AdameKOSW Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam, wczoraj podłączyłem do ładowania nową baterię 9,6v 2200 mAh G&P. W baterię wbiło się 2700 mAh i dalej by się ładowało, ale proces przerwałem. Jest możliwe aby taka bateria tyle w siebie wchłonęła? Dodam iż jak ładuję np. batkę 1500 to proces się wyłącza gdy lekko przekroczy ten próg :) ??? :) Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Batki GP mają tak, że zwykle więcej w nie wchodzi niż jest na nich napisane, z resztą jak ładujesz dużym prądem to część energii może pójść w ciepło. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 GP to nie to samo co G&P! Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Nie przejmuj się. To normalne. W moja G&P też wchodzi więcej niż wynika z oznaczeń. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Pik Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Sprawdź czy po pierwszych trzech strzałach nie wróci do prawidłowego poziomu naładowania. Niektóre pakiety mają tak również z napięciem. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 (edited) Ja wczoraj dostałem nową batkę z GP 1300mAh 9,6V i przez noc zrobiłem jej jeden cykl D->C (wcześniej została doładowana na 1007mAh) i o dziwo wlazło do niej 1500mAh lecz wyłączyłem ładowanie. Z tego co przeczytałem w poście WscieklyWaz to GP zaniża pojemność batek. Czyli jaką muszę brać wartość dla niej bezpieczną bo mogę ustawić w ładowarce ile ma max naładować. Dodam że batka się prawie w ogóle nie nagrzała bo była ładowana prądem 0,2A Ładowarka to HK EcoSix Edited April 22, 2011 by Matison Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 http://www.gpbattery.pl/upload/files/1381689159.pdf Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Eeeeee... można jaśniej to wyjaśnić bo tyle tych informacji a z ang. nie za bardzo kumam i do tego to elektryka więc jeszcze ciężej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts