Bastik Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Witam Mam małe pytanko. Posiadam GB v.2 z karabinu HK416 JG. Chciał bym w nim wymienić łożyska z tych ślizgowych na kulowe. Jakie polecacie i jaka jest ich średnica. A przy okazji chciał bym też założyć silnik o zwiększonym momencie obrotowym. Tylko nie wiem jakiej firmy wybrać. Może ktoś by mógł mi coś polecić. Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 (edited) Ciężko powiedzieć jaką masz średnicę łożysk? Jaka wersja GB (JG) I, II, III, IV, DXII:P? Polecam łożyska kulkowe ARESA. A silnik -> większość ludzi poleca ELEMENTA Nie napisze, że ja polecam GUARDERA bo mnie tu powieszą na szubienicy:P Edited March 17, 2011 by zajaszcze Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Cześć. Z tego co się nie mylę to JG pakuje do GB łożyska 7mm stockowo. Także z łożysk mogę Ci polecić Prometheusa albo SHS. Jeśli chodzi o silnik to chyba Element, aczkolwiek SHS też robi całkiem dobre i trochę tańsze :) Pozdro. Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Promyk chyba nie robi innych jak 6mm. Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 (edited) Cześć. Z tego co się nie mylę to JG pakuje do GB łożyska 7mm stockowo. Także z łożysk mogę Ci polecić Prometheusa albo SHS. Jeśli chodzi o silnik to chyba Element, aczkolwiek SHS też robi całkiem dobre i trochę tańsze :) Pozdro. JG nie robi tylko GB z łożyskami 7mm. Wiem bo w g36 miałem łożyska 7mm, natomiast jak kupiłem replikę g36c tak ok 8 miesięcy później to miałem łożyska 6mm. Przez ten fakt musiałem 2 razy jechać do speca bo kupiłem ELEMENTA ślizgowe 7mm i były za duże, wymieniłem na 6mm i jest OK. Edited March 18, 2011 by zajaszcze Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Promyk chyba nie robi innych jak 6mm. Robi, albo robił. Mam gdzieś pudełeczko, a w zasadzie to woreczek. Zajaszcze - ja miałem w swojej replice od JG akurat 7mm :icon_biggrin: Może to kwestia, jaka replika? Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Pewnie tak, ale co najlepsze wersja GB w JG g36 ig36c była taka sama:P Może mi w gunfire zmienili szkielet na jakiś inny:P Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Cześć. Z tego co się nie mylę to JG pakuje do GB łożyska 7mm stockowo. Ja u siebie w hk jg miałem 6mm. :wink: Link to post Share on other sites
Recommended Posts