pidzejfat Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Cz75 Miał kosztować w news'ach koło 300zł, jednak wyszło prawie 400zł... (379zł) :icon_neutral: Wg mnie powinien być odrobinę tańszy :icon_razz2: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8507 Kopia/pistolet robiony na licencji (kto tak naprawdę to wie...) Marushin'a także pasują magazynki i łuski: http://shop.ehobbyasia.com/marushin-cz75-magazine-shell-6mm-5-pack.html http://shop.ehobbyasia.com/marushin-8rd-magazine-for-cz75-gbb-pistol.html http://shop.ehobbyasia.com/marushin-cz75-shell-ejecting-gbb-pistol-6mm.html Jak ktoś kupi, to niech podzieli się wrażeniami... :happy: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 A o jakich wrażeniach pisać? :) Dostałem cynk, że w przyszłym tygodniu ma być na Caprim za 330zł :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 (edited) :biggrin: Pudełeczko całkiem ładne, zawartość - skromna :D W pudełku mamy: - instrukcję - replikę z magazynkiem - woreczek z 10 łuskami (8 wchodzi do magazynka, dwie to zapas - o tym jeszcze będzie później) Magazynek mieście 8 łusek - po załadowaniu większej ilości (bo jeszcze jedną czy dwie da się upchać), dochodzi do zacięć. Magazynek pełni także rolę zbiornika na gaz :) Jeśli chodzi o oznaczenia - mamy tu parę "napisów", które są ładnie wygrawerowane :) Nie ma lipy, jednym słowem :D Na tyle zamka są dwa nacięcia - kiedy będą na równi, można zdjąć zamek: Aby to zrobić, należy odciągnąć zamek tak, by kreski były w jednej linii, a następnie nacisnąć mały guziczek na prawym boku Szczerbinka: Wszystkie wajchy oczywiście działają - ta w kształcie elipsy (przy czerwonej kropce) służy do blokady wystrzału (spust działa, ale replika nie wypala), bardziej podłużna służy do zwolnienia zamka :) Strzelanie... Co jakiś czas (nie wiem od czego to zależy) dochodzi do zablokowania się łuski - nie jest to częste, ale zdarza się Jeśli chodzi o łuski - pomimo strzelania w domu jedną już zgubiłem :D Wylatujące skorupki są nieprzewidywalne - czasem wypadają prawie pionowo z pistoletu, czasem lecą w prawo, a czasem do tyłu - w stronę strzelca :D Moim zdaniem zabawa przednia - trzeba tylko pilnować łusek, bo cholerstwo jest strasznie drogie :D Zastanawiam się tylko czy zostawiać troszkę gazu w magazynku czy nie :> Edited April 6, 2011 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Heeeeeeeeeee jednak urok wyrzucanej łuski wzioł górę. Ipytanko: Jakiego gazu używasz? Co do zacięc to chyba w tych replikach nic dziwnego. Mój Glock 21 dual action do momentu założenia metalowego zamka też cioł się jak wściekły. Po wymianie zamka chodzi jak marzenie. ps: chyba widziałem tańsze zestawy plastikowych łusek na ehobbyasia Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Gaz taki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_221&products_id=614&name=Green_Gas_Ultra_-_1000ml Używałem do Glocka KWA i dawał radę :> Co prawda zastanawiałem się, czy nie powinien być mocniejszy/słabszy, aleee kto by się tym przejmował :biggrin: Zabawa jest przednia, tylko jak pisałem potem mam problemy z szukaniem łusek (a wylatują w naprawdę nieprzewidywalne strony :D) Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Szkoda, że z polimeru i szkoda że do magazynka nie wchodzi taka ilość jak do oryginału. Miejmy nadzieję, że ktoś zaraz zrobi metalowy szkielet i zamek, wtedy pomyśle nad zakupem :wink: Co do nie równo wyrzucanych łusek Arafat, to zobacz na pazur wyciągu, bo może jest jakoś nie starannie odlany albo założony. Może to tylko kwestja poprawienia pazura. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Czemu jest z polimeru, to było tłumaczone w newsie tutaj, na wmasg - w wielu krajach połączenie metal-body + łuski jest nie do zaakceptowania :D Jak na razie łuski lecą równiutko - być może pazur się ułożył jak trzeba po rozebraniu pistoletu :) Również żałuje, że jest taka pojemność maga - chociaż z drugiej strony, jak pomyślę o szukaniu dookoła siebie większej ilości łusek... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Wszystko fajnie i pysznie ale kurcze, szkoda, że to nie full metal a konwersji do Marushina do tej pory nie ma... Natomiast zdziwiłem się też, że to nie pazur z zamka wyciąga łuskę a dodatkowy pazurek w środku, obok cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Czy ma ktoś pomysł jak założyć tłumik do tej repliki (o ile się da)? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Trzebaby dorobic dłuższą lufę zewnętrzną z gwintem pod tłumnik. A co do metalowego zamka to poczekaj. Do mojego G21 DA zamek metalowy wyszedł dopiero po roku. Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Hmm... CZ75 Marushin'a jest już od niemalże dwóch lat... (lipiec '09) i nadal nie ma konwersji full metal :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
militaria.pl Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Zgodnie z informacją od firmy Action Sport Games (umieszczoną zresztą na opakowaniu) nie jest to "kopia Marushina", producentem jest Marushin dla Action Sport Games. Po testach "polowych" tego modelu nie zauważyliśmy żeby łuski wyskakiwały w różnych kierunkach, nie zauważyliśmy też (na razie) żadnych zacięć. Jako ciekawostkę możemy powiedzieć, że panowie z "zielonego resortu" byli bardzo zainteresowani tym modelem do ćwiczeń, nawet pomimo niezbyt realistycznej wagi repliki. Pozdrawiamy MILITARIA.PL Quote Link to post Share on other sites
kamil987987 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Przyjemna replika. Trochę plastikowa, ale ładnie wykonana. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie to, że w Capri ASG otrzymałem dwa woreczki łusek ( czyli 20 sztuk ). Nie wiem czy to błąd, czy to było zamierzone, ale na pewno miłe, szczególnie, że zapasowe łuski tanie nie są ( a o zgubienie nie trudno, dzisiaj szukałem łusek z 15 minut po wystrzeleniu magazynka ). Ciężko powiedzieć coś więcej, gdyż prawie wcale z niej nie strzelałem, ale blow-back całkiem mocny, efekt wyrzucania łusek całkiem pozytywny, lecz jest to replika raczej do strzelania w domu, gdyż szukanie łusek jest baaardzo uciążliwe (przynajmniej w trawie). Ogólnie rzecz biorąc polecam, jeśli ktoś szuka repliki dla samego posiadania, bądź strzelania rekreacyjnego, szczególnie w takiej cenie. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Tak jak poprzednicy powiem że repliczka fajna, ale w domu zgubiłem z 5 łusek:P blow back mocniejszy niż w moim glocku 17 ksc:) minusy przynajmniej dla mnie: - zamek nie wraca do początkowej pozycji po odciągnięciu go, po prostu slide lock jest za lekki i grawitacja nie działa, może by się to wyrobiło ale sprzedałem i nigdy się nie dowiem:) - chciałem sobie poćwiczyć double feed'y ale się zawiodłem, bo strasznie ciężko włożyć łuskę do lufy przy odciągniętym zamku to są takie specyficzne wady, 99% użytkowników pewnie nie zwróci na to uwagi:) ogólnie faja zabawka za nieduże pieniądze pozdr kostek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 "- zamek nie wraca do początkowej pozycji po odciągnięciu go, po prostu slide lock jest za lekki i grawitacja nie działa, może by się to wyrobiło ale sprzedałem i nigdy się nie dowiem:)" Tam powinna być od tego sprężynka a nie grawitacja :D. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 No w sumie racja:P ale grawitacja też pomaga hehe sorry za moją prostacką wypowiedź :P Ale swoją drogą jakby ta część była z metalu to pewnie by lepiej "grawitacja" działała :D pozdro Quote Link to post Share on other sites
kamil987987 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Kilka ciekawostek: 1. Łuski są plastikowe; łatwo odpada z nich farba. Nie mam pojęcia, czy łuszcząca się farba może jakoś zaszkodzić mechanizmowi, ale warto zwrócić na to uwagę. 2. Im mniej gazu w magazynku, tym łuski wypadają z mniejszą siłą; przy małej ilości gazu jest większe prawdopodobieństwo zacięcia, co jest logiczne, bo zamek porusza się wolniej, jednak tyczy się to ostatnich kilku strzałów ( czyli nie ma zjawiska, że każdy strzał jest słabszy ). 3. Wbrew temu co napisał kosteQ86, zamek po odciągnięciu WRACA do początkowej pozycji. Może to dlatego, że mój egzemplarz był dość mocno nasmarowany i slide lock działa u mnie dosyć lekko. Jak ktoś ma jakieś pytania dotyczące tej repliki to pisać, w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts