Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Pogrzebałem trochu na AlleDROgo i znalazłem replikę SPR SHORT na licytacji, 305 zł jak zacznę licytować.

Sprawdziłem - nowe SPR ~800zł. Moim zdaniem do lasu to będzie, jak za 305 zł. Potem jeszcze dokupić kilka rzeczy (gogle, mundur itp.) i wyjdzie taniej niż za cymę + sprzęt który chcę kupić.

Problem w tym, czy ją brać? Opłaca się jeżeli to co koleś mówi jest prawdą.

#Edit:

Dodałem odnośnik.

Edited by Andreas Jacques
Posted (edited)

IMHO skoczy do max 350, bo koniec aukcji o 11:24(?). A to mi pasi :) Jestem chory to siedzę w domu to popodbijam :D

#Edit

Chłopak, pan czy jak mam to ująć mówi, że wypluł 6-10k kulek, nie ma gwarancji (otwierany GB poza serwisem) i zaraz poda mi kilka fotek.

Posted (edited)

Zdjecia Gearboxa, nie body... Bo body moze byc w stanie cud miod, a srodek beda juz karaluchy jadly.

Pozdrawiam, G^.

Down, 2x Down: Jezeli po wygraniu aukcji bedzie chcial innej ceny niz wygrana w licytacji to ma pelne prawo zlosic go do allegro :P Ale to chyba wie.

Edited by Graven
Posted (edited)

Ale jeżeli wystawił go na allegro a cena na licytacji będzie 300-400zł to raczej nie zażąda 670... To nie jest "ogłoszenie" :)

@Graven

BUAHAHAHAHA :D Uśmiewam się teraz z jego tekstu

<on> za 330zł z pewnością nie pójdzie

<Ja> Zobaczymy :)

<on> nawet nie rozpatruję takiej kwoty

<on> odrzucałem oferty rzędu 500zł

<on> replika jest warta ponad 1000

<on> i za 30% na pewno jej nie sprzedam

330zł to jest tak jakby moja podstawa - kasa "zaksięgowana" w postaci innych rzeczy u mojego taty (200zł gry na psp + karta 2GB i kasa za "replikę""m4a1""tanichmilitarii").

Jak wygra ktoś aukcję za 350zł to on musi to sprzedać. Dlaczego? Dlatego że nie wystawił ceny minimalnej, a jest to nie mój problem.

Posted

Ale nadal może nie sprzedać. Kiedyś w wiadomościach było że ktoś sprzedał motorówkę za złotówkę bo ktoś zapomniał ustawić cenę minimalną. Ale coś było że nie motorówka była więcej warta i nie musiał ten ktoś(sprzedający) jej oddać.

Posted

@Rudy

Regulamin allegro, pkt 3.6.

3.6.

Celem Aukcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Aukcji w kategorii „Wakacje” oraz Aukcji w kategorii „Motoryzacja” (serwis motoAllegro), w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze” oraz „Inne pojazdy i łodzie” nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Aukcji nie są wiążące, a Aukcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.

To już jest zawarcie umowy, nic mu nie mówcie bo stracę okazję i to dużą :)

Posted

Drogi kolego. Honor tu nie ma nic do rzeczy. Że ktoś wystawił bez ceny minimalnej to nie moja wina. A że może wygram aukcję za 400zł to już jego problem, czy ją wyśle, czy będzie chciał więcej pieniędzy, przez co może zainterweniuję i zażądam wydania w/w towaru. Jeżeli chcesz coś sprzedać, to raczej zastanów się czy to jest tego warte. Jak sprzeda to za 400zł to będzie miał nauczkę. Mądry polak po szkodzie.

Posted

weźcie się wszyscy w łeb stuknijcie, naiwniacy. Andreas Jacques - zabawny jestęs do bólu. miałeś kiedyś do czynienia z allegro? Koleś Ci nic nie sprzeda za 350, to oczywiste. Czemu? Bo nikt mu nie rozkaże. ;) Znam tę osobę tak z forum jak i z allegro. Oprócz dziwnego zachowania typu pisanie jadowitych PW i maili komentujących moje aukcje i podważających każde słowo na nich - nic do niego nie mam. Wiem jednak, że żadna transakcja na allegro nie jest wiążąca. Tzn. jeśli ktoś Ci powie "kij Ci w oko, nic nie sprzedam", to póki nie wygrasz z nim w sądzie - nic Ci nie sprzeda. Tak samo jest z kupnem. Wiele, wiele razy już tak miałem, naprawdę. Och, wy naiwni. :)

Posted

Twojej winy tu nie ma. Ale doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że znalazłeś człowieka, którego jesteś w stanie wykorzystać i robisz to z premedytacją. Życzę Ci tego abyś w życiu trafiał tylko na ludzi o takim charakterze jak ty.

Posted (edited)

Och, jestem naiwniakiem? Zobaczymy :)

#Edit @Odol

Wystarczy znać swoje prawa i nie ma problemu :) "Na każdego cwaniaka znajdzie się inny cwaniak". Znam to przysłowie. Ale zobaczymy :)

@You-Dash

Nareszcie ktoś, kto nie potępia tego. Właśnie nieznajomość regulaminu tu się kłania :)

Posted

Za grosz honoru... Wykorzystywać czyjąś niewiedzę i bogacić się czyimś kosztem.

Jak to czyjąś nie wiedzę? Przecież jak się rejestrujesz to masz przeczytać regulamin i kliknąć opcję "zapoznałem sie z regulaminem" czy jakoś tak, więc sprzedający powinien wiedzieć co i jak, a jeśli nie to bedzie miał nauczkę na przyszłość.

PS. nie napalaj sie na te 350-400zł bo wątpię żeby tak tanio poszła.

Posted

Weźcie się stuknijcie z jakimś wykorzystywaniem... To jest aukcja do cholery. Trzeba się liczyć z tym, że cena zależy od licytujących. Co nie zmienia faktu, że:

- na tą śmieszną m4 rzucą się jak na mięso, bo to m4 i stoi nisko.

- cena przekroczy 4 stówki.

- jeśli jakimś cudem nie przekroczy, i tak nie zostanie sprzedana.

Sam bawię się w aukcję od dobrych kilku lat i możesz mi wierzyć na słowo, że jak trafiasz na cwaniaka, to tylko osobiste odwiedziny lub policja mogą coś działać.

Posted

Jeju, połowa wypowiedzi jest infantylna do bólu. I nie rozumiem produkowania strony off-topu o tym, czy ktoś wygra aukcje czy nie i jakie są tego aspekty moralne oO. Lesio i You-dash przemówili głosami rozsądku i nic... A już zaczynałem wierzyć w ludzi.

Pozdrawiam,

Laokoon