seba1420 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Witam kupiłem od kolegi metalową replikę karabinku G3 za 60zł, czemu tak tanio ? Otóż nie chce strzelać więc postanowiłem zakupić do niego nowy gearbox sęk w tym ze szukam i szukam i znajduje te po 300zł a mój budżet przewiduje niższe ceny ;(. Proszę o linki do gearbox'ów, sam nadal będę ich szukał lecz przyda mi się pomoc. P.S chcę żeby to był zwyczajny post ze zwyczajnymi odpowiedziami dla tego ci co mają zamiar zaczynać tu pouczać zaczynając od wyzywania proszę, niech zachowają to dla siebie ;]. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 To jest V3? Jeśli tak, to tu masz ten od nowych cymek: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kompletne_gearboxy/kompletny_gearbox_v_3_cm-1398.html Niestety, niewiele taniej, ale za to to jest GB nie do zdarcia. Bardziej by się chyba jednak opłaciło naprawić... Wiesz co jest zepsute? Quote Link to post Share on other sites
seba1420 Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 Kolega który bawi się już w ASG kilka ładnych latek mówi że to pompa choć nie wiem gdzie jest ta pompa ponieważ nie miałem bliższego doczynienia z elektrycznymi replikami. Jeśli możesz napisz mi co to jest ta pompa i ewentualnie napisz link do jakiejś pompy ;] Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Hmm pompa w GB :D ?? Ile dokładnie bawi się ten twój kolega w ASG ?? Quote Link to post Share on other sites
seba1420 Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 5 lat xD mnie też to dziwiło ponieważ nigdy takiej nazwy nie słyszałem ;D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Tłok może? Bo nic innego mi się z pompą nie kojarzy... Edited March 7, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
seba1420 Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 Możliwe, po prostu akumulator w karabinku działa na 100% nie wiem co jest grane prędzej strzelał a teraz gdy naciskam spust nic się nie dzieje ;( Z początku myślałem ze to kabelki w GB nie łączą ale teraz już nic nie wiem ;D Quote Link to post Share on other sites
seba1420 Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 (edited) a czy ten GB by pasował ?? Widzę że ma bardzo podobną budowę to GB wymienionego u kolegi wyżej. http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kompletne_gearboxy/kompletny_gearbox_v_3_boyi-492.html Edited March 7, 2011 by seba1420 Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 w roli wyjaśnienia pompa to całość pneumatyki w gb czyli głowice, dysza, cylinder i u niektórych także tłok. Z tego co przeczytałem wyżej sugeruje, że nie rozkręcałeś jeszcze GB i nie wiesz co dokładnie tam się zepsuło. Rozkręć, pooglądaj i potem napisz co się zepsuło/pękło i wtedy można będzie fajnie doradzić. Żeby nie psuć posta, w sensie że nic nie wniosłem w kontekście do teog co napisałeś w pierwszym poście, >>>>TU<<<< masz szkielety GB'ków. Posiadacza Giety interesują GB V3, czyli pierwszy i trzy ostatnie Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Nie bierz tylko tego GB od firmy Boyi. Quote Link to post Share on other sites
JaReKII Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Witam kupiłem od kolegi metalową replikę karabinku G3 Cześć! Wszelkie repliki G3 czy to jg, tm, ca posiadają GB v2, takiego musisz szukać. Jeśli rzeczywiście masz to G3 całe metalowe, to nawet tego nie szykując możesz na niej dobry interes zrobić :) Posiadacza Giety interesują GB V3, czyli pierwszy i trzy ostatnie Znawca się znalazł.Odrazu niech może wstawi GB od minimi co? Przepadnij w otchłani internetu ze swoimi radami. Dziękuję za uwagę. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) oj, niedoczytałem, Myślałem że g36 a tam, z tego co wiem, są v3 PS. Wiciok też podał linka do v3. Chyba ty jesteś takim znawcą... Edited March 7, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) JaReKII ma rację - tam jest V2 - mi się widać też pomyliło z G36 :dry: Jedyny w rozsądnej cenie jaki znalazłem to niestety Boyi: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_89&products_id=724 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_159&products_id=2917&name=BOYI_-_DBOYS_-_Kompletny_Gearbox_V.2_-_7mm Edited March 7, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
JaReKII Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Tak, możesz mnie nazwać znawcą jeśli chodzi o G3, bo kilka takich replik już miałem. I w każdej był GB v2. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1628 Zaki, Czytania ze zrozumieniem uczą w szkole. Bardzo przydatna, aczkolwiek niestety coraz rzadsza cecha. Idź w pokoju! Dziękuję za uwagę. Edited March 7, 2011 by JaReKII Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Napisz od początku, co zdechło w tym G3 i najlepiej, strzela parę razy i nagraj to, wrzuć na jakiś serwer i na pw do mnie. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Możliwe, po prostu akumulator w karabinku działa na 100% nie wiem co jest grane prędzej strzelał a teraz gdy naciskam spust nic się nie dzieje ;( Napisz od początku, co zdechło w tym G3 i najlepiej, strzela parę razy i nagraj to, wrzuć na jakiś serwer i na pw do mnie. Pozdrawiam, G^. P.S. Mozesz sprawdzic jeszcze silnik, wyjmij go z repliki, podlacz kable i sproboj strzelic. Jezeli bedzie dzialal > Poszlo cos ze srodka, jezeli nie bedzie reakcji > Batka, kable, silnik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts