Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nie doczytałem tam nic na temat kawałów? poza tym to nie był żaden mięsny kawał, wręcz przeciwnie, słownictwo było nad wyraz poprawne.

Treści polityczne, panie.;p Generalnie przeciw robieniu sobie jaj z polityków osobiście nic nie mam, a nawet popieram (zwłaszcza nabijanie się z oszołomów, którzy szukają wszędzie wrogów Jedynej Słusznej Bo Naszej Prawdy do napiętnowania, żeby wyrównać jakieś własne kompleksy), ale taka moja robota.

Czytałem ten kawał i nie rozumem dlaczego został usunięty.

Jak wyżej. Taka moja parszywa funkcja, żeby być tym, który psuje zabawę.

tym bardziej, że wiele "ostrzejszych" spokojnie wisiało.....

Podaj przykłady. Zaraz się nimi zajmę.;p

No ale mamy Teraz NOWEGO Super MODA ! :D

Akurat to stanowisko ma więcej wad niż zalet, więc nie ma czego zazdrościć, Foxie.;p

o innej orientacji.... politycznej oczywiście :P

Orientacji politycznej jako takiej nie posiadam.;p Według mnie banda krawaciarzy smęcąca to, co im ślina na język przyniesie to marna podstawa do dyskusji.

Wacol się wykazuje, syndrom nowego. Dajcie mu ochłonąć niech bąbelki z wody ulecą to się zrobi jak dawniej

Ogólnie tak mam, że jak jest jakaś robota, to albo robi się porządnie albo wcale. Z tym, że czasem mogę przegiąć pałę w stronę przesady.

Dobra, może faktycznie trochę przesadziłem, bo to w końcu HP. Sam uwielbiam kawały o Francuzach, z których wielu tu bym nie zacytował, więc w tej kwestii nieco poluzuję poślady.;p Dowcipy polityczne mogą być - byleby nie za ostre. Jeżeli któryś z nich rozpęta dyskusję jakichś tam wrogich frakcji, zacznę popełniać postobójstwo na skalę masową.

@Mars: Stety/Niestety rola cenzora to stały element pracy moderatora. Mod bowiem to gość, dbający o to, żeby użytkownicy nie poruszali na forum kwestii uznanych przez redakcję za niedozwolone, przestrzegali szeroko rozumianej netykiety i ogólnie nie broili za dużo. Wiąże się z tym tonowanie zażartych dyskusji i sprzątanie niepotrzebnych tematów, ale też cenzurowanie i kasowanie niewygodnych postów i tematów. Na wymazgu nie ma wolności słowa.;p Pomijając już to, że jeżeli na forum jest bajzel, to trudniej o czytelne informacje. Moderator to nie "oficer polityczny" i "wtyka władzy na naszym podwórku", ale po prostu koleś, który ma za dużo wolnego czasu i najął się jako sprzątacz-wolontariusz.

Nie marzy mi się sytuacja z pewnych regionalnych działów, gdzie dochodzi do regularnych spięć pomiędzy modami a resztą środowiska spowodowane między innymi usuwaniem wypowiedzi naruszających wspomniany regulamin. Zresztą trudno robić za szkieła idealnego na tak małej łajbie. Tym niemniej myślę, że z kasowaniem umiarkowanej satyry na polityków mogę dać sobie spokój, póki nie otrzymam w sprawie rzeczonej satyry raportu.

Wiem jaka jest funkcja moderatora, ale moderować można na różne sposoby. Oczywiście każdy moderator moderuje po swojemu i tak też zapewne Ty będzie moderował.

To że nie ma wolności słowa to taki slogan który Foka sobie lubi przytaczać bo ma świadomość, że dziś w środowisku WMASG jest potrzebny. Ten slogan jednak straci na popularności kiedy WMASG już nie będzie taki mocny a kiedyś to zapewne nastąpi :)

Ja osobiście wolę jeśli forum moderowane jest kiedy zachodzi taka konieczność, a nie kiedy nadarza się ku temu okazja.

Ja tam się nie spinam.;p Jeżeli już wchodzimy w to, jak widzę tę funkcję, to - posługując się metaforą - przypomina mi ona pracę posterunkowego w małej wiosce na prowincji, gdzie koleś mieszka od dzieciaka. Niby Pan Policjant oficjalnie, a zawsze zostanie Józkiem od Starego Czereśniaka.

Może i pozycja WMASG osłabnie prędzej, może później, może wcale. Dużo tu wiedzy i ogólnopolska platforma zawsze się przyda. Może będzie to WMASG, może co innego. Zresztą, ja tu tylko sprzątam.;p W historii też się najpierw jednoczyli, potem znów rozbijali na kawałki, a potem znów jednoczyli i tak w koło Macieju.

Tekst o konieczności i okazji mądry.;] Z tym, że w praktyce kiedy pojawia się okazja, zachodzi również konieczność. Ewentualnie, kiedy zachodzi konieczność jest już za późno. To po raz kolejny kwestia transparentności reguł i szeroko rozumianej polityki wortalu. W każdym razie staram się moderować, żeby czytelnie było i mało kontrowersyjnie, że komuś post poleciał, a jak już, to daję cynka na PW, bo komunikacja i feedback to podstawa. Zresztą zobacz, jak teraz Komis ładnie wygląda.;p

Jednakże przepełnia mnie uczciwość i dobroć, a to cechy z którymi w polityce nie jest łatwo.

Mnie też, ale damy rade ( zostanę Twoim asystentem), będziemy uczciwi i ekologiczni. Pojedziemy na lutycką przenosić przez jezdnie ślimaki, zabroni się używania innych kulek niż biodegradalne. Od unii weźmiemy pieniądze na ekologiczną inwestycje w postaci maszyny do robienia ekologicznych kulek i będziemy je sprzedawać, pod nazwą debil blaster, a logiem będzie koziołek Matołek. :cool:

@Abdul: A przywracaj sobie. Jak nie są niemoralne, to niech zostają.;]

A skrzynkę wyczyściłem, tylko coś nie bangla, bo cały czas pokazuje, że jest pełna. Ale PW dzisiaj od kogoś dostałem, więc w sumie działa.