Pomador Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Witajcie , znacie jakieś firmy/marki które produkują mundury na zamówienie. Chodzi mi o to że większosc mundurów/kamizelek taktycznych , są w rozmiarach na dorosłych facetów . Ja potrzebuję munduru na 160 - taki mój wzrost. Jeżeli znacie sklepy, macie linki to prosze o odpowiedzi PS: Jeżeli wiece gdzie można kupic także rękawiczki taktyczne na małe ręce :D, kamizelki i ogółem części munudru na 160 , proszę o napisanie. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Brytyjski DPM - ma rozmiary na wzrost 160cm (najmniejszy). Jeśli troszkę workowaty to nie przejmuj się - na 6 feet tall monster też jest lekko workowaty [baggy]. ;) Polecam allegro - taniej, niż na brytyjskim ebayu, a lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Pomador Posted March 9, 2011 Author Report Share Posted March 9, 2011 Świetny mundur ! Kolorstyką mi odpowiada i ogółem. WIELKIE DZIĘKI za podanie :) ! Pozdrawiam i czekam na dalsze propozycje ! Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 (edited) BW na ten wzrost na pewno :blush: Edited March 10, 2011 by CzoRtt Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 A najlepiej poczekać 2 lata i wtedy podrośniesz i każdy mundur będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 (edited) hmmm... wydaje mi się że mil-tec ma mundury w dość małych rozmiarach, jak znajde link to podrzucę. np: http://rangershop.pl/product-pol-4293-Spodnie-US-BDU-woodland.html Edited March 10, 2011 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Nie polecaj mundurów mil-teca, to straszne G... za duże pieniądze. IMHO już dostał odpowiedź na swoje zapytanie, mer i CzoRtt wyczerpali temat. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Sam mam milteca i jest jak narazie oki. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Zacznij używać czegoś innego i zrozumiesz różnicę,a tak nasza dyskusja jest jałowa. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Sam mam milteca i jest jak narazie oki. Mhm. To supciowo, że jest.... "oki". Mój znajomy miał spodnie w rzygomarpacie milteca czy innego takiego i zapierał się, że wzór i wytrzymałość niczym nie różnią się od oryginału. Cóż, jak pomacał moje to mocno się zdziwił (i to nie ich zawartością). Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Więc niech off top się zakonczy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 "jedynka" we fleku jest lekko dużawa. Bluza jest OK, kurtka z podpinką OK ale spodnie, też w rozmiarze 1 są o wiele za duże więc tu polecam ostrożność. DPM ma mniejsze minimalne rozmiary, problemu z dostaniem odpowiedniego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Jest taki sklep we Wrocławiu (jeden z pierwszych w Polsce) gdzie pojawiają się mundury US ARMY ze szkoły kadetów. Małe rozmiary, KONTRAKTOWE!!! czasem z naszywkami (przeważnie WOODLAND) Quote Link to post Share on other sites
theRav Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Maciupcie mundury Quote Link to post Share on other sites
X-project Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 za 19zl na allegro Flectarn ... na wzrost 160-165 sa takie rozmiary ... a jak bedzie za duzy zawsze mozna isc do krawca on ci za 15 zl to skroci im wymierzy ... jak mialem 14 lat to mi matka mundur skracala ;P i bylo wszystko OK ale 160cm majac 14lat hmm ile palisz fajek dziennie? :O Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 ja mam 160 w wieku 21 :D więc różnie bywa. Jednak z małych mundurów polecę raczej DPM. Noszę nawet wcale nie najmniejszy co mnie zdziwiło :D Quote Link to post Share on other sites
Pomador Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 że ja niby niski jestem ;D? nie pale nic , moze z 3 w zyciu :D , mam w klasie kolegów po 1.50 też 14 lat ;p Quote Link to post Share on other sites
szewczyk Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 ja tam nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem munduru a mam 14lat moto weteran bazar tam jest wszystko oj wszystko jak się poszuka tera jakoś w maju będzie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Sokół Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Mil-tec będzie za długi, pomijam jakość, też mam wzrost siedzącego psa to wiem co piszę. Amerykańskie mundury też dostaniesz na swój wzrost, kieruj się rozmiarówką small-xshort lub xsmall-xshort. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Myślę, że XS'ki amerykańskieg mogą być przymałe. Najlepiej kup S-S i potem ew. do krawca. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Moja dziewczyna ma 173, Marpat na długość S, w klacie XS, więc na 160 XS to jedyny wybór. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Moja dziewczyna ma 173, Marpat na długość S, w klacie XS, więc na 160 XS to jedyny wybór. Ja nie mam 170, a M65 mam XS-R, kurtka w ramionach mogłaby być większa, a spodni nie mogę dopiąć na ostatni guzik. ACU mam S-S i spodnie są styk, a bluza akurat. Chodzi mi o to, że na długość ok, ale mogą być przyciasne Quote Link to post Share on other sites
Sokół Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Myślę, że XS'ki amerykańskieg mogą być przymałe. Najlepiej kup S-S i potem ew. do krawca. Nie Na długość xs będą idealne, s-ki na długość będą już dotykać ziemi. Zaznaczam że autor posta nie podał obwodu w pasie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 na mnie xs jest idealna... ale nie lubię woodlanda. Quote Link to post Share on other sites
Pomador Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 też tak myślałem. Moja mama jest świetną krawcową więc zawsze moge miec doszte jakies naszywki no i jak będzie za dlugie ,za szerokie czy cos to "naprawi'. @szewczyk gdzie odbywa się ten "moto weteran bazar" ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts