Guest (ID:6452) Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Eeej, kształt jest w miarę prosty- sklej byle jak, byle się trzymało (na wzór) i zrobić odlew z duralu. Przecież to nie przenosi żadnych konkretnych obciążeń więc i pęcherzyki powietrza nie zrobią krzywdy rączce :D. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Ale będzie wyglądało brzydko. Poza tym chciałbym taki zamek z frezarki - koszt nie będzie raczej szalony. @VIPER: Mnie trudno zrozumieć, zwłaszcza że dzieli nas przepaść ewolucyjna - padako! :biggrin: Edited July 11, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 Ja osiągnąłem szczyt ewolucji!! Mogę leżeć i iść jednocześnie! A Ty dopiero co z drzewa zszedłeś! To dzięki mnie wiesz jak ekscytująca może być naga kobieta! A to nie małpa skusiła Ewe w raju, tylko właśnie wąż!! :icon_twisted: Za to słyszałem iż HIV się wywodzi od "zabaw" z małpami. :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Jasne, a gdy spadnie ulewny deszcz zmieniasz się w submarine. A propos, ile wytrzymujesz na bezdechu..? :cool: Edited July 11, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Będzie pewnie wyglądało lepiej niż stockowa. Robiąc zamek można by się pokusić o mniejsze luzy :D i większą przepustowość... Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 :hahaha: nie muszę w submarine bo wtedy wpełzam na drzewo, kąsam małpy żeby pospadały do wody i mam całą koronę do rozwalania się po gałęziach :tongue: Oddech wstrzymuje na jakieś 2 minuty ale kiedyś jak się bawiliśmy z kolegami płetwonurkami różnymi mieszaninami Nitroxu to na prawie czystym tlenie wyrobiłem 7 minut. Dlaczego pytasz :P Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Mój odnośnik widzieliście coś takiego dla L96? Jest podobne ale nie takie same jak w L96. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Czy u was też gaz ucieka przy ładowaniu maga? Mówię o tanace oczywiście. Bo u mnie śmierdzi i syczy nie to co przy ładowaniu 1911. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Może trzeba maga rozebrać i uszczelki silikonem potraktować ? :zastanawia: Swoją drogą Twój zakup to "strzał w stopę", sądząc po jej stanie... Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Szczerze mówiąc myślałem że Tanaka to coś lepszego a to kolejne gó*no ze ZnAlu. Coś czuję że ją naprawię sprzedam i kupię znowu M24. Żeby rozebrać maga to trzeba wszystkie śruby wykręcać z niego? Bo dwie są tak przykręcone że zaraz je zmielę na miazgę. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Nie miałem Tanaki, więc ciężko powiedzieć. Podsunąłem tylko podstawową radę. Nie bierz M24, bierz VSR ! Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Na zaworze do ładowania GG można założyć maleńki oring ( uszczelke ) - dokładnie taką jak w zaworkach od zapalniczek. Nie trzeba nic rozbierać. To uszczelni zawór podczas ładowania. Same magazynki są bardzo szczelne. Ludzie używający gazówek tak robią. Nie ma to jednak wpływu na nic więcej poza stratą gazu podczas ładowania. Jaka "nineteen - eleven"..? Bo chyba nie TM, tam też zakłada się samodzielnie uszczelki. Tanaka to nie gówno ze ZnAlu. To bardzo dobra replika - tylko wymagająca od użytkownika pewnej wiedzy. Nie kupuje się używanych gazówek by je poznawać.. Pozdrawiam, Lambert Edited July 11, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Z całym szacunkiem karabin jest nowy (z HK) a zarysowania na zamku sam zrobiłem przeładowując kilka razy bez rączki. Skoro nie ze ZnAl to z czego to jest zrobione? Bo można to przekroić zwykłym nożem stołowym. Mówiłem o 1911 SocomGear. Dzięki za podpowiedź z uszczelką - jeden problem z głowy. Rączkę oddałem sąsiadowi (Mostostal) zerknął i powiedział że trzeba to pospawać argonem. Zobaczymy co zdziała. PS: Nic się nie stanie z magiem jak będzie naładowany do pełna leżał? Edited July 11, 2011 by jano92 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Argonem raczej niepospawa. Nie wiem co miałoby się stać z magazynkiem nabitym gazem. W nienabitym odkształcą się uszczelki ( po dłuższym czasie.. ). Ale to wszyscy wiedzą. Jeśli to nowa replika, a Ty ją tak zniszczyłeś to chyba masz rację, może rzeczywiście powinieneś zmienić zabawki.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 Parki dobrze by było żebyś nie dawał rad jak nie masz pojęcia o zagadnieniu bo ktoś sobie przez Twoje "nieroztropne" rady coś kiedyś zepsuje i ja wtedy napisze aby poszedł po zwrot kasy do tego co mu tej "genialnej" rady udzielił! Jak tak bardzo lubisz dawać rady polecam Ci dział dla zielonych! Tam się będziesz mógł wykazywać do woli! Może nawet będzie z Ciebie drugi Grzechotnik. On też wszystkim doradza nawet jak nie miał repliki w ręce. @Jano, Lambert chciał powiedzieć, że ta replika to nie shit! Ma co prawda elementy ze ZnAlu ale jesteś chyba pierwszym który coś takiego zepsuł. Lobo czepiasz się, ;P wiadomo iż nie samym argonem tylko w otoczce argonowej. Tylko z tego co ja wiem to ZnAl się kiepsko spawa. Jak będzie miał dobrego sprzęciora i odpowiedni drut do spawania to może się uda. Jak da rade to szacun dla gościa! Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 XM110 został standaryzowany jako M11 w USMC. Przy okazji kupili lepsze lunety oraz ciekawe, masywne i wysokie montaże: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Tanaki są fajne, znal w nich jest niezłej jakości. Takie uszkodzenie guna w tak szybkim czasie może albo oznaczać jakąś felerną sztukę labo wyjątkowe zdolności manualne... Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 @Lambert Tak optyka to S&B PM II? Czy tylko mi się wydaje? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) Tak, Schmidt&Bender Police Marksman II - optyka za 4000$. Przy zamówieniu wysyłka jest za free.. :happy: http://www.schmidtbender.com/marines.htm Pozdrawiam, Lambert Edited July 12, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 Szczujesz mnie tym XMem 110 :dry: Na złość Ci powiem, że luneta taka sobie! :maniak_jezyk: Może parametry ma wypierdowe i z przytupem ale wizualnie nic porywającego! W sam raz dla lansiarzy! :hahaha: Mam ładniejszą! I to z moją ksywką na tubusie! :icon_twisted: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) Takie padaki dają jako gifty przy zakupach w Tesco.. :wink: Pozdrawiam, Lambert Edited July 12, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Nic nie wyszło ze spawania argonem bo ZnAl dosłownie kipiał po dotknięciu. Oddałem sprawy w ręce drugiego sąsiada który będzie próbował dorobić element z innego metalu (frezarką chyba). Zauważyłem też że w Tanace L96 łatwo schodzi farba nawet odpryskuje co nie miało miejsca M24 CA którego używałem 1,5 roku. Wygląda na to że pokryta jest bardzo cieniutką warstewką lakieru. Dodatkowo cały bolt po odciągnięciu lata jak żyd po pustyni. Mam nadzieję że nadrobi osiągami i niezawodnością te niedociągnięcia bo póki co to myślałem już o jej sprzedaży mimo iż nie oddałem jeszcze żadnego strzału :icon_confused: . Jak uda mi się ją naprawić to zapytam was o tuning bo o L96 nie ma na forum zbyt dużo. Edited July 13, 2011 by jano92 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Bolt po odciągnięciu lata w każdej replice gazowej. W springach- nie bo jest dłuższy dwukrotnie. Co do ostatniego akapitu... Z niezawodnością bywa różnie, zwłąszcza, jak zaczniemy grzebać, power bolty, packi itp. Ale DA się to doprowadzić do użytku. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Mała pomyłka farba nie odpryskuje niechcący ubrudziłem zamek klejem :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts