Naggaroth Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Witam wszystkich, mam zamiar kupić replikę Siga556 DMR King Armsa --> Klik. Jednak zanim to zrobię chciałbym prosić o rady użytkowników tejże repliczki, ewentualnie pomoc w zrobieniu tuningu (do 550fps) Budżet ugrade'u to okolo 1000 zł, ale jak wyjdzie więcej, nie szkodzi, dozbiera się;) Słyszałem, pojedyncze głosy że king armsy są słabe i nie warto ich brać, czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Nie widząc, ale sądząc z opisu, GB podobny do tego który tkwi u mnie w L1A1 z EBB, to na "dzień dobry, GB z silnikiem, okablowanie, guma, lufa do wymiany. GB cały ze szkieletem włącznie. Chyba przekroczysz 1k w częściach ;-). Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 Tu jest właśnie mój problem, bo jestem w tej replice zakochany więc pewnie sobie nie odpuszczę... Poczekam jeszce na inne opinie użytkowników replik KA. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) nie musisz czekać na opinie, wystarczy, że sobie poczytasz o tych replikach. Nikt Ci nic innego nie powie/napisze. Masz reckę shortjego: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/61149 Od razu Ci napiszę snajperki w ersoftowym pojęciu, bez dużych ingerencji z tego nie zrobisz. Z syfiastych rozwiązań z FAL`a KA jest tutaj selektor ognia - straszna porażka jak wymienia się kable i ogólnie wkurza przy wkładaniu/wyciąganiu GB z repliki, sanki silnika - porażka do potęgi N-tej, poczytaj sobie o nich w temacie o FN FAL`u z KA, znajdziesz. Reszta jak napisałem, z repliki zostanie Ci co najwyżej body. Ja chciałem FAL`a i L1A1 kupiłem KA wiedząc co mnie czeka i nie robię z tego nawet wyborowych karabinów, bo jest strasznie dużo motania, a efekt niewspółmierny. EDYTA: Edited March 1, 2011 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 Dzieki wielkie, poczytam. Cóż, włożę w tą zabawkę ile będzie trzeba;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Miłej zabawy :). EDYTA: A jeszcze taka uwaga, znajdź kogoś kto umie się bawić replikami KA Falopochodnymi, bo inaczej wywalisz u serwisantów kupę kasy i będziesz wieszał na nich psy tylko. I kup sobie od razu akcesoryjne sanki silnika, albo daj na polibudę niech to zrobią z jakiejś dobrej stali :), a najlepiej sam się baw, przynajmniej do nikogo później nie będziesz miał pretensji ;-). Edited March 1, 2011 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Trochę przesadzasz Tuksiak - jakieś uczulenie Ci wyszło po FALu.. :icon_biggrin: W każdej replice, robiąc silny upgrade leci cały środek i silnik. Za to KA oferuje wspaniałe wykonanie zewnętrzne. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Zapomniałeś, że mam porównanie, bo mam drugiego KA L1A1 na nowszych rozwiązaniach. Jest to taka sama kupa jak wcześniejszy, ale na lepszych łożyskach i zębatkach ;-), a to jest o generację wyżej niż ten SIG. I nie wydaje mi się, że przesadziłem pisząc: Reszta jak napisałem, z repliki zostanie Ci co najwyżej body. :-) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 No tak, ale kolega będzie robił z tego snajpe - czyli środek i tak poleci. :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted March 9, 2011 Author Report Share Posted March 9, 2011 Replika ma się pojawić tutaj. Może uda mi się go zmacać przed zakupem. Powinienem zwrócić na coś szczególną uwagę podczas oględzin? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Nie masz na co zwracać uwagi, jak podłączą batę i strzeli to już wydałeś kasę ;-), bo na bank Ci się spodoba. A później i tak wszystko wywalisz, to co za różnica? ;-). Z repliki jak chcesz robić snajpę, zostanie Ci karoseria i komora hopa. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 (edited) Spodobała mi się ta replika i czy ktoś moze mi powiedziec co wymienic wewnątrz poza gb v3 na prowin alu, guma zielona g&g, lufą edgi, zębatkami promyka do v3. reszty rzeczy nie wiem. Planowałbym podciagnąc to do około 570 fps (na qbu88 sie chyba nie doczekam). aha i jeszcze jeno czy ma mocowania na pas nośny po obu stronach? Edited August 7, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Znalazłem dysze którą możnaby chyba dopasować do tego giganta z ka http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=36_235&products_id=9755. Albo zna ktoś kto mógłby dorobic taką samą co w ka tyle że kombatybilną z jakimś bore-upem? (za ludzkie pieniądze Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Dread dorabia części z tworzywa (może dysze też? ^^), Szumitek dorabiał dyszę do SCARa uszczelnioną. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Dzięki za info skoro są ludzie to czas zbierac częsci ( tylko niech teraz $ spadnie do 2.80 lub mniej) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 Na allegro sklep Revolution, jak dobrze pamiętam oferuje dysze do wszystkich, modeli, robią też na zamówienie. Tam szukaj. Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Tak więc stałem się szczęśliwym posiadaczem, póki co usunąłem blow back, bo brzmiał jakby ktoś złom mielił w środku:P Na zdjęciu wyglądał dużo słabiej niż na żywo:) Myślę, że będzie dobrze i nie będzie takiej katorgi z tuningiem:) Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted December 22, 2011 Author Report Share Posted December 22, 2011 Witam, trochę już pogrzebałem w środku, już mam tylko tryb semi. Myślałem że będzie gorzej z tuningiem, ale w środku zwykłe V3, więc nie miałem problemu żadnego. Obecnie 540 FPS. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Zazdrość, replika śliczna (choć odrobinę zbyt futurystyczna jak dla mnie...). Zostanę przy 552 i 551 :D. Tam jest zwykła-zwyczajna "fał trójka"? jaką masz konfigurację? Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 (edited) No po to się kupuje by inni zazdrościli. Mi się właśnie wygląd jego strasznie podoba:D V3 standardowe do bólu więc można się bawić (tylko dysza długa) Co mam w środku: - wzmocniony szkielet, - tłok aluminiowy z ząbkami stalowymi, - wzmacniana prowadnica sprężyny łożyskowana, - zębatki zostawiłem stockowe, jestem ciekaw ile dadzą radę - sprężyna m175 - guma guardera - silnik od Gunfire - działa fajnie, ciekawe tylko jak długo - LiPO 11,1 25C Reszta stock, bo kasa się wyczerpała na tuning;) Edited December 23, 2011 by Naggaroth Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Czemu tylko 540 na M175? Jakiej to firmy spring? Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 Nie pytaj:P Jakieś badziewie straszliwe... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Stockowy zestaw cylindra, stockowa dysza i badziewne m175- takie są efekty :D. Quote Link to post Share on other sites
Naggaroth Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 Nikt nie mówił że będzie łatwo:P Spokojnie, jest czas, powolutku się zrobi karabin marzeń nie tylko z wyglądu;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 A może rzucisz garścią fotek? Coraz bardziej mnie ten karabin męczy :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts