stig666 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Czy wiadomo coś, kupił już ktoś?? Wyglądają smakowicie kuszą ale nie chcę kupić w ciemno :) Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) Masz na myśli min: 1911'stki? http://www.casg.pl/product-pol-1108-KWA-USA-PTP-1911-Mk-III-NS2-full-metal-Deluxe.html Wydaje mi się, że jest to kopia rozwiązań KSC w nowym opakowaniu. Oznaczenia hm, no takie sobie, szczególnie to made in taiwan i cal. 6.00mm... Cena jak na KWA jest spora, w sumie też byłbym ciekawy jak one się spisują. Edited April 18, 2011 by dodge6666 Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted April 18, 2011 Author Report Share Posted April 18, 2011 Dokładnie o te repliki, oglądnąłem kilka recenzji na YT i szczerze mówiąc ludzie bardzo pochlebnie się o nich wypowiadają. Czyżby takie a'la PTW w gaziakach :blink: Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Hm, ale niestety lufa zewnętrzna to ABS... i te zjechane oznaczenia ale pewnie da się je usunąć. Ogólnie to 1911'stka KSC w innym "opakowaniu" w budżetowej wersji KWA... Szkoda że nie ma oznaczeń Kimber'a albo innej firmy... Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Dodge: czytaj opisy. Lufy zewnętrzne w wersji Deluxe są metalowe - zmieniane w Polsce przed przygotowaniem do wysyłki. KWA to nie seria budżetowa KSC. Dwa lata temu - a i owszem. W tej chwili to KWA USA robi nowe projekty, KWA Taiwan je dystrybuuje na EU i Azję, a KSC także z tego czerpie korzyści (vide "przedpremierowa" gazówka M4 KSC). KSC System7 (japońska odmiana) to nic innego jak NS2 (New System 2) KWA USA. Różnica w nazwie wynika głównie z powodu zarejestrowanego znaku towarowego System7 dla innej firmy w USA. Od tego czasu (powstanie System7) nowe projekty prezentuje głównie amerykańska spółka. Pistolety PTP są z serii dedykowanej dla "pr0fesjonalistów", między innymi ludzi bawiących się w AIPSC. Rzeczywistość jest taka że są to po prostu porządnie wykonane repliki w pełni z metalu, o prawidłowych rozmiarach i słusznej masie. Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Hm, nie wiem gdzie znalazłeś informacje o zamianie luf w Polsce - to że na Casg.pl tak napisali to... często bywają tego typu pomyłki - na stronie producenta lufa jest opisana jako "High Impact Polymer": http://www.kwausa.com/products_1911mk1.html Zatrzymałem się na KWA jako budżetówkach KSC - mam nadzieje że idą w dobrą strone :D Mimo, że trudno PTP nazwać nowym projektem to i tak krok do przodu KWA - jest nowy wygląd i marka, jednak jak wspominałeś - to nadal system KSC - nic nowego... Odnośnie prawidłowych rozmiarów i masy - to Customy jakich pełno więc trudno sprecyzować jaką rzeczywiście masę i wymiary miałby ich realny odpowiednik :P Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 dodge: Myślę, że Vintersky ma wiedzę na temat luf więc ja mu wierzę. Zobacz zresztą na różnicę w cenie w wersji Deluxe a zwykłej. Rozumiem, że magi pasują tylko z KWA pod ten system? I jak wygląda ich żywotność? Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Zagranicą nigdzie nie widzę wersji Deluxe, a w Casg nie widzę wersji "zwykłej" a wątpię aby specjalnie tylko i wyłącznie w Polsce lufy miałyby być zamieniane - ale pewność będziemy mieli jak już ktoś nabędzie jakąś sztukę :icon_biggrin: Metalowa lufa jest do kupienia na ich oficjalnej stronie: http://store.kwausa.com/parts1911mkiandiiptpmetalouterbarrel.aspx (warto zwrócić uwagę na komunikat: WARNING! Installation of this metal barrel will void the 45 day manufacturer warranty and may be prohibited by law due to lack of blaze orange tip. The use of this metal barrel may eventually cause damage to NS2 components and shorten the lifespan of the product.) Pod ten system będą pasować magi KWA i KSC (z Systemem 7) - porównanie "starej" M9 i PTP: http://community.tradersairsoft.com/showthread.php?tid=351 Największa różnica - zmiana cylindra i przejście na Sys7, czyli po "ichniemu" NS2... Edited April 19, 2011 by dodge6666 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Vintersky jest, jak dobrze kojarzę, przedstawicielem/pracownikiem casg.pl Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Panie Dodge, wątpisz, ale nie zadzwonisz ani nie napiszesz do nas do firmy z prośbą o wyjaśnienie... tylko snujesz domysły. Tak, jestem jednym z "Kojotów". Tak, wersja Deluxe jest TYLKO na rynku rodzimym i krajowym. Mamy tą możliwość dzięki oficjalnej dystrybucji i serwisowaniu tychże wspaniałych maszynek. Tak więc lufy wymieniamy na miejscu - przybywa do nas wersja z polimerową lufą. Lufki są produkowane w USA oddzielnie - patrząc na nie wychodzę z założenia że jest to ALU zrobione na CNC. Gwarancja w PL na gaziaki z CASG jest na 6 miesięcy, więc nie ma co wspominać o 45 dniach w USA ;-). Żywotność pistoletów dobrze wróży, ale wypowiem się za kilka miesięcy. Aktualnie co najmniej kilka osób już się nimi cieszy w Polsce i kilku innych krajach, więc opinie raczej niebawem się pojawią. Dodge: miałem w ręku kilkanaście "nineteen-eleven" KSC, bawiłem się także WA, WE, SOCOM GEAR, TM... i KWA USA wg. mnie jest zwycięzcą konkurencji "wygląd". Przyjemność strzelania porównywalna z TM - czyli bardzo sympatyczna. BB lekko mocniejszy, trochę płynniejszy. Osiągi zacne, celność jak na pistolet przyzwoita. Dla mnie najfajniejsze bajery to regulowany spust i gadżety na nich pozakładane. Co do wagi - wszystko co zostało wymienione w customach istnieje w rzeczywistości, z tego też powodu zapewne lufa z ALU a nie ze stali wykonana - aby masa się zgadzała nadal po wymianie z polimerowej. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 Serdeczne dzięki za wyjaśnienie kolego Vintersky! Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy w planach są jakieś inne modele, np beretta, glock, sig czy tylko i wyłącznie 1911? Szczerze mówiąc pasuje mi replika tej broni ale jakbym miał wybór....:biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 W planach M9 i M9A1, oraz P226. Kiedy będą? Gdy zrobią lufy metalowe ;-) Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Ah, jeśli wygląda to w ten sposób to inna sprawa :) Moglibyście napisać w ofercie, że specjalnie na Polski rynek lufa została wymieniona na metalową. Co do pierwszego miejsca KWA w kwestii wyglądu muszę się nie zgodzić - uważasz, że takie oznaczenia są estetyczne? :icon_confused: Niemniej sama budowa pistoletu - przyznaję jest atrakcyjna tym bardziej, że KWA zdecydowało się na kilka odmian tego modelu. Tak czy owak, zapewne sam się skuszę niedługo na jedną z 1911'stek. Również ciekawią mnie pozostałe modele, tym bardziej gdy twierdzisz, że pojawią sie z metalowymi lufami :) Jedyne czego nie mogę wybaczyć KWA to właśnie te oznaczenia... PS. Nie wiedziałem, że jesteś jednym z "Kojotów" :D Edited April 19, 2011 by dodge6666 Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Dodge: estetyczne - tak, prawidłowe i "fajne" - nie. Wolałbym aby KWA USA miało oryginalne oznaczenia, lecz ta firma dopiero w tym temacie dopiero się rozkręca. Inna kwestia że do kwestii oznaczeń podchodzą poważnie i robią je jedynie gdy mają papier na legalne ich nanoszenie. Z tego względu cała rodzinka HK teraz się pojawia: MP7, USP w różnych wersjach, Mk23... Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Mam nadzieję, że następne modele będą posiadały właściwie oznaczenia. Nowe USP w wykonaniu KWA jeszcze nie ma oznaczeń HK, za to "wersja" UMAREX'a już je posiada - tylko co z tego, jeśli na pistolecie pojawiło się również cal.6mmBB, standardowy opis licencji itd... Poza tym, w tej cenie można kupić oryginalne KSC :) Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Dodge - wersja UMAREX'a to nic innego jak właśnie KWA. Co do KSC - półlegalne rozwiązanie... ;-) Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Hm, czy to: http://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_gbb_sti_duty_one_dual_tone_%2816788%29_p5845.xml aby nie jest idealnie tym samym modelem co: http://www.casg.pl/product-pol-1109-KWA-USA-PTP-1911-Mk-IV-NS2-full-metal-Deluxe.html tylko z lepszymi oznaczeniami i niższą ceną? Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 (edited) Dodge - tak nie do końca... Tak jak KWA USA to nie KWA Taiwan, KWA Taiwan to nie KSC, a ACM to nie G&P ;-) Aczkolwiek propozycja Militariów jest bardzo sympatyczna i w rozsądnej cenie. Ktoś z chłopaków wrzucał testy replik PTP vs KWA. Podobnie w tym przypadku będzie. EDIT: nie widzę informacji nt materiału z jakiego jest wykonany szkielet. Ciekawy jestem czy jest tak jak z hybrydowymi KSC 1911 które były w trzech wersjach: kompozyt, kompozytowy szkielet + metalowy zamek, full metal bez metalowej lufy zewnętrznej. Edited April 21, 2011 by Vintersky Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 No wiadomo :) Ale podobno tego STI robi Action Sport Games: http://www.actionsportgames.com/view-product-219.aspx?productid=16787@@SHOP1&backPageID=211 Licencja STI i brand KWA, jednak dokładnie jak mówisz brakuje informacji o pełnej konstrukcji metalowej, mówią tylko o metalowym zamku :/ Także (ponieważ nie trawię plastiku) lepszym wyborem byłaby 1911'stka PTP tylko gdyby jeszcze miała licencje STI lub Kimber'a... marzenie :D Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Z kolegami popełniliśmy recko-prezentację: Zapraszam do oglądania i komentowania. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 @dodge6666 - wygląda na to, że ta replika, to to samo co na militaria.pl. Ale w tym przypadku piszą już o całkowicie metalowej konstrukcji. A cena ta sama :) Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Najwidoczniej ta sama :) Poza tym trudno już się połapać co będzie lepsze - ASG/KWA skoro we wszystkich system KSC i wykonanie podobne. PS. Pisza również "Producent KWA" w parametrach technicznych... Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 (edited) Hello I jak tam userzy tychże replik ? Jak się sprawują ? Bo mam chrapkę na III albo IV :D Edited June 15, 2011 by Ukesu Quote Link to post Share on other sites
niebieskid2 Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Jak dla mnie KWA PTP 1911 Mark IV rewelacja. Użytkuję od kiedy dostałem z tej feralnej odsyłanej przez celników dostawy, czyli jakieś 2 miesiące. Wrażenie strzelania - super. nie kopie jak Desert Eagle od TMa, ale jest bardzo miło. Feel odskakującego metalowego zamka jest świetny. całość jest właściwie z metalu, z wnętrza chyba tylko gumki niemetalowe :wink: Leży w dłoni jak marzenie. Wręcz sama się dopasowuje. W Mark IV w kolorze OD, bo taki mam, nie ma tylko mocowania na smycz, ale to akurat mi nie przeszkadza. Ogólnie jest ciężka, doznania przy przeładowaniu u każdego wywołują uśmiech zadowolenia. Spasowanie części super, nic absolutnie nie lata ani nie przeszkadza. Olejek silikonowy który dają w zestawie jest gęsty i dobrze smaruje. kulki dane w zestawie są niewiadomego pochodzenia, ani wagomiaru. Polecam do niej co najmniej 0,25, tak jak i producent. Jeśli chodzi o zasięg i celność - zasięg średniego AEGa. celność dużo słabiej, nie ma co liczyć na cuda, ale w drogowy znak zakazu jestem w stanie trafić 90% kulek z około 20-25metrów. Magazynki to poezja, ciężkie, solidne, metalowe szczęki, blokowana sprężynka dopychająca kulki. Jedna uwaga - jeśli włożysz wszystkie kulki, aż po samą górę, po odblokowaniu sprężynki i pierwszym strzale sprężyna cofa się i blokuje w pozycji do ładowania, co powoduje strzelanie na pusto, nawet z pełnym magiem. trzeba po prostu ładować 1 mniej. Gazu starcza na wystrzelenie 2 magów. przy temperaturze powietrza 20stopni, po krótkiej chwili testowane. Jeśli chodzi o możliwości szybkiego strzelania dubli i szybkiego strzelania raz za razem, nie ma problemu, nie syfonuje, nie zamarza. Magwell dużo pomaga, magazynki same wchodzą nawet przy speed reloadzie, ale nie można traktować ich delikatnie, bo są bardzo dobrze spasowane i nawet milimetra nie wystają spod stopki. Sama stopka magazynka jest plastikowa, i bardzo dobrze, przy upadku doskonale amortyzuje uderzenie, już mi na beton leciały niestety magi, ale bez żadnego uszczerbku. dziura od zaworu jest głęboka ale i szeroka, nie ma problemu z ładowaniem. Jednym słowem - doskonała replika. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 Ktoś posiada? Czy różnice między mark I, II, III i IV to tylko roznice zewnętrzne? :) Czy sa jeszcze gdzies dostepne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts