Mlody Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Mam pytanie związane z Glockiem 23 kjw i Glockiem 17 Army którego wybrać? Proszę o szybkie odpowiedzi..;p Edited April 28, 2011 by Mlody16 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 KJW i to zdecydowanie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 w KJW zdycha zawsze jeden element. W ARMY się z tym nie spotkałem. Ale pojawiały się inne problemy (dysza, uszczelki). Łatwiej jednak wymienić dyszę czy uszczelki niż ten element co się psuje w KJW. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Jakiż to element? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 ten http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=SD-PT-S727&search=special&rs=glock&catid=&cat= Na polski to było by "wciskacz zaworu" lub "zbijacz zaworu". Element przenoszący uderzenie kurka na zawór. Jak widzisz- ta pierdoła jest droga i trudno dostepna. Dyszę czy uszczelki dostaniesz taniej i to w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Dzięki, co prawda używam KJW ponad dwa lata i bangla, ale zawsze dobrze wiedzieć :wink: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) A Glock KWA? No i czy do Glocków KJW pasują jakiekolwiek dostępne części zamienne? Zamki, zawory itd. Edited April 28, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 A Glock KWA? No i czy do Glocków KJW pasują jakiekolwiek dostępne części zamienne? Zamki, zawory itd. W teorii jest to kopia TM, z modyfikacjami więc raczej większość części z TM to nie będzie pasować, bez modyfikacji... Jakieś tam elementy wewnątrz mają ciut inne wymiary i lekko zmienione rozwiązania. KJW bazowało na modelu Glocka 26 z TM, który był jeszcze przed G17, także jest to dość stara konstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Dokładnie, glock KJW nie jest kopią żadnego glocka TM ale jest oparty na tym samym systemie. W związku z tym niektóre elementy są zamienne. A niektóre- nie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 A czy ten zbijak/striker/"wciskacz zaworu" itd. jest kompatybilny w KJW np. z ARMY? Znaczy- czy jakby mi zdechł w KJW mógłbym go przełożyć z ARMY? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 nie wiem, chyba tak. Ale potem masz "army" bez zbijacza :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Nie. Części do klonów TM i KJW nie są zamienne. Wiem bo próbowałem. Ale dostępność części do obu firm jest dość duża, trzeba tylko poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Ja w KJW montuję zbijacz z shooters design dedykowany do TM. Pasuje tylko trzeba tu podpiłować, tam podpiłować. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 No nie mówię że dopasować się nieda, ale z pudełka są niezamienne. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Posiadam ARMY od hmm dwóch lat.. hehe już tyle czasu i miałem w nim kilka usterek.. -po kilku miesiącach uszkodził się właśnie ten młoteczek "zbijak zaworu" na szczęście klamka była na gwarancji więc git ;) -rozszczelnienie zaworu ale to raczej moja wina mogłem skrzywić butlą zawór i zrobiła ise nieszczelność.. wlałem tam trochę kleju i jest git ;) oczywiście trzeba uważać żeby nie zakleić całego ;) No i w zasadzie tyle replika często czyszczona smarowana itd.. Praca bdb ;) zasięg nie poraża ale do budynku się nadaje wiele razy tyłek uratowała :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts