harasim Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Witam, kilka minut temu na stronie głównej ukazał się news prezentujący nowe emki w ofercie spec shopu, niejakie "Deep Fire". Jako że w wyszukiwarce nic nie znalazłem tematu poświęconego tym repliką, postanowiłem założyć ten właśnie temat. Można było je nabyć na zagranicznych stronach dużo wcześniej i tu moje pytanie: Macał ktoś te repliki/strzelał, i ogółem czekam na pierwsze recenzje/opinie itd. Aha i co oznacza dodatek "AEG Silver Series"? Nie jestem pewien czy temat poświęcony tym emką pasuje do I klasy, w razie czego proszę o przeniesienie do II klasy. Pozdrawiam, Harasim Ps: News na stronie głównej o którym wspomniałem: Click ps2: Pierwszy sklep Polski w którym wspomniane emki są dostępne: http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_241_45&sort=2a&filter_id=135 (jak widać są 4 wersje) Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Narazie mogę coś powiedzieć tylko o wnętrzu. Mosiężna lufa Zwykła dysza Stalowe zębatki Tłok z metalową szczęką Alu głowica tłoka Metalowa prowadnica W tym tyg będę miał to w łapach więc coś skrobnę. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Zastanawia mnie czy ta replika moze byc rozsadną alternatywą dla emki ics. Czekam na opinie użytkowników. Quote Link to post Share on other sites
biolog Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Cenowo bliżej jej CA niż ICS. No i dużym plusem dla DF jest to że jest dostępna w sklepie. Ostatnio ciężko dorwać m16. Są dostępne także na azteko ale wydaje mi się że po prostu kupują od specshopu i odsprzedają. (pewnie sobie zniżkę wyrobili :icon_biggrin: ) Edited March 29, 2011 by biolog Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Zauważ, że na Azteko jest zakładka Specshop. Wg. mnie to powiązane sklepy. Na przyszłość przejrzyj, potem pisz. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Może się przyda ;) Quote Link to post Share on other sites
biolog Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Mi ten opis bardziej pasuje do tej emki z asgshopu niż tych ze spec shopu. Na pewno pochwalili by się elementami z tytanu. A senkuPH uwierz, zanim coś napiszę naprawdę dużo czytam. Porównaj datę mojej rejestracji z ilością postów. Jeden rocznie :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Niestety pomyliłem się co do metalowej szczęki. Ze specshopu przyszła z tłokiem z pierwszym zębem metalowym. Do repliki jest dodany hicap. Imo ciekawa alternatywa dla emki icsa. Zobaczymy tylko jak z wytrzymaloscią czesci. Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 (edited) Zakupilem m4 pelnej dlogosci, emka dojechala, macalem. Z replika dostajemy karton, wycior, magazynek oraz zenska wtyczke deans dla baterii, bowiem w takie karabinek zaopatrzony jest fabrycznie. Mi ten minimalizm przypadl do gustu, choc opakowanie nie chroni naszego nowo dokonanego zakupu dosc dobrze... Poki co moge cos naskrobac o wykonaniu zewnetrznym, a to jest bardzo pozytywne. Spasowanie czesci bardzo dobre, widoczny jest tylko minimalny przeswit miedzy polowkami recivera. Korpus rozsuwany po wybiciu przedniego pinu, ktory nota bene ma blokade przeciw wypadaniu. Kolba ma luzy wieksze niz w innych replikach, wymiana na chynskie MOE z podobnym skutkiem, byc moze problem tkwi w srednicy prowadnicy kolby. Nadlewki widac tylko na upper reciverze oraz na podstawie muszki. Ta ostatnia wola o pomste do nieba, odlew oraz pokrywajaca go farba iscie odpustowej jakosci. Atrapa boltcarriera pokryta rdza oraz szarym nalotem. W moim egzemplarzu brak sprezynki dopychajacej komore hu do szkieletu gb. Innych zastrzezen nie mam. Bardzo podobaja mi sie wszelakie napisy i oznaczenia, sa grawerowane i nie ma na nich ani krzty farby, to po prostu goly metal. Rof na 7,4 przyzwoity, kultura pracy gb cieszy ucho. Poki co chynskie emki ktore mialem na warsztacie leza i kwicza, jak jest w istocie czas pokaze. Jak wroce do domu po swietach postaram sie obfotografowac. pozdrawiam! ps. Polskich zanakow nie mam, serdecznie za ich brak zaluje i obiecuje poprawe. Edited April 25, 2011 by fidell Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts