Spoon8 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Witam! Mój kolega chce kupić replikę i podoba mu się g3sas. Możecie polecić jakieś g3sas do 500zł? Albo inny krótki smg... ta wersja bez kolby była by najlepsza: http://www.armeriaproseg.com/images/G3%20SAS.jpg Quote Link to post Share on other sites
kuba23 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) Chyba JG swojego czasu miało coś takiego w ofercie, pewien nie jestem, ale tak mi się wydaje. Taaa, nie myliłem się. Lecz znalazłem je tylko na tanich militariach których nikt do kupna repliki nie poleca. Edited April 4, 2011 by kuba23 Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 Dzięki, coś jeszcze było? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 G3 SAS (podobnie jak Beta) to wymysł japońców z TMa. Podobno jest jeszcze jakiś well, ale to lipa. Albo szukaj używek, albo zdecyduj się (a raczej kolega) na coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 A jakiś mały (krótki) smg? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) Gwoli ścisłości - nie ma takiej prawdziwej broni, jak g3sas, ale gdyby była, to nie byłby to pm. mp5k, mp5k-pdw, mp7, p90, skorpion Może jeszcze KAC PDW. Edited April 4, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Beta, MP7, MP5K, P90, KAC (tu znak zapytania, bo jest poręczny, ale jest minimalnie większych rozmiarów niż np. mp5k) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 A jak by w tej replice http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152189392-JG509MG.html tak wiem zły sklep, odkręcić kolbę? Jest to możliwe? Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Jasne, tylko po co? Będzie bardzo nieporęczna i niewygodna.. Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) Ta beta jest bardzo poręczna z kolbą więc nie widze powodu żeby ją odkręcać. Coś mi sie wydaje że beta była też ze składaną kolbą. Edited April 4, 2011 by PiTeQ Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 Chodzi o to że mój kolega jest bardzo niski i potrzebuje krótkiej repliki ponieważ a)długa będzie niewygodna b) z taką długą będzie głupio wyglądał Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_037-1380.html http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041k-1558.html oraz: -mp7 TM -Uzi TM -mp5 i pochodne TM, mam 165 cm i nie wyglądam z mp5a4 jak idiota (długa wersja ze stałą kolbą) Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Też mam niskiego kolege i biega z G36K i nie narzeka. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Chodzi o to że mój kolega jest bardzo niski i potrzebuje krótkiej repliki ponieważ a)długa będzie niewygodna b) z taką długą będzie głupio wyglądał Będzie mu bardzo niewygodnie. Wiesz po co jest kolba? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 -Uzi TM Nie. Replika niepopularna, brak części. Zresztą kup Marujca do 500zł... Łatwo nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 Będzie mu bardzo niewygodnie. Wiesz po co jest kolba? Tak wiem do czego jest ale zastanawia się też nad mp5 bez kolby i mp7 które tez jest bez kolby więc na to samo wychodzi.... Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Od kiedy mp7 nie ma kolby? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ja tam kupiłem za 410 zł, po wymianie gumki i okablowania, czyli razem jakieś 480 zł śmiga pięknie :cool: Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 polecam p90 używane z tutejszego komisu, na pewno ktoś ma za mniej niż 500 i jeszcze pewnie będzie z jakimiś ulepszeniami. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 polecam p90 używane z tutejszego komisu, na pewno ktoś ma za mniej niż 500 i jeszcze pewnie będzie z jakimiś ulepszeniami. Nie kupi, bo p90 ma "kolbę". Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 A dla mnie głupio nie wyglądają niscy z długą repliką, a jacykolwiek z repliką zmyśloną (w stylu g3sas czy innego beta specnaz). A JESZCZE gorzej ludzie, którzy nie potrafią zachować choćby minimalnych realiów i trzymają replikę jak dwóch Panów z M4 z tej fotki )http://dragon-paintball.com.pl/uploaded_files/imgm/asg4.jpg). Kolbę naprawdę można oprzeć o dołek strzelecki. ;) Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 A dla mnie głupio nie wyglądają niscy z długą repliką, a jacykolwiek z repliką zmyśloną (w stylu g3sas czy innego beta specnaz). A JESZCZE gorzej ludzie, którzy nie potrafią zachować choćby minimalnych realiów i trzymają replikę jak dwóch Panów z M4 z tej fotki )http://dragon-paintball.com.pl/uploaded_files/imgm/asg4.jpg). Kolbę naprawdę można oprzeć o dołek strzelecki. ;) Hmm, albo mi się wydaje, albo ten stojący Pan zmienia magazynek stąd taka postawa ;) Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 nom w sumie tak to nawet strzelać nie ma jak bo lunetę ma nad głową. a co do tematu to zrozumiałem że chodzi raczej nie o fakt braku kolby tylko o to żeby broń była zwarta/krótka, a p90 to chyba ucieleśnienie tej idei. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 http://dragon-paintball.com.pl/uploaded_files/imgm/asg4.jpg) Pan u góry wyraźnie zmienia magazynek, pan pod nim chyba przeliczył się z długością repliki z tłumikiem, bo wsadza ją w piach, może dlatego nie opiera poprawnie repliki. A co do tematu, P90 nie ma kolby, przecież to układ BEZkolbowy. Co do repliki, dla kolegi, polecam jednak replikę z kolbą, czy składaną, czy regulowaną a nawet stałą. Jednak stabilna pozycja przy składaniu się do strzału jest bardzo ważna. Poza tym, widziałem ludzi o wzroście 160cm z SR25 z tłumikiem i wcale nie wyglądają śmiesznie. Szczególnie jak są w stanie wrazić Ci celnie kulkę w tyłek ;) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Jeśli kolega potrzebuje małej repliki to może ta się nada ? Tylko proszę aby mnie nie zbesztać Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts