Andreas Jacques Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Cze. Przeszperałem zbrojownię i wpadły mi w oko 3 emki. Akurat nie mam jeszcze na nie pieniędzy, także szanse na kupno w bliskim czasie są nikłe. Podobają mi się: M4A1 CASV BOYI M4 CQB NAVY AGM'A M4A1 FM AGM'A Teraz tak - emka Boyi będzie do lasu i CQB, emka AGM Navy do lasu (400fps - i to jest CQB?) tak samo jak M4A1 FM (shit 410fps...). Najbardziej z nich mi się podoba emka Boyi bo ma fajną konwersję. Tylko czy nie lepiej kupić te 16zł tańszą AGM Navy? Ładowarka & batka - Turnigy Accucel i stock? Emki - opłaca się którąkolwiek brać? Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Jeśli chcesz porządną emkę to poszukaj emek G&P. w cenie około 600-700zł polecam giety JG/Cm oraz AK cymy z serii 0.40 i wyższych. Masz w nich GB V3, który jest lepiej skonstruowany i mocniejszy od v2. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Masz więc czas, poszukaj sobie i poczytaj trochę: http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/210-opisy-i-informacje/ Praktycznie o każdej replice jest coś na forum napisane. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Możesz kupić cos od P&J. Poszukaj na forum jest na pewno obszerny temat o p&j. Edited March 17, 2011 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 @Ghost Z tym że PJ nigdzie nie ma :/ Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Miałem tą z drugiego linku, nie byłem zadowolony. Wykonanie nawet nawet, osiągi jedynie do cqb. Edited March 17, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Ghost - każdemu polecasz PJ, a nie patrzysz, że ich nie ma. Wiem, że są używki, ale bez przesady. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 @autor- strzelałem z 2 szt tych AGMowskich EMek. I mogę śmiało powiedzieć ,że to najlepsze chińczyki jakie widziałem, te z których strzelałem miały po 2 czy 3 lata i poza wymianą gumki w 1 nie było nic robione. Potem z jednej z nich dostałem kulkę centralnie w czoło z odległości 40m. :) Także jeśli są dostepne to polecam. Oczywiście jeśli masz kasę to lepszym wyborem bedzie G&P ICS KWA itd, ze względu na mocniejsze bebechy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Witam ! Sam użytkuję tylko G&P ale z replik na start polecam Giety JG-wiem że to nie Mki ale są na prawdę dobre i po zakupie adaptera magazynka (cena około 50-60 zł) magi od Mek pasują jak ulał :) Jeśli chodzi o wymienione Mki to ta Boyi nie jest taka zła tak na prawdę.Nie rozumiem po co się martwic mocą skoro wystarczy wstawić słabszą sprężynę i Masz CQB, potem mocniejszą (bebech Boyi powinien wytrzymać przy springu do 120 bez wymiany zębatek) i znowu Masz las.Bez rozkmin :) Zależnie od tego kiedy Planujesz zakup, jest możliwość że uda Ci się dostać PJa :) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 andys a może kolega się skusi na używkę, a może nie długo gdzieś znajdzie coś z P&J. Ty napisałes z kolei bez sensu, nic to nie wniosło. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Powtórzę się: Boyi<P&J<AGM<... Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Powtórzę się: Boyi<P&J<AGM<... P&J raczej na 1 miejscu...no i nie wiem czy do końca to samo. PS. P&J w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 andys a może kolega się skusi na używkę, a może nie długo gdzieś znajdzie coś z P&J. Ty napisałes z kolei bez sensu, nic to nie wniosło. Jak się znajdą to tylko u krakmanów :biggrin: Kiedyś mieli ale teraz nic , pustki . Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Ostatnio boyi weszły do TG :P może w bliskim czasie pejoty powrócą i sam się skuszę na jakąś emeczkę :P Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Powtórzę się: Boyi<P&J<AGM<... :bialaflaga: Nie opłaca się kupować używanego chinola. Repliki P&J są świetne jak na tą klasę cenową. Mało wadliwe, osiągi zacne, ale nie opłaca się kupować używek. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 @Hatch możesz mi wytłumaczyć jak to co napisałeś ma się do mojego cytatu ? BTW jak ktoś nie ma kasy i kupi używanego chinola z wymienionymi czesciami tymi które przewaznie pękają ,za mniejszą kasę niż nówka to to ma sens... Poza tym AGM przewyższa P&J , może nie koniecznie "efpeesami" ale jakością wykonania! Jesli ktoś mi nie wierzy to podam telefon do sklepu w łodzi, i spyta się o opinie nt. emek AGM... Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 :bialaflaga: Nie opłaca się kupować używanego chinola. Repliki P&J są świetne jak na tą klasę cenową. Mało wadliwe, osiągi zacne, ale nie opłaca się kupować używek. Używka = zło? Od kiedy? :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Zaznaczam, że nie powiedziałem nic na temat tego, że to zło, czy puszczanie kasy w błoto. Oznajmiłem natomiast, że nie opłaca się, w moim mniemaniu przynajmniej, kupować używanego chinola. Bebechy nie są takiej jakości, by przetrzymać w dobrym stanie 2 właścicieli. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem było by zainwestowanie tych pieniędzy w ak cymy i bycie pewnym, że zrobiło się dobry interes. I white, czemu zestawiasz ze sobą 3 różne firmy, skoro w ręku miałeś replikę tylko jednej? To oczywiste, że każdy będzie chwalić to, co ma. Byłem użytkownikiem i Boyi i P&J, w rękach również trzymałem AGM'a i śmiało mogę powiedzieć, że agm'owi daleko do P&J w tej klasie cenowej. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 @Hatch. Proszę Cię nie denerwuj mnie, ;/ Nie trzymałem w rękach tylko 1 repliki! Śmiem twierdzić ,że przez moje ręce przeszło pewnie dużo więcej replik niż przez Twoje ...ale nie w tym rzecz. Strzelałem/serwisowałem wszystkie repliki o których piszę oraz firm japońskich więc mam odniesienie zarówno w jakości wykonania jak i wytrzymałości. Wypowiadam się o czymś, jak mam o tym pojęcie - dlatego z tych podanych przez autora poleciłem te co poleciłem. Dla mnie wszystko. Roger, Out. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Out plz! Zakończmy ten temat i się nie kłóćcie... Teraz inna sprawa - do stockowej batki zamierzam dokupić Turniga, chyba że taki jeden koleś wystawi na AlleDrogo Imaxa za 140zł (przed-zamówienie). Jakim prądem ładować 1200mAh (stock AK cymy)? Rozmyślam nad czterogodzinnym ładowaniem 300mAh... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Jako wielki zwolennik replik A&K/P&J powiem - nie warto kupować używki chińskiej. Niestety, ale w takich replikach nigdy nie wiadomo, czy poprzedni właściciel zostawił wszystko w porządku. Lepiej mieć gwarkę i swego rodzaju pewność, że nie dostaniemy bubla (nie licząc wyjątków). Jeśli chodzi o moją opinię dotyczącą chińskich emek, to: Well < A&K (P&J) II generacja < JG II generacja < Boyi (seria krótkich emek) < JG III generacja < Boyi (długie emki) <=> AGM < A&K (P&J) III generacja < JG IV generacja (te z metalowym korpusem, u nas częściej znane pod szyldem GFC). Odnośnie pytania o ładowanie akumulatora - im mniejszym prądem ładujesz akumulator, tym lepiej dla niego. Dlatego rób tak zawsze, jeśli masz na to czas. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 Czyli wychodzi na to, że Emki BOYI są równe Emkom AGM? Zobaczę jeszcze czy nie warto dozbierać 1000zł i kupić firmówkę, i inne. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Za 1000 czy nawet ciut więcej kupisz G&P ,KWA,ICS :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts