śruba Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam! Jestem tu nowy:) Czy można zrobić jakoś maskę tego typu: http://www.resalhelmet.pl/kask_policyjny_big.gif Chodzi tylko o tą samą szybkę bez kasku. Pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie wiem, z pleksi pokombinuj, może się uda Quote Link to post Share on other sites
śruba Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Kto to krakman? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Kto to krakman? :zastanawia: Krakmani czyli inaczej sklep TaiwanGun Quote Link to post Share on other sites
śruba Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Nie wiem, z pleksi pokombinuj, może się uda a jakiej gruości? 2mm, a może 3mm? Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Daruj sobie eksperymenty, szkoda oczu. Na dolna część twarzy maska z siatki, na oczy markowe gogle lub okulary. Edyta. Na dobre osłony używa się poliwęglanu a nie pleksi. Edited March 17, 2011 by Brenten Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 :hahaha: Lepiej kup sobie gogle najlepiej ess nvg i pod nie http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/lekka_maska_ochronna-olive_acm-2624.html Quote Link to post Share on other sites
śruba Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 A ta maska? Quote Link to post Share on other sites
luis Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) @ ghost10 Maska rodem z Milczenia Owiec, ma mało otworów i będziesz się pocił na twarzy i chuchał tak, że zaparujesz cały. Poszukaj na Wmasgu gościa o nicku Viamortis. Od Niego zakupiłem maskę na twarz, nos i uszy. Porządnie leży na twarzy, wykonania z siatki. Używam w komplecie z Bolle x800. Jest ok. Teraz śmiało z 650 fpsów postrzał serią w ryłko mi nie groźny. @śruba ta ta maska w sam raz do utraty oczu :bialaflaga: Edited March 17, 2011 by luis Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 śruba NIE!!!! nie kupuj tej maski. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 a jakiej gruości? 2mm, a może 3mm? Minimum 5mm, ale i tak się nastaw na częstą wymianę bo pleksa lubi pękać przy punktowych uderzeniach. cieńsza też może być ale raczej dodaj pod nią jikieś przyzwoite okularki ochronne. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Nie bierz przypadkiem tych masek, gdzie gogle ... a w zasadzie to "gogle", czyli przyjmijmy tak, bo ochrona oczu zrobiona jest z siatki. Kulka po uderzeniu w przeszkodę lubi się rozpaść, ukruszyć. Po uderzeniu w siatkę jest wysokie prawdopodobieństwo, że kawałeczki kulki spotkają się z Twoimi oczkami i będziesz miał kuku. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 A propo pierwszego tematu: Jak wygniesz tak plexę nawet 1mm to masz u mnie duże piwo. Z materiałów polecam: poliweglan i poliester - poliester będzie droższy,ale powinien być bardziej klarowny. Poliwęglan jest przeważnie matowy. 3 mm w zupełności wystarczy ! Wiem co mówię - już tłumaczę: Większość energi kulki przy uderzeniu w taka przeszkodę zostanie skierowana na bok ze względu na krzywiznę "przyłbicy" ,a reszta energia zostanie przez nia pochłonięta na ugięcie się. Mam takie coś zrobione(w innym celu) ,jak zajdzie ogromna potrzeba to mogę ją przetestować. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Witam ! Nie polecam tańszych masek ze względu na ich niska wytrwałość-maska godna uwagi (o ile ktoś taką lubi) to typ "Army Of Two" aczkolwiek po włożeniu w "wizjery" odpowiednio wyciętej pleksy czy innego mocnego materiału-siatka stalowa przejmuję uderzenie a wkład chroni oko przed odłamkami.Robiłem testy na maskach siatkowych za pomocą DanaWessona 8" o mocy około 530 fpsów-maska wymieniona w tym temacie (szajs z siatką za naście złotych) rozsypała się nawet w miejscu innym niż wizjer przy strzale z odległości 5 metrów.Co do gięcia plexy to nawet jak ja Wygniesz, powstaną mikropęknięcia (widoczne gołym okiem) znacznie osłabiające konstrukcję.Takiego hełmu ala "milicja" Poszukaj na Allegro-może ktoś ma na sprzedaż-Wymontujesz osłonę i gotowe :) Osobiście także polecam dobre gogle bez kombinowania aczkolwiek jak już Musisz...to Twoje oczy. Quote Link to post Share on other sites
Sten117 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 (edited) Może coś takiego i do tego okulary/gogle http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/stalowa_maska_ochronna-olive_acm-2409.html Ja mam i nie bardzo mam na co narzekać. Pozdrawiam Edited March 18, 2011 by Sten117 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Zdecydowanie lepiej. Ale jeszcze lepiej http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/duza_stalowa_maska_ochronna-olive_acm-2648.html bo ten Stalker (maska z linka Stena) ma tendencję do wędrowania po twarzy. BAT z mojego linka jest mocowany na dwóch paskach i lepiej siedzi na głowie a przedewszystkim ma zdecydowanie większą strefę ochrony Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jeśli chcesz maskę siatkową (którą osobiście bardzo polecam) to tak jak napisał Arend-bierz taką w typie "Bat"-nie dość że nie jeździ po twarzy (dwa paski robią swoje) to na dodatek chroni uszy przed przypadkowym postrzałem, a trafienie w płatek (nie mówiąc już że im bliżej chrząstki tym gorzej) to naprawdę ból przez duże "BE". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts