maksymalna sprężyna". Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) Tłok i prowadnicę dorób u znajomego tokarza, i ile takiego posiadasz. Dexter umieszczał na forum rysunki techniczne tłoków do aps96. Poszukaj w temacie o Warriorze. Edited February 28, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
tmk17 Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Wątpię czy za 260zł kupiłeś maruzena. Chińską podróbę- owszem. Pewnie masz racje... jakaś lipna firma sprzedała mi go, jest HU, ale bez regulacji, gumki i bez zadnych części oprocz komory. Podobne do TEJ, "sama bryła". Tłok i prowadnicę dorób u znajomego tokarza, i ile takiego posiadasz. Niestety nie posiadam. "maksymalna sprężyna". Chodzi o te procenty podawane przy sprzedaży typu 300% 380%. Edited March 2, 2011 by tmk17 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Chwila prawdy - czy to przypadkiem nie był jeden z tych dwóch? http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-06_well-1886.html http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194433-M187A-Sprezynowy-karabin-snajperski.html Quote Link to post Share on other sites
tmk17 Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Wielce prawdopodobne. Kupowałem z sekcja-8.pl. To źle? A raczej "jak bardzo źle?". Znalazłem tokarza który mógłby zrobić mi tłok i prowadnice ale czy w tym wypadku jest sens? Edited March 2, 2011 by tmk17 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Nie ma sensu niestety. Znajdź kogoś, kto to od ciebie kupi, dozbieraj i ciesz się "swobodą ognia ciągłego", jak ktoś to niedawno pięknie ujął. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited April 10, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 W tym problem, że nie ma. Pisze o tym w I poście :blush: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Są ale nie wszędzie i trudno dostępne czasami bo to mało popularna replika. Edited April 10, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Ależ ja mówię o funduszach, nie częściach PDI, czy LL. Quote Link to post Share on other sites
skywojtek Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 (edited) A ja bym chciał trochę odgrzać kotleta i mianowicie alternatywne części do L96 - komory PDI (niedostępne) czyli dupa z montażem preclufy. A co z mosiężną komorą hop up od CA do M24. Pasować powinna, czy ktoś próbował montować? Z tego co wiem na ten moment wymiary komory takie same jak dedykowanego PDI a jedynie "kwadracik" w który wchodzą "wąsy z kulkami" od magazynka w M24 jest 16mm a w APS 13mm. Lufa zewnętrzna prawie kropka w kropkę z L96. Pytanie czy komora od CA do M24 - daje możliwość montażu precluf od AEG-ów i standardowych gumek? ( oczywiście bez żadnych patentów). Dodam że stokowa komora do L96 nie daje możliwości montażu preclufy promyka bezproblemowo, ale zato potrzebna jest całą masa "patentów" i tak czasem efekt jest o kant du...py. Komora PDI jest lekarstwem na całe zło i da się montować lufy do AEG-ów i standardowe gumki, tylko że nigdzie nie można jej kupić. A prawdopodobnie można ja zastąpić komora od M24. Pozdrawiam. Edited April 10, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/40592-oficjalny-warrior-i-l96-well/page__st__3180 Poczytaj ostatnie kilka stron tam masz kilka patentów na stock komorę . Quote Link to post Share on other sites
skywojtek Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited April 11, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 (edited) Ja mam MARUZENA SR-2 i po : 1.Komora musi być dedykowana np.taka http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_328&products_id=5394&name=PDI_-_Komora_HopUp_do_SR-2 2. Za 260zł hmm też bym chciał za SR-2 od maruzena trzeba dać powyżej 600zł 3. Co do tuningu to już inna bajka sam przez to przeszedłem i trochę kombinowania jest chodź nie jest to też kosmicznie skomplikowane . Tu masz części do SR-2 http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_161_328 i pasują od innych replika np. aps2 Tylko są niedostępne bo fakt mało ludzi ma tą replikę . Edited April 11, 2012 by mossad1234 Quote Link to post Share on other sites
skywojtek Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 (edited) Post usunięty za niehamowanie emocji. Arend Edited April 11, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts