Andreas Jacques Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Cze. Z góry mówię że w tamtym temacie (emki) na 19 postów, 2 są moje. Teraz pytania co do kamuflażu repliki. -Jak malować - normalnie, z zamkniętym GB czy go otwierając? -Sprayem, pędzlem czy gąbką? (preferuję sprayem) -Zakleić miejsca którymi może wejść farba? (to co się otwiera do regulacji HU, lufa, wejście maga) -Jakich farb używać? Planuję pomalować na Woodland. Kolory farb - czarny, zielony, brązowy i taki "piaskowy"? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 (edited) :szukaj: :szukaj: i jeszcze raz: :szukaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/20336-malowanie-repliki-jaka-farba/ Wczoraj odpowiadałem na prawie identyczny temat.... Edited March 19, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 20, 2011 Author Report Share Posted March 20, 2011 Aha. Fajnie że było tylko jedno pytanie - jakich farb używać. A pozostałe 3? -Jak malować - normalnie, z zamkniętym GB czy go otwierając? -Sprayem, pędzlem czy gąbką? (preferuję sprayem) -Zakleić miejsca którymi może wejść farba? (to co się otwiera do regulacji HU, lufa, wejście maga) Quote Link to post Share on other sites
Wojak19 Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Otwierać GB ?! No chyba nie ... tylko rozkładasz (niewiem co masz) replike i malujesz części które są ci potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Rozłóż GB i pomaluj go od środka, bo inaczej będzie cię widać... :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 20, 2011 Author Report Share Posted March 20, 2011 Wasza interpretacja :bialaflaga: Chodzi mi o to, czy malować BEZ wszystkiego w środku, czy tak po prostu sprayem całą replikę mogę pomalować... Teraz pytanie co do kolorków Montany Gold - czy te kolorki będą dobre? -brązowy -piaskowy -zielony -czarny (do kałacha trzeba) Quote Link to post Share on other sites
Wojak19 Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 (edited) Przecierz napisałem :bialaflaga: Rozkładasz na same części zewnętrzne i je malujesz... Po kulkę nędzę grzebać w GB. :blink: Edyta: Co do kolorków to sam wybierz :zastanawia: Albo poprostu dajesz replike do silesii i koniec z takimi topicami. :dry: Edited March 20, 2011 by Wojak19 Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Bo chodzą słuchy, że pomalowanie zębatek na zielono zwiększa ROFa a przemalowanie głowicy tłoka na różowo, wycisza cały układ... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Andreas Jacques Posted March 20, 2011 Author Report Share Posted March 20, 2011 Mógłbyś opisać jaśniej? Bo nie rozumiem - wystawiam samą replikę (bez maga i innych rzeczy) i maluję sprayem? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Zlituję się. Andreas, wiesz co to ironia? Panowie piszą Ci, że wystarczy rozkręcić replikę i pomalować to co chcesz... Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Nie sluchaj ich jaja sobie robią, repliki sie zanurza w np. w misce z farbą i poprawia gąbką. Wtedy farba lepiej trzyma, a GB tylko małym pędzelkiem się maluje. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Nie wiem skąd się tacy biorą . Już dawno ktoś podał ci link jak i czym malować. Co do kolorów to twój wybór i twój gust. Jednym się podoba Fiat 126Pa innym Nissan Skyline. Sorry za takie odejście od tematu. Quote Link to post Share on other sites
Wojak19 Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Nie sluchaj ich jaja sobie robią, repliki sie zanurza w np. w misce z farbą i poprawia gąbką. Ehehhhh ... Że niby ma włożyć sobie całą replike bez rozbierania do miski z farbą ?! :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Ehh, żal. Wiesz co to? Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Się zlituje. Tak, możesz malować replikę i nic nie rozbierać, wyciągać, otwierać. Wystarczy że wszelkie otwory przez które może wlecieć farba zatkasz/zakryjesz. Proste? Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 (edited) WIEM! On chyba myli GB z Body :icon_biggrin: Andreas napisz jak możesz czym dla Ciebie jest GB i jaką masz replike? A tak swoją drogą Z góry mówię że w tamtym temacie (emki) na 19 postów, 2 są moje. WTF? :biggrin: EDIT: Co do tego: Nie sluchaj ich jaja sobie robią, repliki sie zanurza w np. w misce z farbą i poprawia gąbką. Na prawdę dobry sposób, pokrywa całą replike i nie trzeba się zbędnie babrać. :cool: Edited March 20, 2011 by Kazik_Nysa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts