ziomek133 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Cześć , ostatnio odkryłem ASG i mam wielką chęć się nim zająć na poważnie . Na początek , dopóki nie mam ukończonych 16lat chciałem zakupić pistolet do nauki strzelania , aby jak przyjdzie "mój czas" żebym był gotowy =P Znalazłem dwa fajne pistolety : http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_gg_mk23_special_operations_%2814763%29_p5698.xml?cat=124 http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_co2_cz_75d_compact_%2815564%29_p5693.xml?cat=124 Czy są one warte swoich cen ? Oraz który jest lepszy ? Czy są one powtarzalne (być może głupie pytanie, ale jestem na prawdę zielony w te sprawy) Osobiście bardziej podoba mi się CZ75 bo jest na CO2 oraz 413 fps'ów , a to chyba dość dużo =) . Nie znam się zbytnio , więc nie wiem czy to jakiś dobry producent. Proszę o Pomoc ! :-] Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) Jak chcesz kupować pistolet to weź taki, który po kupnie lepszej repliki będziesz mógł wykorzystać jako broń boczną. CZ odpada - za dużo fps O SOCOMIE masz temat: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/13922-stti-socom-mk23-assain/ Od siebie dodam tylko, że ten tłumik to atrapa, a replika nie ma blow-backa. Ja bym raczej na twoim miejscu kupił M9 KJW: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_heavy_weight_gas_pistol_kjw-13.html FPS w sam raz, ma BB, istnieją części zamienne. Edited April 12, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
ziomek133 Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 Dlaczego za dużo fps'ów ? Myślałem, że im więcej tym lepiej xD Ten w linku co mi podałeś również wydaje się fajny, tylko on jest na green gas , a z tego co wyczytałem na CO2 są lepsze (tzn. większa moc, zasięg, możliwość grania przy niskiej temp. oraz ekonomiczniej :P ) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Dlaczego za dużo fps'ów Pomyśl co będzie, jak strzelisz komuś w twarz albo w szyję z kilku metrów (choćby i przypadkiem). Broń boczna nie może być za mocna i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 lepiej przy waleniu do puszek, gorzej przy waleniu do ludzi (dla tych ludzi). Quote Link to post Share on other sites
ziomek133 Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 Co do Beretty z linku , nie mogę znaleźć dodatkowych magazynków . Mam jeszcze pytanie, na ile mniej więcej strzałów wystarcza raz naładowany gazem pistolet ? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 zależy od firmy i temperatury... Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Jak naładujesz maga green power gazem powinno wystarczyć na ok 50 strzałów Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Tym pistoletem z 40 m w stodołę nie trafisz, a z bliskiego dystansu będzie ała. Wysęp od rodziców półtorej stówy i kup glocka Ksc-Kwa - w cholerę części zamiennych, tryb auto, bb, rozbieranie jak w ostrej i inne bajery ... no i bezpieczne 290 fps :wink: Ewentualnie M9 kjw, ale to już nie to ... Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) nie bo jesli np nabijesz maga power gazem guardera to hammer nie bedzie w stanie zbic zaworu... Dodatkowo replika skruci swój żywot. KJW z tego co wiem to klon TMa wiec o czesci zamienne nie jest trudno a z ksc/kwa to bierz cos z system7/ns2 bo staresa zawodne Edited April 12, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
ziomek133 Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 Czyli tego M9 od KJW mogę spokojnie kupić i będzie git ? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Zależy jaki Ci się model trafi ... Chińszczyzna to loteria, ale ale ale powinno być dobrze. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 miałem stycznośc z jednym modelem, po 8k przebiegu pojawiło się pęknięcie na zamku, jednak dalej hula. BB bardzo przyjemnie kopie ;) magi są, kosztują około 80zł przy przyjaznej temperaturze powinienes wystrzelic około 3pełne magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Skoro martwisz się magami i GG to możesz wziąć klocka cymy, nie ma BB ale polecany jest przez ogólnie dostępne forum wmasg jak i jego użytkowników :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Fajnie ale glocki KSC i KWA nie występują w systemie 7- wszystkie to stary system, najwyżej w nowym opakowaniu. I ponadto, są to bardzo zawodne klamki. Jeśli mam być szczery (dziwi mnie ten fakt no ale co poradzę?) to tańsza beretta KJW jest bardziej niezawodna od glocków KSC czy KWA. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Dexterkrak nie miałem na mysli tylko glocków... Quote Link to post Share on other sites
Bolesław Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) A ja ci skromnie doradzę cm.122.kupiłem go sobie dla zabawy (może kiedyś się przejadę na jakąś strzelankę z nim) nie musisz się bawić z gazem, jak bateria się wyładuje to po prostu do ładowarki wpinasz i po problemie, a po wyjęciu z pudełka, nie ładując wystrzeliłem już dobre 10 magów i dalej strzela. Moc (fps) może nie za duża, ale za to jest celna. Dzisiaj sprawdzając w piwnicy to z 11m bez większego problemu trafiam w paczkę papierosów. A jaki jest zasięg skuteczny maksymalny ? tego jeszcze nie sprawdzałem ale strzelając z okna mogę z ręką na sercu powiedzieć że na 25m leci jeszcze prosto :). I dodam jeszcze, ma auto... to jest dopiero zabawa :D. ps: to mój pierwszy post więc witam wszystkich na forum. Edited April 12, 2011 by Bolesław Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Zależy jaki Ci się model trafi ... Chińszczyzna to loteria, ale ale ale powinno być dobrze. Tak dla ścisłości - KJW to Tajwan nie Chiny :wink: Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Bolesław klamka bez BB to nie klamka... Quote Link to post Share on other sites
Bolesław Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) a to niby dlaczego ? Chyba większość AEG nie ma BB to dlaczego akurat klamka ma mieć ? Tzn chyba że mają to przepraszam, z chęcią się dowiem więcej o większych replikach. Dodam tylko że mi kompletnie nie brakuje BB :). Edited April 12, 2011 by Bolesław Quote Link to post Share on other sites
ziomek133 Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 Postanowiłem , że kupuję tą Berettę + 1litr GG + kabura + kulki :P A tak już poza tematem pistoletów , myślicie że ten http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/002-olive_style_agm-788.html model może być ? czy to jakiś shit ? O tej firmie jeszcze nie słyszałem , ale skusiły mnie niezłe parametry , poza tym już rozglądam się za jakimś "większym" gun'em na przyszłość =] Quote Link to post Share on other sites
sylwero Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 kolego to jest bullshit. Lepiej uzbierać już te 350zł i sobie zakupić cm.028: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html a jeżeli się Tobie np. ta wersja nie podoba to u krakmanów są jeszcze inne. Quote Link to post Share on other sites
ziomek133 Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 A ten model : http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-01_olive_well-2362.html ?? Chyba lepszy , bo bardziej przypomina oryginał , wyższa cena, lepsze parametry itd. I jeszcze ten wygląda porządnie : http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-08_olive_well-2359.html Co myślicie o tych ? Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) Kolego, za 500 zł, ba nawet za 1000 nie będziesz miał porządnej, kompletnej snajperki. Ja też się napaliłem na bycie snajperem i co? Strzela ona 2x bliżej niż cyma 028, i to jeszcze snajperką serii nie walniesz... Ogólnie zanim Ty przeładujesz, przeciwnik z dajmy na to cymką 028 zasypie Cię serią. Edited April 12, 2011 by engray Quote Link to post Share on other sites
ziomek133 Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 To ile kosztuje porządna snajperka ? Najlepiej jakbyś podał jakiegoś linka lub coś :) Wgl. jaką miałeś snajperkę ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts