Kargan Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Hejka, założyłem temat bo grzebałem, grzebałem i coś nie mogłem znaleźć recenzji Real-Cap'ów :blush: Szukam dobrych magazynków Real-Cap - niekoniecznie najtańszych czy tanich a po prostu dobrych. Zależałoby mi również na tym by były metalowe chociaż jeśli ten fakt wyklucza "dobrość" to jakoś będę musiał z tym żyć :dry: Czy ktoś ma/widział/testował takie coś: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=344 Jakoś specjalnie tanie toto nie jest, ale ma przynajmniej wygląd magazynka do M'ki a nie pistoletu na wodę...pytanie jak z jakością ? :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Ca są zawsze dobre, ale drogie. Polecam od siebie STAR'a. Bardzo dobre real capy. Quote Link to post Share on other sites
Kargan Posted April 6, 2011 Author Report Share Posted April 6, 2011 A te STAR'y to bywają metalowe ? Bo widziałem tylko plastik. No i chodzi mi o magazynki do M'ki :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Stary są plastikowe. A co tych magazynków od CA, które pokazałeś w linku to miałem okazję testować dwa lata temu dwie sztuki i podawały idealnie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Cześć, A jeśli chodzi o porównanie magazynków z postu Kargana CA a tych: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4125 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 A te STAR'y to bywają metalowe ? Bo widziałem tylko plastik. No i chodzi mi o magazynki do M'ki :) Ja mam Pmagi, więc mają być plastikowe. Nie widziałem metalowych. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Stary są plastikowe- własnie sprzedałem swój komplet krótkich na allegro. Używałem przez 3 lata, jak dobrze o nie dbasz to się nie zniszczą. Metalowe mam CA,jakieś BOYi czy A&K ale to kupione dawno temu. Wszystkie żyją podobnie inie mam do nich zastrzeżeń. i tak naprawdę gdyby nie fakt że są pomalowane na różne kolory za cholerę bym ich nie odróżnił. Te Pmagi Tomek mam dwa- ciężej mi do gniazda wchodzą a działać działają. Idea Pmagów jest plasticzana i jako takowe spełniają swoją rolę. Minusem jest że do ładownicy 2xm16 cqb mi się nie mieszczą więc lądują z reguły w fastmagu. Quote Link to post Share on other sites
putin57 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 (edited) Osobiście posiadam te magazynki http://www.ebairsoft.com/m4m16-metal-rounds-magazine-p-1879.html Śmigam na nich już jakieś 2 lata. Za komplet 10 sztuk zapłaciłem około 250zł gdzie w tej samej chwili w kraju za taką cenę mogłem dostać tylko plastikowe stary do których nie mam jakoś przekonania. Do gniazda magazynka wchodzą bez żadnych oporów. Jedynym ich minusem jest blokada kulek która u mnie wchodziła zbyt płytko w kanalik. Po załadowaniu kulek do magazynka potrafiły one przy nawet lekkim wstrząsie wyrzucić całą ich zawartość. Rozwiązałem ten problem poprzez wycięcie dwóch elementów dzięki czemu blokada wchodziła głębiej. Używałem ich w m4 od CA a od jakiegoś roku w m16 AGM i sprawują się świetnie. Naprawdę polecam :wink: Edited April 16, 2011 by putin57 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts