lukira Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Witam! Postanowiłem zrobić z p90 cichego zabójcę. GB już mam idealnie cichy, tłumik już też sobie sprawiłem. Pozostaje teraz pytanie, czy da się wyciszyć body... Jak tak to podeśle ktoś jakieś materiały? Najlepiej ze zdjęciami. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Wypchać wolne miejsce pianką akustyczną? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 Tyle to ja też wiem... Ale pytanie właśnie: pianka czy mata? ile tego tam upychać etc, etc... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Może być mata wygłuszająca, obojętne, samo P jest już ciche dość (chińskie oczywiście) pod warunkiem dobrego poskładania, cichych głowic i nie za dużej sprężyny. Testowałem na swoim, z tłumokiem był niesłyszalny dla celu już z kilku metrów, bez mat wyciszających. On wydaje się głośny dla strzelającego z powodu przenoszonych drgań przy celowaniu. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 Mhmm... A takie maty dają coś w ogóle? Btw jest jakiś sposób na usztywnienie chwiejnego tłumika? Bo mi lekko lata i przy strzale czasem kulka zawadza o wylot... Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Jeżeli zakładasz go na stałe to może jakiś klej? Jak często go ściągasz to taśma teflonowa :) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Teflonowa jest troche slaba ... moze jakas uszczelniajaca ? Maty sa niewygodne bo zazwyczaj sa z klejem... Dodatkowo wpychajac gabke - trzeba uwazac zeby nie zabkolowac semi. Plus w ziemie - ogrzewany gearbox. Minus w lecie - dluga seria i moze sie cos sfajczyc ;) Sam mam pianke wyciszajaca w augu - pomaga w wyciszeniu. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Teflonowa jest troche slaba ... moze jakas uszczelniajaca ? A teflonowa nie służy do uszczelniania? ;) U mnie często idzie teflonowa pod tłumki ze względu na samo zabezpieczenie gwintu i zniwelowanie luzów. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Lata Ci sam tłumik, czy lata całą końcówka lufy zewnętrznej? Jeżeli tłumik ----> patrz wcześniejsze porady. Jeżeli lufa zewnętrzna ma luzy ---> patrz temat o P90, ładnie opisane wszystko. Stawiam na to drugie osobiście, prawie w każdym egzemplarzu zaczyna latać wcześniej, czy później, szczególnie jak się bawisz non stop przy tym z tłumikiem, albo masz długi, ciężki tłumik. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Lata Ci sam tłumik, czy lata całą końcówka lufy zewnętrznej? Jeżeli tłumik ----> patrz wcześniejsze porady. Jeżeli lufa zewnętrzna ma luzy ---> patrz temat o P90, ładnie opisane wszystko. Stawiam na to drugie osobiście, prawie w każdym egzemplarzu zaczyna latać wcześniej, czy później, szczególnie jak się bawisz non stop przy tym z tłumikiem, albo masz długi, ciężki tłumik. Tuksiak dobrze piszę, w temacie o chińskim P90 nawet wrzucałem zdjęcia i opis jak usztywnić lufę zewnętrzną żeby nie latała. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 właśnie całość lata... Tłumik mam 40x245, więc porządny kawał chłopa, ale przynajmniej wycisza porządnie;) Przeszukam ten temat, jednak coś mi ostatnio szukajka nie działa...:( Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Jakoś w połowie jest o tym. Ja trochę inaczej zrobiłem, podkładając w odpowiednie miejsca kawałki PowerTape`a, ale ogólnie zasada podobna ---> zlikwidować luzy ;-). Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 Usztywniłem to Izoldą jednak muszę to i tak korygować..:( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts