Mandryl Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Witam, interesuję się kupnem G36C/CV Umarex'a bądź Ares'a, wiem, że dużo te repliki się nie różnią, przeczytałem o tym mnóstwo tematów i chyba zdecyduję się jednak zainwestować w Umarex'a, niestety coś mi nie daje spokoju... Otóż te dwie repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152200391-Replika-karabinka-szturmowego-H-K-G36-C.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195886-Replika-karabinka-szturmowego-H-K-G36CV-EBB-TAN.html Poza wyglądem chyba niczym się nie różnią? W końcu ten sam producent. Dlaczego jednak różnica cen jest aż tak duża? (130 zł to nie jest majątek, wiem, ale jednak mnie to dziwi). Jest może ktoś w stanie to wyjaśnić? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 (edited) Bo G36c pochodzi z nowej dostawy,a CV kisi się już na magazynie dość długo.W ogóle ich trochę pokopało z tymi cenami.G36 za 1400zł? Edited March 30, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Umarex tylko rebranduje, może jedna to S&T ,a druga to ARES? Bóg jeden wie :), jak by GF wiedział kto jest faktycznym producentem, bierz ARESa :). Quote Link to post Share on other sites
Mandryl Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 No muszę przyznać, że Umarex trochę mnie zaczyna zadziwiać i to niestety w złym tego słowa znaczeniu, z tego co czytałem niektórzy spotykali nawet jakieś mieszanki S&T/ARES w "wykonaniu" Umarex'a. Chyba rzeczywiście będę musiał pomyśleć nad "czystym" ARES'em. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Ja mam gietę od umarex'a już co nie co przerobioną ale chodzi jak ta lala, jestem bardzo zadowolony. Solidna replika - warta swojej ceny. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 (edited) Zamierzam sprawić sobie G36 umarexa i mam "kilka" pytań. Jaki woltaż polecacie do tej repliki? Jak jest z miejscem na baterię, zakładam, że w ponad metrowej replice nie trzeba się zbytnio ograniczać co do rozmiarów pakietu? Czy strzelając ze stokowej giety umarexa będę czuł, że strzelam z repliki 1 klasy, a nie G36 JG (zasięg, celność, komfort użytkowania)? Jak z gumką, warto zostawić czy od razu powinna polecieć do kosza? Na coś trzeba szczególnie uważać użytkując tą replikę? Są w niej jakieś fabrycznie wbudowane błędy? Jak z niezawodnością gb, czytając ten temat widzę, że pod tym względem tyłka nie urywa? Co warto zmienić w gb żeby wszystko było szczelne i dobrze się z sobą zgrywało? Jakie magi tu pasują, podejdą jakieś chińskie midy/lowy czy trzeba sypać kasą na takie akcesoria? Sorry za taką ilość pytań ale nie chcę utopić półtora tysiąca :icon_smile: . Z góry dzięki za pomoc Edit: Ta luneta to dobra jest :zastanawia: ? Jakimi bateriami zasila się tego red dota? Edited May 7, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Witam wie ktoś może czy bore up guardera do g36c pasuje do tej repliki chodzi mi o dysze czy jest tej samej długości? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Shs niebieska pasuje idealnie Quote Link to post Share on other sites
Brecha Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Czy ktoś z posiadaczy/grzebaczy może napisać jaki częsci są standardowe a jakie nie? To ułatwi sprawe innym. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Wszystko poza szkieletem, prowadnicą sprężyny, i kostką stykową jest w standarzie tm. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Taki news z Shot Show że Giety dla Umarexa znów będzie robił Ares. Nowość do burst 2-kulkowy. Quote Link to post Share on other sites
Greg2000 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Mam pytanie. Dzisiaj kupiłem do mojej g36c umarexa magazynek mid cap od boyi i okazuje się że wypada. Jakie magazynki będą pasować do tej repliki Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Bojce pasują po lekkim spilowaniu góry,i zaczepu. Zepnij mag Aresa z bojcem i będziesz widział co piłować Quote Link to post Share on other sites
Greg2000 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Tyle że magazynek umarexa ma troszkę dłuższy zaczep I moją g36c umarex kupowałem w hobby4men więc nie jestem pewien czy to jest ares Quote Link to post Share on other sites
mat777 Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Wie ktoś czy jest możiwe oddzielenie stockowego kolimatora od lunety? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts