seklis Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Witam, mam male pytanie odnośnie wyboru broni. Mógłby ktoś polecić mi jakis solidny karabin w miare dobrej firmy który nie rozpadnie sie po miesiącu (na tym najabrdziej mi zalezy :P) w ktorym nie trzeba też na początku zbytnio grzebać jako ze jestem nowy w asg i nie bardzo sie na tym znam chciałbym tego uniknąć. Oczywiście jesli przy tym karabin moglby miec w miare dobre parametry (bedzie używany prawdopodobnie głównie w lesie) takie jak dobry zasięg i celność byłoby miło :wink: Cena 1000-1100 zł Quote Link to post Share on other sites
mati9714 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 M4 KWA tylko że byś musiał kupić dobrą ładowarkę najlepiej IMAX B6 i baterię. Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Słusznie kolega Mati prawi, możesz kupować w ciemno na pewno nie pożałujesz zakupu. :biggrin: Poczytaj sobie temat o tych replikach http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/ Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Lub równie dobrze możesz sobie przejrzeć całe forum, a na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Do asg nie wolno używać boni. Termin replika nie jest nam znany? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Jeśli nie odpowiada ci m4 to polecam Sig'a 551/552 od ICS .Bardzo dobra replika.W stocku idealna na las(wersje mają ok 420fps).Kompaktowa dzięki składanej kolbie i rzadsza niż m4:)Dodatkowo zbrojownia ma bdb serwis który nie owija w bawełnę i jest naprawdę szybki. Quote Link to post Share on other sites
seklis Posted April 27, 2011 Author Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Dzięki, ostatecznie zdecydowałem sie tak jak polecił kolega wyzej na Siga 552, tylko jeszcze mam male pytanie. Przeszukując forum nie trafiłem na odpowiedz więc pytam - jaka bateria najbardziej do tej repliki sie nada? Z ładowarką problemu nie powinno być, prawdopodobnie kupie IMAXA B6. M4 niestety przekracza moje mozliwosci finansowe ze wzgledu na koniecznosc dokupienia baterii i ladowarki, a od SG jest drozszy o 200 zl :P Aha no i jak sprawa wygląda z magazynkami? Przejrzałem pare sklepow i wszystkie niestety magazynków do tej repliki aktualnie nie posiadają. Edited April 27, 2011 by seklis Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Z magami rzeczywiście może być problem. Zajrzyj do zagranicznych sklepów i dołóż się do zamówienia zbiorowego. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 I jak kupisz replikę w takim zamówieniu, to może wyjść taniej. Jedyny minus to brak serwisu gwarancyjnego. Quote Link to post Share on other sites
Gembu Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Przejrzałem pare sklepow i wszystkie niestety magazynków do tej repliki aktualnie nie posiadają. Cześć, sam szukam magów do Siga, w efekcie dowiedziałem się, że w Capri mają mieć na początku czerwca dostawę mid-capów MAGa. Są relatywnie niedrogie (około 40 pln ) i z tego co czytałem pasują po lekkiej obróbce mechanicznej ;) Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
seklis Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 A co mozecie powiedziec o baterii? Quote Link to post Share on other sites
seklis Posted May 6, 2011 Author Report Share Posted May 6, 2011 Ok, żeby nie potrzebnie nie robić nowego tematu napisze tutaj. Mianowicie wystąpił (przewidywany w sumie) problem z doborem akumulatora do nowo zakupionego sg 552 ze względu na małą ilość miejsca przeznaczonego w replice właśnie na aku. Pytanie bardzo proste - jaką baterie da rade wepchnąć do front gripa i jeśli są to tylko pakiety Li poli to czy potrzebna jest wymiana wtyczki (lub czegokolwiek innego) aby zaczeło to jakoś działać? Nie chce kupować w ciemno różnych baterii "bo wydaje mi sie ze to sie zmieści" i później zostawać z nieużywanymi akumulatorami. Tak więc jeśli ktos wie ewentualnie jaką baterię da rade upchnąć do tego nieszczęsnego Siga i chciałby sie tym ze mną podzielić - byłoby miło :) Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 (edited) Najlepiej by było podejść do sklepu modelarskiego i dobrać odpowiedni pakiet lipo, w większości sklepów montują wtyczki bez problemu. PS. Jeśli kupujesz jakiekolwiek urządzenie techniczne sprawdź najpierw jak jest z dostępnością wyposażenia do niego, a unikniesz późniejszych kłopotów. Edited May 6, 2011 by memonic1 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 tym, którzy na oczy wnętrza siga nie widzieli pomogłyby wymiary tego miejsca. Co do wtyczki - logiczne jest, że batka musi mieć taki wtyk jak replika i ładowarka, więc zakładaj deansy i nie gadaj. ;p Quote Link to post Share on other sites
seklis Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Nie wiem czy to coś pomoże ale znalazłem takie zdjęcie http://i55.tinypic.com/149mj7.jpg. Mniej więcej tak to wygląda bateria powinna miec wymiary: długość 132mm szerokośc 21mm i wysokość 16mm :P Edited May 7, 2011 by seklis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 W 552 miejsce na batkę to śmiech jest, w TM jest o wiele więcej (mowa o 552). Pasują pakiety li-po 1300mAh, 7,4V ale nie wiem dokładnie jakiego kształtu. Takie prostopadłościenne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts