Haptacz Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 cm. 0.28 jest z abs +elem metalowe RK-02 jest full metal + chwyt przedni z abs czy tam nylonu wiec odp nasuwa sie sama No mi jakoś się nie nasuwa. Jak ktoś choć w minimalnym stopniu szanuje sprzęt to raczej nie rozwali body 28. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 nie bierz cymki bo to shit i gó.w.n. ....... a ten APS czy tam cuś to wynalazek chinczyków i dziala tak jak cymka + blowback który ci sie zepsuje BIERZ RK-02 polecam replika ful metal i nie da sie jej zniszczyć dla kolegi spadła z 3 pietra na strzelance podnióśł ja zaje... w nia bo cos sie blokowało i dalej działała. Azreszto Boyi jest sprawdzona firmą. Nie bierz Cymy bo to gowno i gowno... APS dziala jak Cyma... :bialaflaga: :hahaha: Nowi doradzaja nowym... rk-02 ZnAlowego nie da sie zniszczyc? To po 048 Cymy mozna czolgiem jezdzic? Spadla z 3 pietra, niezle, ma tytanowe body? Boyi sprawdzona firma, a Cyma to nie? [/offtopic] @Topic: Na temat eMki boyi mam zle zdanie, 028 dobra na poczatek, G36 od JG mysle ze tez by Ci podpasowalo. APS omijaj z daleka, rk-XX Boyi, lepsze wykonczenie niz Cyma, troche slabiej z GB (porownanie GB Cymy od 040^) Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Jeez! Ten temat to jakaś g. warta sieczka od zielonych dla zielonego. Nie chce mi się nawet komentować niektórych wypowiedzi zielonych, więc powiem najprościej jak się da. Jeśli tylko masz więcej niż 500zł to za cholere nie kupuje cm028, bo popełniż fatalny błąd! Z tą cm028 chodzi o to, że to poprostu najtańszy sensowny elektryk z normalnym gearboxem, jaki warto kupować. Obczaj te 2 kałachy od boyia, które są 2 półki wyżej niz wymieniona przez ciebie cyma czyli rosjanie od boyi: RK-06 czyli piękny kałach z drewienkami oraz prawie to samo, tylko inna kolba, afgan stajl ;. Dlaczego? kontrukcja na kołkach(rozkłada się prawie jak ostry), stalowe body, gearbox w porządku, strzela zacnie, nie ma za dużo fps, a jednocześnie wystarczająco żebyś miał równe szanse z innymi na start, zasięg też spoko. APS i i emke boyi sobie daruj. Żeby nie było, wszystko co napisałem dotyczy własnych doświadczeń, a nie "kolega mówił", "ktoś polecał". edit: stylistyka. Edited April 26, 2011 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Dokładnie jak wyżej. Kałaszek z boyi zdecydowanie będzie najlepszym wyborem. GB na wyższym poziomie niż w cm.028 i na trochę niższym niż cm.04x. Do tego body stalowe. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
medevil Posted April 27, 2011 Author Report Share Posted April 27, 2011 chyba zdecyduje sie wiec na kalaszka z drewienkami od boyi ;p. wyglada na solidny i z tego co piszecie w srodku tez jest niczego sobie. aczkolwiek o rzeczy dbam wiec w sumie cymka 028 tez by wystarczyla (nie rzucalbym nia przeciez z 3 pietra). no ale chyba jednak wole dolozyc tą stówke z kawalkiem i miec porzadny sprzet. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Stalowe body to nie tylko solidność, ale też wygląd dużo bliższy oryginałowi, waga i ogólne odczucia bliższe takim, jakie powinny być. ak47 z plastikowym korpusem to zło konieczne dla maniaków ASG z niedużym funduszem i tyle. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 sam myślę dość poważnie nad http://gunfire.pl/product-pol-1152189655-Replika-karabinu-szturmowego-M4-BI-3681M.html bo widzę ze zdania są podzielone.. Jedni chwalą eMkę inni wolą cymy ak Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Z eMkami Boyi mam akurat baaaardzo złe doświadczenia. Ogólnie w cenie do tysiąca zł repliki AK są sporo lepsze mechanicznie niż eMki. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 tak wiem że repliki mp5, ak i brytyjskie szturmowe są o wiele lepiej wykonane i tańsze ale m4 jest najlepsza wizualnie ;p Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Wizualnie. Ale jak zobaczysz jak jest wykonana to zmienisz zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Znam dwie repliki m4 boyia. W pierwszej rozpadł się "metalowy" RIS przy całkowice normalnym użytkowaniu (wraz z rączką do niego przymocowaną został użytkownikowi w ręce podczas biegu). Po pewnym czasie zasięg tego egzemplarza spadł do ok. 10 metrów. Wykonanie zewnętrzne było na mocno niskim poziomie. Drugi egzemplarz popisał się chyba jeszcze bardziej - cały tył body ułamał się i odpadł. Dalej chcesz to kupować? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 (edited) Poza ak to jeszcze jakies mp5 da rade kupic w tym przedziale cenowym... Edited April 30, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 :google: Nie boli Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Za 600 zł masz mp5a4/a5 cymy i podobne , a za 530 mp5k @Hokager daj spokój, powtarzasz się ... Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Marines jesteś od Marca i za nie długo będziesz miał więcej ode mnie postów lol Nie wymądrzaj się tak bo i tak nadal zielonym jesteś ! Nie wiem po co mu pomagasz,powinien sam sobie poszukać na forum,a nie wszystkich się o wszystko pytać. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Jeśli ma czas i chęci, to niech pomaga, co w tym złego? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 (edited) @hokager, też weteranem tego forum nie jesteś. Spójrz na mój licznik postów i weź pod uwagę to, żeby nie robić z siebie błazna czasem lepiej jest milczeć, bo nikt nie zauważy głupoty jak nie piśniesz słowa. Zasiadłem sobie do oglądania forum dzisiaj i natrafilem już na 4 post typu: :google: Nie boli od Ciebie. Ten dział służy do zadawania głupich pytań, a nie dawania głupich odpowiedzi. Najlepiej wklej tą sentecje, którą tak siejesz w podpis, zaoszczędzisz ludziom spotkania z głupimi postami. @Topic Jeśli przekonasz się do mp5 to moge ci polecić cyme, jak kolega kilka postów wyżej, radze tylko zredukować sprężyne do sp110. Ja tego nie zrobiłem i w zimie poszedł mi szkielet przy dużym mrozie. Co do wyżej wymienionych, to bardziej przychyliłbym się do wyboru AK od Boyi, widziałem ich eMki, to faktycznie jakieś nieporozumienie, ale AK to już co innego, trzyma poziom. @hokager, dodatkowo odnośnie bycia weteranem, większość swoich postów wystukałeś w tematach o shotgunach, posty te nie należały też do najbłyskotliwszych. Naucz się, że jeśli masz powiedzieć coś głupiego, to lepiej to przemilcz. Bo machanie komuś 'googlem' przed nosem to nie jest poziom doświadczonego uzytkownika za jakiego się masz. Ja zakładam, że ludzie, którzy tu trafiają do tego zbioru tematów są kompletnie 'zieloni', dlatego mają prawo do głupich pytań. Jeśli nie czujesz się na siłach, żeby im pomóc, to nie zabieraj się za klikanie w klawiature. pozdrawiam mając nadzieje, że nie wywiąże się z tego kłótnia. Edited April 30, 2011 by infektius Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Ale to Twoje google nie boli nie wnosi nic do tematu... Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Nie, ten dział NIE SŁUŻY do zadawania głupich pytań. Tym bardziej do pokazywania, jacy to świeci nie jesteście i że inni są źli. Więc, z łaski swojej, przestańcie, bo nie przystoi. Quote Link to post Share on other sites
sorch62 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Wracając do tematu polecam g36 od jg Mam już rok i żadnych problemów. Dolicz jeszcze jakieś 30zł na gumke HU i masz replikę na BAAAARDZO długo Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 (edited) Marines jesteś od Marca i za nie długo będziesz miał więcej ode mnie postów lol Nie wymądrzaj się tak bo i tak nadal zielonym jesteś ! Nie wiem po co mu pomagasz,powinien sam sobie poszukać na forum,a nie wszystkich się o wszystko pytać. Jestem zielony jeszcze w kilku (nastu?) sprawach, co wiem, ale akurat to, jakie repliki za jaką cenę są polecane i tego typu zagadnienia, zdaje mi się, że opanowałem. Wolny kraj, lubię pomagać, a nie jęczeć, że to jest fe, a to ble. Edyta. To, że konto mam od marca, nie znaczy, że strzelam się od marca, nieprawdaż? Edited April 30, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts