Bezim Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ja postaram się się nie spierniczyć akcji i na giecie żony zrobić to ładniej, tylko wiertełka mniejsze muszę dorwać. @Wolf - też kiedyś myślałem o stępelku, ale moim zdaniem efekt będzie wiele lepszy niż moje homemade ale dużo gorszy niż grawerka. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Ludzie - kilka razy padł już ten pomysł - grawerka laserowa będzie idealnie równo a firm które się tym zajmują jest sporo. Ronin Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Body CA nie jest aż takie złe... co prawda to logo trochę itytuje ale reszta jest bodajże jak w Aresie czy Starze. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Jest delikatna różnica w materiale i wyglądzie jego powierzchni. grawerka laserowa będzie idealnie równo a firm które się tym zajmują jest sporo. Ronin Z tą małą rożnica, że stempelek będzie wielorazowego użytku, więc nawet większe koszta jego wykonania inaczej się rozłożą. Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 (edited) No tak jest różnica w materiale ale materiał CA jest jako tako bardzo dobry chociaż wydaje się mniej masywne od materiału zastosowanym w aresie. Mam teraz w domu stare body od JG które to jakiś już czas "poleruję" papierem ściernym chcąc zrobić je mniej błyszczącym i bardziej chropowatym przy okazji zeby to jakoś naturalnie wyglądało. :wink: Edited June 23, 2011 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Problem ze stemplem jest taki, że stempel nie usuwa materiału tylko go przesuwa - na obrzeżach zostaną górki wytopionego plastyku. Body od Aresa/Stara jest masywniejsze bo jest grubsze - można to zmierzyć suwmiarką. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Odgrzewając temat, pojawiła się ciekawa oferta na stronie umierającego od lat sklepu: http://www.machinegu...ge.php?pID=1938 Nie jest to coś powalającego, ale widać że sklepy i producenci powoli myślą w dobrym kierunku. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Fajne rozwiązanie, szkoda tylko że litery są namalowanie a nie wygrawerowane, choć z drugiej strony - każdy grawer powinien poradzić sobie z tą płytką grawerując oznaczenia wg namalowanych linii. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Właśnie nad tym pracuje. Ciekawe co z tego wyjdzie. Tabliczka jest aluminiowa, ale bardzo cienka, wiec mogą być problemy. Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Spróbuj z fototrawieniem. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Projekt jest już gotowy i przystepuje na dniach do jego realizacji. O wynikach będę informował na bieżąco. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 A nie masz tego w normalnej rozdzielczości Wolfie ? Quote Link to post Share on other sites
Selfmadefr Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Zaciekawił mnie ten temat, bo nabyłem giete. Tylko jeżeli wiecie jak to może wyglądać w wypadku WE. Ponoć materiał jest ten sam co w orginale. Jezeli ktoś robił grawer w elektryku to chętnie bym zobaczył jak to wychodzi. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Tylko jeżeli wiecie jak to może wyglądać w wypadku WE. Ponoć materiał jest ten sam co w orginale. Akurat w to raczej mocno wątpie, może co najwyżej być podobny. Nawet jeśli opis rodzają materiału mówi że jest Glasfaserverstärkter Kunststoff, GFK (z angielskiego GRP – glass-fibre reinforced plastic), to dokładny skład pozostaje tajemnicą producenta. Quote Link to post Share on other sites
karolozg Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Odgrzeje kotleta: http://forum.wmasg.pl/topic/109273-cyma-g36c-cm003/page__st__500__p__1704727#entry1704727 Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Czy oprócz oznaczeń producenta oraz F, E, S przy selektorze ognia znajdują się jakieś napisy na body G36K? Czy oznaczenie "HK" znajdujące się na kolbie snajperskiej G&P jest zgodne z oryginałem czy to tylko dla lansu? Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Kolby Snajperskiej w BW nie ma, czy jest na oryginalnej to możliwe. Popatrz na HKparts. Każde G36 dla Bundeswehry ma SEFy nie tylko wersja K. Po za tym G36K ma na body wybitą pełną nazwę wraz z wersją: Np jak na G36A1 jest G36A1 tak dla G36KA2 jest G36KA2: Przykładowe zdjęcie G36KA2 fernów: http://h-3.abload.de/img/fernspherstuffb30l.jpg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts