Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MB03A czy MP001

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie, chciałbym zakupić jeden wyżej wymienionych karabinów (nie będę pisał snajperskich bo nie którzy mogą się oburzyć). Dodam jedynie to że ma on służyć do strzelania na przykład na działce przy grillu (czyli rekreacyjnie) i fajnie by było gdyby był w miarę niezawodny, najprawdopodobniej nigdy na bitwę ASG się nie wybiorę więc prosiłbym o sugestię (darujcie sobie teksty typu: to jedno wielkie gówno, a porządny karabin snajperski można zakupić dopiero od 1500 zł) nie zależy mi na mega wielkich osiągach, a strzelanie ma dać mi pewną przyjemność. Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Powiem tak jeżeli to ma być strzelanie rekreacyjne to kup wiatrówkę :-) będzie strzelała celniej i lepiej a za cenę tego gó#$a kupisz naprawdę dobrą wiatrówkę :-)

Ktoś wspominał ze starszyzny aby nowi nowym nie doradzali, poczekaj aby Ci doświadczeni forumowicze coś podpowiedzieli. Według mnie to jest dobry wybór, jeżeli ma to służyć celom rekreacyjnym.

Pozdrawiam:

Griffin89LBN

Ktoś wspominał ze starszyzny aby nowi nowym nie doradzali, poczekaj aby Ci doświadczeni forumowicze coś podpowiedzieli. Według mnie to jest dobry wybór, jeżeli ma to służyć celom rekreacyjnym.

Znalazł się doświadczony forumowicz...

Ja też doświadczony nie jestem, ale także powiem: wiatrówka. Byle nie jakiś lider za 200zł...

Griffin89LBN - Zapewniam ciebie że w sprawach strzelectwa jestem o niebo bardziej doświadczony niż ty ponieważ uprawiam IPSC , a na działce często strzelam z AEG i wiatrówek :-)

Co do wiatrówki - polecam sklep Sztucer - świetna obsługa która ci doradzi i duży wybór wiatrówek :-)

Pozdrawiam:

Griffin89LBN

Haha, chyba wtedy, gdy rekreacja będzie polegała na śmiechu z osiągów tego czegoś. Wiesz, że istnieją wiatrówki? Nawet najgorsza i najtańsza będzie miała lepszy zasięg i celność.

Dobra Panowie. Nie mówmy o wiatrówce, moje pytanie było inne: MB03A czy MP001. Który z tych dwóch? Może jest jakaś konkretna recenzja tych karabinów żebym mógł je sobie porównać. Dodam jedynie że nie posiadam większych nakładów finansowych na sprawienie sobie lepszej i droższej:)

zibol wszyscy mówią że wiatrówkę ty się upierasz - wiesz lepiej ok , Ta " replika ' nadaje się tylko do rzucania ( bo i tak dalej nią rzucisz niż doleci kulka wystrzelona z tego czegoś) . Jeżeli się upierasz to kup to co ci się podoba - po tygodniu wypieprzysz to na śmietnik i tyle będzie z tego zakupu .

W obie będziesz musiał włożyć koło 5 stów żeby udało się z 30m trafiać w cel wielkości 2l butelki pet. Niestety niesą to repliki do strzelania w stoku. Replika prosto z pudełka ma rozrzut taki że z 10 m nie mogłem trafić w tarczę ts1 (znaczy trafienia w obręb tarczy były ściśle losowe)

Naprawdę lepszą propozycją na rekreacyjne strzelanie przy grilu będzie niedroga wiatrówka ( albo jakiś elektryk o ile ci na większym funie zależy)

Za 250 złotych kupisz najwyżej cymę 028 albo jak dobrze poszukasz i trafisz to mp5k/pdw Gallaxego. I to tak naprawdę są jedyne repliki w tej cenie warte polecenia. Oczywiście komisowe nie nowe, bo nic nowego do polecenia w tej cenie nie znajdziesz.

Ale sądzę że i tak dadzą ci więcej radochy niz to "snajperkopodobne coś".

Od siebie dodam, że maksymalny skuteczny zasięg (łopata do śniegu, szerokością przypomina człowieka) mb-03 mojego kolegi wynosi coś koło 45 metrów.

Kup jakiegoś używanego AEGa, ostatecznie shitgana. Ale AEG lepszy.

Na Gunnerze są nowe g.5 i g.5k...