swiezak84 Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Jestem nowy w temacie. Szukam oporządzenia , na długie patrole , w kamuflażu Woodland/olive , jako operator KM . Zależy mi na tym aby było pojemne ( 6 magazynków do m4 , kilka granatów , jakieś manierki ew. camelbak , nadupnik ew. jakaś torba do przenoszenia racji , i jakiś plecak. Myślałem nad LBV + pas lc-2 , 2 ładownice na magazynki alice , 2 manierki , buttpack , i plecak Alice Medium . Czy macie jakieś inne propozycje ? Quote Link to post Share on other sites
szcz3p4n Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Chcesz być KMstą i nosić magi od mki? Trochę niezrozumiałe i głupie dla mnie :wink: Podepnij pod niego druma i jazda. A jeśli chodzi o oporządzenie to jak najbardziej pas na miejscu. Lekki,wygodny i pozwala zabrać sporą ilość gratów. Jeśl zamierzasz kupić pas LC-2 i nosić na nim sporą ilość gratów,to proponuje od razu zakupić comfort pad'a. Wszystko to co chciałbyś przenosić zmieścisz bez problemu na pasie,resztę pakuj do plecaka. Kamizelka jest moim zdaniem zbędna,nic na niej nie będziesz nosił,a będzie tylko przeszkadzać i ograniczać wentylacje. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Witam czy polecacie tą kamizelkę ?? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/bojowa_kamizelka_taktyczna_z_systemem_qr-olive_acm-1002.html Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Wiem, że zaraz zostanę zjechany ale niech będzie. Miałem kilka razy pożyczoną tą kamizelkę, u mnie sprawdzała się świetnie, aczkolwiek nie dźwigałem na niej nic poza 5 magazynkami do g36 i utility poucha. Quote Link to post Share on other sites
robu14 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Wiem, że zaraz zostanę zjechany ale niech będzie. Miałem kilka razy pożyczoną tą kamizelkę, u mnie sprawdzała się świetnie, aczkolwiek nie dźwigałem na niej nic poza 5 magazynkami do g36 i utility poucha. Mój kumpel też zakupił Chińską kamizele i ma już ją rok, i trzyma się. Więc jeśli ostatecznie musisz to kup kamizele z taiwana, choć ja bym na twoim miejscu i tak pozbierał i kupił coś porządnego, ale to ja bym tak zrobił :wink: Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Może Plate Cariera od Flyye za 580 :D http://www.asg.com.pl/Kamizelka_Plate_Carrier_Set_Ranger_Green_rozm_M_Flyye,p,4528.php ten z TG mi się podoba a teraz nie jestem przy kasie XD Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Nie lepiej w las dobrać coś z pasoszelek? Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 No może być coś z Miwo ? :D Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Jeśli zależy ci na wygodnym szpeju do lasu to alice będzie najlepszy, ewentualnie jakiś chest rig. Kamizelki zabudowane są o wiele mniej wygodne. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Wiesz troszkę mi nie będzie to pasować do M16 chyba wezmę PC jeszcze się zastanowię Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Alice będzie pasować spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Zapodaj coś w Olive Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 No cooo Tyyyyy, Alice nie pasuje do M16. Zapodaj coś w olive ziom, to Alice to jakieś gówno na pewno. Rzeczywiście, PC chińskiej produkcji to wybór prawdziwego geniusza. W oliwce polecam http://www.clker.com/cliparts/7/0/9/8/1195437050735284924johnny_automatic_green_olive_on_a_toothpick.svg.hi.png , choć niektórym pasuje też czosnek zamiast papryki. Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Sądzę że podstawą w takim przypadku było by to: http://allegro.pl/szelki-oporzadzeniowe-us-alice-lc2-oryginalne-i1517712690.html Obłożyć to jakimiś ładownicami i było by elegancko. Tu masz wszystko ładnie napisane jak coś takiego złożyć: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/74046-jak-zmonotwac-swoj-belt-kit/ Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 E tam nie podoba mi się Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Jak chcesz, ale jakbym ja miał wybierać po miedzy chińskim PC z nylonu, a kontraktowym alice to chyba bym się nie zastanawiał, zważając na to, że złożenie takich "szelek" wyniesie tyle samo co chiński PC, no może troszkę drożej. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Alice, Alice, Alice... :dry: http://currahee.pl/product_info.php?products_id=350 Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 No spoko, ale chciałem doradzić coś w cenie PC i oferującego podobną ilość ładownic itp. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 W cenie którego PC? :P Tego z taiwana czy z flyye? Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Najlepiej oba który polecasz ? :D flyye lepszy ale zdeka drogi :D Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Musisz sprecyzować do czego Ci oporządzenie. Czy do szybkich nawalanek, czy do dłuższych patroli. Quote Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 chest rigg flyye/pantac + cargo :) Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Do dłuższych patroli a w momentach do szybkich nawalanek Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 No to raczej szelki i pas z miwo. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Niech kupi PC, niech wepchnie tam płyty, niech płacze i zgrzyta zębami, niech zniechęci się do ASG. Będzie spokój. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts