GROMPL Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Tej, Grom, a czy Ty wiesz, że pamiętam Cię takiego małego, chudego z wieeelkim wellem? Większym, prawie od Ciebie! :icon_biggrin: ? Jakim ku*wa Well'em? nigdy nie miałem nic well'a (no może komponenty). Chyba ci taki mały niemiec w głowie miesza - jak mu było... Alzberger, Alzinger... a nie Alzheimer :icon_lol: Swoją drogą szukałeś Wacola po zębach i znalazłeś Mario :hahaha: szkoda, że bez uśmiechu... A jak chcecie powspominać ze zdjęć to weźcie się umówcie w klubie emeryta na bingo, czy coś... PS I żeby nie było - głos młodzieży (na szybko): Wolo, Panicz, Sławek, Soda& Iksu family, Famas, - reszta albo zbyt młoda na fotach, albo zamazana Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 No, no - kotek! Nie goń nas bo poza nami to tylko pajęczyny tu widać. A właśnie, że L96 - większą od Ciebie, próbowałeś naciągać w Chludowie. :P Sto lat temu.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Co prawda bez L96, ale jest 100 lat temu w Chludowie. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Pewnie ją zakiblował u kumpla w pokrowcu.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Wacol w 2007 się nie uśmiechał. Teraz to co innego. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Przerwę te kółko emeryckiej adoracji pytaniem - czy ktoś z leśnych rusznikarzy przerabiał poszerzanie kolby do emki od środka - w sensie wnętrza składanej by pasowała na zbyt szeroką tubę? chodzi niestety raczej o całokształt a nie tylko wystający element... Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 28, 2016 Report Share Posted November 28, 2016 Wacol w 2007 się nie uśmiechał. Teraz to co innego. :icon_mrgreen: W sumie to się uśmiechałem, ale w 2009 spalił mi się dysk, czy coś tam innego stało się z kompem i niestety większość zdjęć ASG z lat 2005-2009 strzelił - obrazowo mówiąc - penis. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 (edited) @Dariusz; Są dwa rodzaje stock-pipe'ów i kolb - tzw. commercial oraz military. Różnią się właśnie średnicą. Jeden z nich jest ma 1" a drugi 1,1" lub niecały cal - niepamiętam. Można dokupić odpowiedni lub ślifować. Okrągłym pilnikiem. Robiłem to dwa razy. W dość twardym Magpulu. Inne są bardziej mękie. Pozdrawiam, Lambert P.S. Jakby co mam taki pilnik! :icon_wink: Edited November 29, 2016 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Klawiatura mi literki połyka, podmienia i takie tam - jakby co. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Muszę jakiś abonament na twoje narzędzia wykupić :) tu jest kwestia, że tuba gazówki jest zbyt spuchnięta na kolby elektryków chyba, choć jedna z jakiś powodów pasuje.To taki pilnik gruby jak tuba prawie, czy cienki i trzeba po kawałku piłować? myślałem też o papierze ściernym na jakimś kiju od szczotki :) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 A wata stalowa? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Duży, półokrągły pilnik, Darku. Wacol, watą nidasię.. :) Z tymi prowadnicami w replikach też bywa różnie. Niektóre, skolei są nieco węższe. Ogólnie, przy wymianach, to zawsze jest pewna niewiadoma. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 To się musimy umówić na wymianę delty na pilnik :) btw przesyłka gdzieś w chinach jeszcze się błąka Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Luz, podleć kiedy Ci pasuje! Tak to już z tymi eMkami jest, Panie - bez warsztatu ani dudu.. A najważniejsza jest IZOLKA! :D Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Pewnie ją zakiblował u kumpla w pokrowcu.. :icon_wink: I tu masz rację, dokładnie w pokrowcu widocznym na zdjęciu. Euro 2012, Chludowo 11.11.2008 - moje "narodziny" :icon_razz: A widzicie tam Eliasza skitranego za Hunterem?? I potylicę Siergieja poznaję :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 (edited) Kurdę, dzisiaj to młodzież nawet nie pamięta kiedy się "narodziła" - to było w 2011 roku! A to niby ja mam Alzheimera.. :icon_wink: Na zdjęciu nie ma Eliasza. On woodlanda nie nosił, chyba nikagda! Eliasz wraz z Cementem czyli mimozy w Chludowie: :icon_razz: Ja tam widzę, za Wami, Huberta z tą dziewczynką, której imienia niepamiętam a dalej Pirat z Kmieciem. Ofkors, prezesa czapę też. Tu masz go więcej. Z tej samej imprezy: Pozdrawiam, Lambert Edited November 29, 2016 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 29, 2016 Report Share Posted November 29, 2016 Sam jesteś 2011.;] To na 100% jest 2008. Tu jest jakiś gościu na strzelaniu z tej edycji w 2011: http://dzikusy.com.pl/galerie/wpr/img_7245.html Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 30, 2016 Report Share Posted November 30, 2016 No, patrz - wszędzie ci dresiarze.. :) Masz rację, Wacol. Tamto Chludowo było w 2008 roku. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 30, 2016 Report Share Posted November 30, 2016 Aż sobie ten post w ramkę oprawię.;] Swoją drogą - więcej zdjęć z tamtej imprezy: http://dzikusy.com.p.../wpr/index.html To zaginione zdjęcia od jednego gościa od nas z ekipy, które zniknęły z airsoftu wraz z nim. Tak zwany rarytas. Tak jaramy się tymi fotami sprzed 40 lat jak faktycznie emeryci. Weźmy zróbmy kolejną imprezę. Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted November 30, 2016 Report Share Posted November 30, 2016 @Lambert już Ci nawet na oczy pada. Powiększ sobie fotę i przyjrzyj się lewemu barkowi Wolfhuntera. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted November 30, 2016 Report Share Posted November 30, 2016 Btw Czy ktos zna jakiś artykuł eng lub pl z wyjaśnionymi róznicami pomiędzy gazowymi karabinami? Natrafiam tylko na strzępki info o różnych standardach, wa we ghk czy coś - jest to gdzieś zebrane? Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted December 10, 2016 Report Share Posted December 10, 2016 Nie ma wspomnień zdjęć emerytów - nie ma gadki... :) z innej beczki - jest w poznaniu jakiś tokarz precyzyjny co przerabia małe, metalowe części? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 W Puszczykowie jest.. :D Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 (edited) Przypadek ? Nie sądzę :icon_twisted: Pozdrawiam, Bosman Edited December 20, 2016 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 A nosi maskę, bo ryj, tj twarz ma taką jak u szympansa? Tak się mój kolega pyta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts