Gromowiec Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Co myslicie o tych nozach ktory lepszy MOD STF 685 http://military.pl/s/m/NMD65-3.html# czy MINI SOCOM ELITE MANUAL http://www.microtechknives.com/MiniSocomElite.htm lub SOCOM ELITE MANUAL http://www.microtechknives.com/SOCOM_ELITE.htm Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 http://www.guns.com.pl/socomelite.html http://www.guns.com.pl/mt_mmse.html Może pomoże... W ogóle to napisz do czego nóź ma ci służyć bo np. ten MOD ma ostrze typu Tanto które zastosowanie znajduje przede wszystkim w walce. Więcej nic nie piszę bo się nie znam i jeszcze jakiegoś babola walne :wink: . Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Ze zdobyciem duzego socoma manuala - powodzenia. Teraz nowy mod. 2004 wyszedl ale chyba tylko auto. Tanto do gazu. Gromowiec, na magii stali ci ewidzialem, wez poczytaj troche poradnikow tamtejszych, sam je k... po cos pisalem ;) Quote Link to post Share on other sites
Thorneb Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Pamiętaj MOD to tylko nóż, a Microtech to przede wszystkim poważne uzależnienie :wink: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Te MODy sa niedoceniane bardzo. Mysle ze ich kretynski marketing jest temu winny - "absolute absence of fear" - co za osiol to wymyslil? :lol: Ale tak to leza w lapie swietnie, pancerne, zerowy bladeplay [chocby taki Hornet...] ino niektore maja przekombinowany design i nieraz nie pasuja do niczego kompletnie. Ogolnie kolesie staraja sie robic jak najbardziej fighterskie noze w klimacie TACTICAL. Tylko na bogow Eternii, odpusc sobie wacpan tanto bo to ta ch... potrzebne jest a wadzi niemilosiernie. Co do Microtecha to ja sam nie wiem co myslec, powiadaja, ze ostatnimi czasy znowu ladnie poprawili kontrole jakosci itd. a co za tym idzie ceny poszly w gore... Mimo to najgorszy customer service w branzy mnie odrzuca do dzis. Co nie zmienia faktu, ze za socomem tesknie jak cholera... Ehhh rewelacja noz. Kiedys go sobie odkupie, a co 8) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Ja nie zapomnę swojego obcowania z Mark V Atack'iem. Duży, ciężki, drapieżny. Do normalnego użytku, dla przeciętnego "Kowalskiego" zupełnie zbyteczny. Mimo wszystko łom używany spokojnie do trudnych zadań. Drugim nożem , już normalniejszy jeśli chodzi o nas ,przeciętniaków, to Razorback. Kiedyś go sobie kupię. Poręczny, o dobrej penetracji materiałow, zgrabny w ręce. Zdecydowanie polecam. Mictoecha zostawiam "-holikom" ;] Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 aj gromek ty mi zawsze nie wierzysz :lol: Teraz mądzrzejsi koledzy powiedzieli Ci to samo. Zaiwestuj w jakis tańszy nóż jest tyle modeli na rynku gdzie nie placi sie az tak duzo na logo na głowni :Spyderco, BM, CRKT, Gerber. Właśnie z BM może bys cos poszukał? Kup AFCK albo 710 Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Dzikki ten razorback to w sumie czesto objezdzany jest - glownie o to, ze to taki szpikulec, ktory nie nadaje sie do niczego innego jak do wbijania. Kumpel jeden Razorbacka zlamal... I to wcale nie abusujac go jakos, po prostu pekla glownia w polowie... Delikatny skurwiel. A tego Ataca to bym chetni eobmacal, oj tak. Gromek a po co ci w ogole ten noz? Tzn. do czego masz zamiar go uzywac? Tylko prosze, nie mow, ze do obrony bo nie zdzierze... 8) Quote Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted February 12, 2005 Author Report Share Posted February 12, 2005 Super ja ci wierze tylko chcialem zobaczyc co inni powiedza.Cynik zaraz ide czytac "twoje'' poradniki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted February 12, 2005 Author Report Share Posted February 12, 2005 Cynik mam w planie kupic jakis noz skladany i nie chce kupic jakiego badziewia i ze wszystkich firmy ktore znalazlem najbardziej ''spodobaly'' mi sie ''MOD'' , ''Microtech''a z tego co wiem to te firmy nie prodokuja jakiegos h..stwa.Chce miec noz zajebiscie zajebisty:D:D:D:D taki ktorym moge zbobic wszystko , wszedzie i w kazdych warunkach.:):):):)Pozdrawiam x2 Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 Ja jestem skromniejszy... chciałbym w ogóle coś, czym można by zrobić wszystko, wszędzie i w każdych warunkach. Niekoniecznie nóż ;) Nie mogłem się powstrzymać ;P A poważnie, to nie myślałeś o Extrema Ratio? Quote Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted February 13, 2005 Author Report Share Posted February 13, 2005 Zapoznalem sie z produktani Extrema Ratio i zadem z nich nie podobal mi sie (nie mowie ze to jakies badziewie wrecz odwrotnie) :):) niestety dla mnie tez wyglad jest wazny:):):):):):):) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 to może Griptiliana? Albo Presidio? Quote Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted February 20, 2005 Author Report Share Posted February 20, 2005 Dzieki za odpowiedzi juz wiem jaki noz kupie :evil: :evil: :evil: :evil: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted February 20, 2005 Report Share Posted February 20, 2005 No jaki? Chyba, ze ci si eemotki nie pomylily i jestes niezadowolony poradami? Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 no własnie jaki???? Quote Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted February 21, 2005 Author Report Share Posted February 21, 2005 Odpowiedzi sa jak najbardziej OK i dzieki za nie a co do noza to zachowam to dla siebie jak kupie to sie pochwale:)napewno :) Super sam mi go poleciles :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts