GrzybekPL Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam. ja z takim pytaniem co sądzicie o tych goglach :http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_gx-1000_z_wymiennymi_szklami_a_c_m-855.html jest fajna cena,według mojego punktu widzenia nie są złe ale wolę się doradzić od specjalistów w tym zawodzie. A jeżeli są złe to proszę napisać z jakiego powodu i jak moglibyście to linknijcie mi inne gogle do 100 zł.. "Jeżeli chodzi o ilość FPS które będą na strzelankach to od 400 do 500 fps." Z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) <Fail> Człowieku u krakmanów nic nie kupuj. Złap od zielonejpantery gogle które już były wymienione w tym twoim temacie -.- A jak nie - UVEX'Y I-VO. Edited March 17, 2011 by Andreas Jacques Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Ale hello mi chodzi o gogle do 100 ...;/ ale w taiwangun będę broń zamawiał to co niby też źle ? to jest - bujda... kumpel zamawiał z tamtąd kałacha to jakoś do tego czasu mu trzyma .. kupował za 400 zł a zamawiał 2 lata temu około ja chcę z taiwana zamówić karabin G36c za 600 zł .. też chciałem zamawiać z gunfire i mogłem ,była nawet podobna za taką samą cenę ale miała o sporo mniejszy fps... a ja potrzebuję fps ,ponieważ ludzie z którymi będę chodził posiadają od 400 do 450 fps.tak btw to jest ten karabin który chcę zamawiać : http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm0003-black_cm-2570.html pisałem o tym wcześniej temat i jakoś nikt nie krytykował tej repliki. Edited March 17, 2011 by GrzybekPL Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Człowieku - krakmani nie mają gogli z ATESTEM - o to mi chodziło... Czyli nie można ich używać podczas strzelanek! PISZE NAWET PRZY GOGLACH DUŻYMI LITERAMI! Kup ESS od zielonejpantery albo UVEX'Y(50zł)... @Czort Nie po to rekomenduje się gogle z atestem, które są tańsze, żeby kupować droższe a gorsze. Krakmani nie odpowiedzą jak straci oko :) Edited March 17, 2011 by Andreas Jacques Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 @up to co że nie mają atestu ?! http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_taktyczne_typ_desert_locust-olive_acm-319.html Te i tak są wytrzymałe ^^ ponad 450 fps z 3-4 metrów wytrzymają . Z kolegą testowaliśmy . :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 (edited) aha czyli są jednak dobre. a powiedzcie mi jak to jest z tymi maskami. ogólnie chciałem najpierw kupić karabin potem okulary z kominarką i powoli zaczynać przygodę ASG. ale jednak te 400 do 450 fpsów jest trochę dużo i nie wiem czy ta kominiarka coś pomoże przed rozcięciem czy czymś.. kurde wkurzę się jak jeszcze bd musiał kupić maskę bo to jeszcze większy wydatek .. pochodzę z lekko biedniejszej rodzinki niestety. A i btw CzoRtt to kupować te z linku co podałeś czy te co ja podałem ? ;p Edited March 17, 2011 by GrzybekPL Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Maskę - 19 zł , i pod maskę jakieś byle jakie okulary nawet przeciw słoneczne , bo kulki mogą rozwalić się na siatce i wpaść odłamki w oczy .. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Te wytrzymały ale czy wytrzymają następne? Ochronę oczu kupuje się sprawdzonych firm- UVEX, ESS, PELTOR ,BOLLE... Chińskie produkty lepiej omijać łukiem, oczy nie odrastają. Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 ehh no ok to Brenten jakbyś mógł to linknij mi jakieś wytrzymałe gogle do 100 zł max ,więcej nie mogę dać niestety ;/. żeby wytrzymywały od 400 do 450 FPSów. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 ESS'a po 100+ znajdziesz na allegro używki . Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 no właśnie ale ja chce gogle nie używane.. z taiwangun gunfire zbrojownia itp sklepy ale nic taniego tam nie widzę . Omg CzoRtt... nie chodzi mi o taką maskę ... ehh chodzi mi o maskę na dolną część twarzy "Zęby,usta itp" twarz żeby te 400 do 450 fpsów mi zębów nie wybiło czy skóry na twarzy nie rozwaliło... a nie wiem czy kominiarka sama starczy. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Szukaj na aledrogo,, ESS land ops można dorwać czasami w granicach 80-90 zeta, nowe. Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 "Aledrogo" ????? Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 no właśnie ale ja chce gogle nie używane.. z taiwangun gunfire zbrojownia itp sklepy ale nic taniego tam nie widzę . Omg CzoRtt... nie chodzi mi o taką maskę ... ehh chodzi mi o maskę na dolną część twarzy "Zęby,usta itp" twarz żeby te 400 do 450 fpsów mi zębów nie wybiło czy skóry na twarzy nie rozwaliło... a nie wiem czy kominiarka sama starczy. No kupisz ochraniacz na zęby po 2 zł na allegro , kominiarka raczej niepotrzebna 450 raczej nie rozerwie Ci skóry ! Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Inaczej allegro ;) edyta @ up, 450 nie rozerwie? Moze macie inne fpsy. Edited March 17, 2011 by Brenten Quote Link to post Share on other sites
Wojak19 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Uvex Ultrasonic Gogle za 70 zł też są dobre sprawdzone Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Będe dobroduszny i podam linka http://allegro.pl/gogle-ess-striker-land-ops-acu-ucp-nowe-promocja-i1416023932.html Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Zielona pantera czasem wystawia jeszcze czarne NVG, które mi się akurat udało dorwać za 70 zł :happy: Maskę - 19 zł , i pod maskę jakieś byle jakie okulary nawet przeciw słoneczne , bo kulki mogą rozwalić się na siatce i wpaść odłamki w oczy .. Ja kiedyś przeciwsłoneczne rozwaliłem 3 strzałami ze sprężyniaka 130 fps ale <ok> Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Do................. grzybpl kup gogle ess od zielonej pantery na allegro to sa oryginalne uzywki gogli za około 300 zeta ich szyba wytrzymuje strzał ze strzelby z 10 m (ostra kaliber 12 aby nie było niedomówień)... lub kup za 109 zł ESS ICE ONe Edited March 17, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 -Uvex Ultrasonic -Ess NVG (używane) -Ess Land Ops -Bolle x800 (używane) -Ess Ice -Uvex I-vo -Uvex zero gravity i podobne ... -Ess Tactical XT Znajdziesz tu modele, tak do 110 zł z atestami, więc nie powinno być problemów. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 A ja polecam google i okulary firmy 3M. Zaś podane przykładowo na początku przez autora tematu 'gugle' mają wyraźny, negatywny opis ich wytrzymałości wystawiony przez sklep we własnej osobie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie kupuj także gogli z allegro pod nazwą S44 (czy jakoś tak) użytkowałem je jakieś 3 late temu i: - mega niewygodne, - gumka jest strasznie badziewna, - parują, - sam sobie musisz zrobić wywietrzniki, aby była jako taka cyrkulacja powietrza (i tak to nic nie daje), - ta speudo gąbka, po jakimś czasie odrywa, I najważniejsze to pękają. Otrzymałem trafienie i widziałem jak szybka pęka, replika z której oddano strzał to customowy dragunow o sile 550fps, a podobno te gogle wytrzymują 1000fps. Ale polecić Ci mogę Uvex Ivo i Uvex Skyper :) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 (edited) CzoRtt - poleciał raport do Moderatorów za polecanie nieatestowanej ochrony oczu Zielonym. Mam szczerą nadzieję na dożywotniego bana na ten dział dla Ciebie. GOGLE, MASKI I OKULARY OCHRONNE Z TWAIWANGUNA NIE SPEŁNIAJĄ POTRZEBNYCH DO UŻYWANIA ICH W ASG NORM. ICH UŻYTKOWANIE STWARZA REALNE ZAGROŻENIE DLA ZDROWIA!!! Oczywiście mówię tu o ochronie oczu. Maski na dolną część twarzy są ok. Okulary i gogle ochronne kupuje się tylko atestowane i dobrych firm: Bolle, ESS, Peltor, Uvex i tylko te modele, które są ochronne, a nie np. przeciwsłoneczne. Pozdrawiam, Laokoon Edited March 18, 2011 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 ja mam zamiar tylko kupić jak narazie do karabinu kominiarkę,maskę na dolną część twarzy,i gogle to wszystko na pierwsze wydatki. Quote Link to post Share on other sites
mati9714 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 ja polecam te http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=26_48&products_id=441 sam mam i są nawet dobre Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts