Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pas nośny, użytkowanie

Recommended Posts

Witam,

niedawno zakupiłem pas nośny do mojej repliki, lecz myślałem, że jest to wygodna pomoc przy strzelaniu(odciąża ręce) i przy noszeniu, lecz lekko się zdziwiłem pas nie jest do końca funkcjonalny. Nie sądzę żeby była to winna niskiej jakości pasa bo pas jest całkiem w porządku. Co o tym myślicie ?

Jak i przy czym używacie, jeśli w ogóle używacie pasów nośnych/zwieszenia ?

Z góry dzięki,

Pozdrawiam

A zapytał go ktoś na jakiej replice ma ten pas powieszony? Bo przypomina to próbę udowodnienia, że MP5K najwygodniejsze jest z 3 pkt pasem...

EDYTA: A no i zapomniałem jaki ten pas 3 pkt kupił... bo jest ich trochę, a i różnią się między sobą ;-)

Edited by Tuksiak
Jak dla mnie 3 punkt to przerost formy nad treścią. 2 pkt w zupełności wystarcza, ja sam używam 1 pkt.

Naprawdę urzekła mnie twoja historia, ale jakby nie patrzeć kolega ma 3 pk i w niczym mu nie pomaga gadka że 3 pk są do bani i ja mam 1,2 pk itp. Takim czymś nie pomagacie, a tylko nabijacie posty. :icon_confused:

Proszę, niby do m4 ale powinno pomoc:

Sry za dubla ale nie widać na górze :/

Edited by Ziemek92

@Julian257

Sam posiadam ten sam pas i jakoś udało mi się nad nim zapanować. Jeden zaczep przy lufie, drugi w okolicy chwytu pistoletowego i gdy klamra jest złączona to replika przylega idealnie do torsu, gdy zwolnię mam ułatwiony manewr, aby oddać strzał itp. Testowałem to jedynie dla G36, spróbuj u siebie.

Jedynie czego się boję, że pewne elementy tego pasa nie wytrzymają zbyt długo.

Edited by sir_chester

@Julian257

Sam posiadam ten sam pas i jakoś udało mi się nad nim zapanować. Jeden zaczep przy lufie, drugi w okolicy chwytu pistoletowego i gdy klamra jest złączona to replika przylega idealnie do torsu, gdy zwolnię mam ułatwiony manewr, aby oddać strzał itp. Testowałem to jedynie dla G36, spróbuj u siebie.

Jedynie czego się boję, że pewne elementy tego pasa nie wytrzymają zbyt długo.

Tak przy lufie sprzączka, rzep na kolbę i właśnie nie mogę dostosować sobie idealnej długości do noszenia i do szybkiego przejścia w celowanie.

Jakieś porady :)

• 2 weeks later...

Tylko z 3-punktowym, czyli takim jaki podałeś w linku.

Domyślam się że tylko z 3 punktowymi, chodziło mi o to czy każdy pas posiada coś takiego do ściągania i przekładania repliki na drugie ramię (nie wiem jak to opisać) bo patrząc na ten tani pas (który podałem w linku) mam wątpliwości. Ten system ma chyba http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Combat_Gear_Slings_Lanyards_MilSpex_Three_Point_Tactical_Sling_Olive_Drab.htm (kliknij na zdjęcie)