BragA Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Siemanko mam taki problem i dylemat co wybrac, blagam o podpowiedzi, jedno to: ASG/KWA LMT Defender 4 Carbine podaje link ze zbrojowni http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1272 oraz dla porownania KWA USA http://www.casg.pl/product-pol-986-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M4A1-CQB-Gen2.html prosze o pomoc, w drugim zestawie skrocona lufa dla zaznaczenia. Z gory dzieki za podpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Bierz lepiej kwa usa 2 gen.Ma pancerny gb. Quote Link to post Share on other sites
Company Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Tylko i wyłącznie 2 Generacja ;) Czysta moc w Stocku ... Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Może ktoś trochę więcej napisać ? Sam zastanawiam się bo różnica nie duża http://redberet.istore.pl/pl/kwa-lmt-defender4-carbine.html http://redberet.istore.pl/pl/kwa-m4a1-gen-ii.html Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Czy ktoś ma pewność, że te repliki nie różnią się jedynie oznaczeniami? Te do USA na licencji Colta te europejskie ASGDK na licencji LMT a w środku to samo? Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Lufy są inne. LMT daje 6.12, a Colt 6,02mm. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Lufa to akurat najmniej interesuje, chodzi głównie o gearbox i wnętrzności. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Kolor jest inny-ten z oznaczeniami Colta ma takie mocno niebieskie body ;) Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Jak GB gen II to to samo w środku. Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Jak GB gen II to to samo w środku. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4238 zamówiłem dzisiaj tą ale jak ma mieć inne części w gb to nie wiem czy nie zrezygnuje jak ktoś ma jakieś informacje niech mówi szybko. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 (edited) Lufy są inne. LMT daje 6.12, a Colt 6,02mm. A jesteś tego pewny? Z tego co wiem KWA nie podaje przekroju lufy. Ode mnie sporo ludzi ma LMT i gearbox też jest wzmocniony, a replika ma duże skuepienie, tak jakby miała jednak zamontowana lufę precyzyjną. Po drugie lufa precyzyjna to nie tylko mniejszy przekój, ale przede wszystkim precyzja jej wykonania. Edited September 30, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 (edited) A po trzecie lufy precyzyjne zaczynają się od 6,04 mm. I choćby to było 6,20/6,12 i te podobne wykonane nie wiadomo gdzie, dalej o lufie precyzyjnej nie ma mowy. LMT ma coś koło 6,12, na licencji Colta 6,02, a te KWA USA 6,05. Trzeba coś o tych emkach KWA, albo wszystkich dokleić do jakiegoś działu, bo każde pytanie dotyczące emki, dochodzi do pytań o średnicę luf i generację tych replik. Trzeba. Edited September 30, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 LMT ma coś koło 6,12, na licencji Colta 6,02, a te KWA USA 6,05. Trzeba coś o tych emkach KWA, albo wszystkich dokleić do jakiegoś działu, bo każde pytanie dotyczące emki, dochodzi do pytań o średnicę luf i generację tych replik. Trzeba. Ale skąd to wiesz, skoro producent z tego co ja wiem nie podaje takich informacji? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Po tak piszę w opisach sklepów? A jak nie pasuje, to zawsze można udowodnić/zmierzyć, że średnica jest jednak inna i poprosić o zwrot, bo innej opcji nie mają. Ale po co mają walić ściemę? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 A gdzie masz napisane, że LMT ma 6,12? Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Po zakupie swojej repliki (LMT Defender Patrol Carbine (M4 Commando) ASG/KWA) z Capri, wziołem średnicówkę i zmierzyłem... Quote Link to post Share on other sites
gienka Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Przepraszam, że odświeżam temat, ale widzę, że parę osób posiada M4 Commando (LMT Defender, ASG/KWA) I takie pytanko ode mnie: Czy możecie powiedzieć coś więcej o tej replice? Czy zdażyły się wam jakieś usterki/ problemy.. Jak sprawuje się na strzelance, celnośc, zasięg, wytrzymałość body.. Proszę o wypowiedzi i spostrzeżenia .. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts