Evilmass Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Witam od razu przejdę do konkretu : Posiadam replika SWD Dragunów i mój problem objawia się tym że , kulka lata raz 40m , 35 m lub 30 m na pełnym Hop Up a replika ma 500 fps mam 2 replikę Mb03 Well - a o mocy 400 fps i kulka lata 60 m na optymalnym hop -up . Mam nowe kulki Gunfire 28 g precki (jeszcze wczoraj odpakowane) no i pomogło odrobinę kulka nie lata już z różnicą 5 m a 60m (choć kulka latała i 75 m momentami 25 g ) . Co może być problemem ??? Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 1. za lekkie kulki. 2.to może być szczelność, gumka hu, sprężyna.. Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Kup lepsze kulki np. G&G. Możliwe, że masz nieszczelności, stąd spadek zasięgu. FPSy masz mierzone czy sugerujesz się tym co piszą w sklepach internetowych? Podeślij replikę np. do Dextera. Link to post Share on other sites
Evilmass Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 (edited) Ok to skontaktuje się z Dexterem . Edited March 26, 2011 by Evilmass Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Nie biorę tej repliki n serwis. Link to post Share on other sites
Evilmass Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 Ok a kogo innego możecie mi poradzić ??? Link to post Share on other sites
wolki89 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 (edited) anr <-- to nick Edited March 30, 2011 by wolki89 Link to post Share on other sites
kocurel Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Odświeżam temat, ma ten sam problem. Zaczynając od początku, zamówiłem swd z nową gumką HU, przyszedł, na karteczce pomiary średnio po 495 fps, kulki latały aż miło po 60 metrów. Zamówiłem sobie też lufę precyzyjną, wymieniłem i co? Kulki lecą ledwie na 30m, źle złożyłem? Już go rozkręcałem i składałem od nowa, to samo. Moje przypuszczenia: -Taka różnica może być spowodowana masą kulek?(nie wiem jaki miały wagomiar bo to resztki bez etykiety) Nie zauważyłem by leciały jakoś strasznie do góry, chodź na HU skręconym na 0 lecą z 1,5 m w górę. -A gumka HU ma tu dożo do gadania? Chodzi mi o jej końcówkę którą siedzi na lufie, u mnie jest jakaś taka lekko zgnieciona, ale tylko na 2 mm. -LUFA?(!), czy to możliwe że precka madbulla "black python" 650mm zjadała aż tyle fps/była wadliwa? Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Ta lufa jest dość delikatna, więc uszkodzenie jej nie sprawia większych trudności. Zobacz do środka, czy nie jest wygięta/uszkodzona. Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 Wbrew pozorom 2mm to dużo w hop up. Najprawdopodobniej źle złożyłeś, no i kulki złe dobrałeś. Pozatym, tak z ciekawości się spytam... AnR serwisuje sprężynowe repliki? Link to post Share on other sites
kocurel Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Lufa jest jak najbardziej prosta, sprawdzałem, wpatrywałem się z jednej i drugiej strony, uważałem na nią bardzo bo już słyszałem plotki o jej "wyginalności". Nie wiem o co Ci chodzi Maza, 2mm? Czyżby chodziło o wypustek na gumce i jego położenie w wycięciu lufy? Jeśli tak to to jak ma być ułożony, bo niezbyt da się to sprawdzić, nakładam gumkę i nie cisnę zbyt, najzwyczajniej do końca ile wchodzi. Link to post Share on other sites
kocurel Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Ten niezrozumiały fragment tekstu miał być o połorzeniu wypustka w wycięciu lufy. Link to post Share on other sites
kocurel Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Już wszystko OK, kulki były za lekkie, a na komorze HU był przewiew, zlikwidowano i bije dalej niż kiedyś :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts