Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń boczna za około 600zł

Recommended Posts

Poszukuję jakiegoś gaziaka na broń boczną. Mam parę wymogów:

- w miarę poręczna (nie chcę krowy takiej jak np. desert eagle), żebym nie miał problemów ze znalezieniem kabury

- GBB

- wytrzymała, bezawaryjna, celna etc. etc.

Jak na razie rozważam produkty KSC i TM. Może Wy mi jakoś pomożecie?

Parę pytań:

1. Ciężko znaleźć kaburę na hi-capę?

2. Czy plastiki od TM są wytrzymałe (czasem zdarza mi się coś upuścić, a wolałbym nie popsuć czegoś za 600zł :E)?

3. Ile magów do broni bocznej wystarcza do cqb? 2 dodatkowe dałyby radę (oczywiście doładowywanko w wolnych chwilach)

4. Jak zabezpieczyć broń przed zgubieniem? Boczną, bo główną ciężej zgubić ;-)

5. Gdzie najtaniej dostanę m92f od TM? Szukałem w paru sklepach i jak na razie najtaniej jest na specshopie, ale raczej nie znam wszystkich sklepów ;)

Z góry dzięki za wszelaką pomoc.

Edited by Haptacz

Jeśli zależy Ci też na szybkostrzelności najlepszy będzie Glock 18. Sam posiadam jedną sztukę (KWA). Jest oszczędny, mało awaryjny i wytrzymały - parę razy mi upadł, więc wiem co mówię. Poza tym jest dość tani, bo wersja z metalowym zamkiem bez oznaczeń kosztuje ok. 400 złotych. A jak podepniesz długi magazynek i nastawisz na ogień automatyczny to zobaczysz jaka to świetna zabawa.

Co do zawodności Glocków KSC/KWA mam wprost przeciwną opinię niż dexter. Za czasów "PGR-owych" (starzy Krakusi wiedzą o co chodzi) moja 17-ka robiła przez prawie rok za broń główną i ani jednej awarii czy zacięcia nie zaliczyła. Teraz robi za boczną i nadal bezawaryjnie. Co do gaziaków TM nie wypowiadam się bo nie używałem - aczkolwiek o samej firmie opinię mam doskonałą po paru latach bezawaryjnego użytkowania ichniego AK.