chrislacorunna Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Mam taki problem, a mianowicie polega on na skupieniu strzałów w mojej m14 cymy. Koledzy mają karabiny o znacznie krótszych lufach i bez precek ( podobno precka jest w stocku cm.032 ), a i tak ich skupienie jest lepsze. poza tym trudno jest mi trafić tak w okolice 40 - 50m w sylwetke człowieka, nie wiem, może komora hopa jest przekręcona ( czasem kulki też skręcają, aczkolwiek nie do góry). Ktos może miał tak/wie czego to może być wina? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Komora, raczej przekrzywiona nie jest. Co najwyżej gumka, lub coś z dystanserem. Na pierwszy rzut sprawdź że to :) I jeszcze jedno, jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Jaką masz gumkę? Ta lufa precyzyjna to ściema. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Gumkę sprawdź Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Mam taki problem, a mianowicie polega on na skupieniu strzałów w mojej m14 cymy. Koledzy mają karabiny o znacznie krótszych lufach i bez precek ( podobno precka jest w stocku cm.032 ), a i tak ich skupienie jest lepsze. poza tym trudno jest mi trafić tak w okolice 40 - 50m w sylwetke człowieka, nie wiem, może komora hopa jest przekręcona ( czasem kulki też skręcają, aczkolwiek nie do góry). Ktos może miał tak/wie czego to może być wina? Podobno w stocku najczęściej jest PDI, ale czasem wrzucają tylko KM Heada, stąd może słabsze skupienie! Zmierz sobie najpierw, czy to Twoje 40-50m to na pewno tyle, potem podaj nam odległość między najdalej położonymi przestrzelinami. Bo pewnie strzelasz na 60 metrów i dziwisz się, że nie wpadają same 10 w kartkę A4. To jest dosyć tania chińska replika, nie spodziewaj się, że będzie karabinem snajperskim. I kulki 0,25 dobrej jakości, czyli np. G&G. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 A kiedy to ostatnio czyściłeś lufę ? -wyczyść lufe -nowa gumka +dystanser (a jaka to temat na forum testujemy sami) gumka ma być sucha a jak Ci GB pluje smarem to sytuacja będzie powtarzać -ammo co najmniej guardery 0.25 Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted May 23, 2011 Author Report Share Posted May 23, 2011 Odświezam temat, Replika się przestrzelała ( w sumie to nie wiem jak to się stało ) i teraz skupienie ma naprawde przyzwoite, pozostaje tylko kwestia mocy, ale na to zaradzi sie tuningiem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts