Abis Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Witam! Użyłem szukajki ale nie znalazłem tematu o tej broni więc: Co powiecie o tym karabinku? Ma ktoś? Jak się sprawuje? http://www.asg.com.pl/HK_G36_Blow-Back_Umarex,p,4849.php Quote Link to post Share on other sites
Abis Posted April 25, 2011 Author Report Share Posted April 25, 2011 (edited) Jeszcze jedno: Jaki jest w porównaniu do ARES'a? ARES jest tańszy. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5353&name=ARES_-_G36 Edited April 25, 2011 by Abis Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Przede wszystkim warto tu podkreślić, że gdyby nie oznaczenia H&K ze strony Umarexa replika była by tańsza. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Bo ja wiem..? Poza tym, te oznaczenia są okropniaste.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Sledziu_w Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Replikę posiadam, chętnie odpowiem na każde pytanie. Z repliki strzela się świetnie, jest bardzo celna. Tańsza od Aresa? Przecież tę giwerę też wyprodukował Ares, tyle że dla Umarexa (jest to praktycznie to samo co w starym Aresie + BlowBack) Jeśli chodzi o oznaczenia na czarnej metalowej naklejce - są do dupy, ale jak zerwiecie naklejkę, to zauważycie, że pod nią są tłoczone oznaczenia, a te są już duuuużo lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Abis Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 ARES - G36 - 350-380FPS H&K G36 Blow-Back Umarex - 430fps WTF? Tak naprawdę obie mają tyle samo fps czy coś w umarexie jest zmienione? Quote Link to post Share on other sites
Havoc-eg Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) witam szanownych kolegów, zastanawiam się nad zakupem g36 i nie powiem że g36 umarexa nie wpadło mi w oko szczególnie na długiej wersji z luneta i kolo, więc byłbym wdzięczny jakby któryś z posiadaczy napisał coś więcej o tym cacku, szczególnie jeśli chodzi o bebechy i szczelność gdyż planuje sobie "zrobić" l/mg36 /znaczy dokupić druma i "może" zmienić kolbę na rozsuwaną http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1773/ Jednak czy bebechy w tym gunie dadzą rade np przy dłuższych seriach /o lipo 11,1 puki co nie marze :P ale może kiedyś/ bo nie chciał bym wymieniać od razu całego gb na starcie. Jak jest w ogóle z kompatybilnością części gearboxa w tej replice? Od razu informuje że przeczytałem chyba wszystkie tematy z g36 w nazwie :) Uprzedzając, tak, zastanawiałem się nad TM i CA jednak nie dość że teraz są ciężko dostępne to na starcie musiał bym wyłożyć 3x tyle. (Biorąc pod uwagę że to będzie moja kolejna replika nie chce wydawać fortuny ale też chce aby miało to sens. Inaczej zakupił bym g36 od jg albo mg36 od src idąc po najmniejszej lini oporu :P). tak wiec liczę na pomoc i pozdrawiam Edited May 3, 2011 by Havoc-eg Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Dziś podczas przestrzelenia repliki siadł mi gearbox.Przez pół godziny zastanawiając się stwierdziłem,że nie warto jej odsyłać na gwarancję,bo koszt wysyłki przyjdzie mnie tyle co nowy tłok,który,miał być przyczyną zgonu. Jakże wielkie było moje rozczarowanie gdy otworzyłem boxa. -Podkładkowanie do dupy.Każda zębatka miała spory luz,przez co zęby na krawędziach miały znaczne ślady zużycia. -Zębatki "EXPERT"- Słabe,pierwszy raz na oczy widziałem-Poszła mi ośka zębatki tłokowej.Pękła WTF? -Tłok i głowica tłoka(niby wentylowana) to jedna część-Boże nawet w Boyi takiego czegoś nie ma,w dodatku szczelność Tłok-Cylinder- Dno! Do wymiany! -Głowica cylindra-dysza-Szczelność wzorowa,mimo braku uszczelki w dyszy. Poza tym brak zastrzeżeń.Jak widać nie jest już to samo co Ares.Różnice są i to znaczne. Poniżej kilka zdjęć w/w elementów. Dodam,że replika ma nieco ponad miesiąc i pochodzi z najnowszej dostawy w Gunfire. Nie jest to już ares,lecz S&T-dawny podwykonawca Aresa. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Czyli jak mam do wyboru to a ARESa to brać w takim wypadku ARESA? A mam pytanie, czy Kolbę z G36CV tą w umarexie da się gdzieś nabyć? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) Wybór należy do ciebie.Nie wiem co tam w tej nowej generacji Aresa siedzi,ale w porównaniu ze starą tu jest gorzej,i bebechy wymagają korekty. Może ja po prostu miałem pecha i trafiłem lichy egzemplarz?Dla mnie i tak bomba biorąc pod uwagę cena/jakość(po sprzedaży kolby,która mi się nie podobała). Tuning i tak chciałem przed Combat Allertem zrobić.Szkoda,że przytrafiło mi się to teraz gdzie troche krucho z kasą u mnie. Edited January 28, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Właśnie wybór mam teraz trudny ;D Kolba z tego CV mi się strasznie podoba (wiem mam wypaczone gusta) ale ten post o bebechach to mnie lekko zmartwił, w szczególności że planuję tą Gietkę stosować do lasu więc chce tam wstawić sprężynę 120 albo 130 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Ja ze swoją latałem po lesie i te 340 fpsów dawało radę.W stocku ta replika ma coś koło m120.Aby wykorzystać w pełni potencjał sprężyny przerób,lub kup cylinder typ 2.Fps'y ci podskoczą do ok 400. Jak wyżej pisałem.Tłok i głowica tłoka do wymiany,bo są lipne.Reszta ujdzie o ile nie będziesz miał pecha jak ja z tą ośką. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 czyli wielkiego błędu nie popełnię wybierając Umarexa zamiast aresa? :D A tylko pytanie mam, ten umarex rozkłada się tak samo milutko jak Ares? Sprężynę też można tak od tyłu mu wpakować? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Tak,obsługa jest identyczna,jak w Aresie. Quote Link to post Share on other sites
Agred Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Nie reklamuję tej repliki, ale stwierdzam teraz fakty. - Strzela się fajnie i celnie, ale szybko musiałem wymienić lufę i gumkę. - Zdarza się, że komora HU jest rozwalona już w fabryce, więc od razu po zakupie musiałęm ją odesłać na gwarancję. - Po wymianie powyższych elementów, replika śmiga bardzo fajnie. - EBB jest słabiutki, ale jest. Więcej hałasu niż uderzenia, ale czuć. - Kolba jest wygodna, bo rozciągalna i składalna, a nie tylko składalna. O wiele łatwiej się położyć i mieć wygodną pozycję strzelecką. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 (edited) EBB czytałem łatwo wyłączyć w tej replice, czy ktoś miał jeszcze takie problemy z komorą HU jak kolega Agred? Lufę wsadziłeś 247mm? Edited January 30, 2013 by Roxah Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Blowback łatwo wyłączyć.Jak wyjmiesz boxa,będziesz wiedział co zrobić ;) Ja lufy nie wymieniłem,bo skupienie ma całkiem przyzwoite.A problemów poza padniętym boxem nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Jak Blow-Backa wyłączyć to film widziałem i dla kogoś takiego jak ja co ma szczęście do psucia wszytkiego mechanicznego co się dotknie to raczej trudne nie będzie :D Z lufą też w sumie nie będę się na start rozpędzał, wpierw wymienie gumkę HU a potem stopniowo stopniowo aż coś z tego wyjdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Z racji,że sesja dobiegła końca,w końcu miałem trochę czasu,żeby poskładać do kupy swoją gietę. Muszę stwierdzić,że wcale nie jest tak źle. Tłok i głowica cylindra są rozdzielane-nie są jedną częścią,jak pisałem wcześniej.Ponadto stan tłoka wcale nie był tragiczny.Po usunięciu smaru,i tego czarnego syfu,okazało się, że tłok jest w dobrym stanie.Przedostatni ząb dostał jedynie po dupie.Poza tym jest ok jak na 4k kulek full auto i 11,1. Ten czarny syf,to starty plastik z popychacza dyszy.Winne było złe podkładkowanie. Po wymianie zębatek (na cymowe,które akurat pod łóżkiem były),poprawnym spodkładkowaniu,i wymianie o ringa na głowicy tłoka na oring z Borka guardera,uzyskałem dobrą kulturę pracy boxa jak i strzykawkę w całym układzie(tłok-lufa).Mam stabilne 370-371 fps na 0.25,czyli jakieś 413-415 fps na 0,2 i cylindrze typ 0.Jak dla mnie bomba. Na chwilę obecną jestem zadowolony,i mogę znów śmiało tą replikę. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Jaką baterie polecenie? 11.1 czy 7.4? 11-stka rozumiem wyjeb... Blowback w kosmos? jest sens go zostawiać funkcjonalnym na 7-mce z silnikiem f1 z gfc? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Do blowbacka nie więcej niż 7,4.Powyżej to już nie ma sensu,bo popychacz zamka się rozleci. Quote Link to post Share on other sites
Gobblerpl Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Może ktoś jeszcze zakupił tą replikę. Właśnie się zastanawiałem nad zamówieniem z WGC ale tak czytam i już nie jestem przekonany. Może to odosobniony przypadek? http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=UMA-AEG-0336KVB&search=special&rs=Umarex%20AEGs&catid=6&cat=653 Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Witam Czy ktoś z Was miał może kontakt z tym modelem: http://gunfire.pl/product-pol-1152200381-Replika-elektryczna-karabinu-HECKLER-KOCH-G36.html giety Umarexa? Podana prędkość wylotowa jest sporo większa niż w innych wersjach, i zastanawiam się czy to wynik wyłącznie dłuższej lufy i mocniejszej sprężyny, czy też w środku wsadzono może coś innego niż w krótszej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Jest to wynik tylko i wyłącznie dłuższej lufy.Sprężyna w każdej jest taka sama.Powód takiej rozbieżności fpsów,jest stosowany w każdym gearboxie cylinder typu 0. G36C w stocku po doszczelnieniu miała 415fps,więc parametry tych replik w sklepach są trochę z tyłka wzięte. Edited March 25, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Szkoda. Dzięki za szybką odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts