hokager Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Mike Ol do tego sobie dolicz koszty ładowarki np: Imax B6-200 zł i Batkę-100 zł Z tego wynika,iż będziesz potrzebował ok 1100 zł Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 a co powiecie na to: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/121295 jest ris na przednim chwycie tak jak chciałem, jest wszystko w metalu, jest moc 400fps, jest dobra firma bo JG, która to generacja?? Ladowarka jest bateria z niewielką dopłatą. Szczerze mówiąc to jestem bardzo na tak (firma, cena, stan dobry a może i bardzo dobry) poza tym kolega z forum więc mnie raczej nie oszuka;) Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Hm, to jest p&j. Poza tym, żadnej rewelacji. Cena nie taka ogromna. Ale być może sprzedający doliczył sobie koszt nowego maga, i kolby. Do tego dochodzi rzekomo komora hopa, wraz z gumką. Nie chcę pisać więcej na temat tego zestawu, bo każdy wystawia za ile mu się podoba, ale ja bym nie kupił tego. Za dużo bujania się w poszukiwaniu komory- mówię o używce, no i kupno nowej gumki. Dochodzi kolba, i mag, które w sumie mogłyby być stare, o ile są sprawne :) Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 a co powiecie na to: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/121295 jest ris na przednim chwycie tak jak chciałem, jest wszystko w metalu, jest moc 400fps, jest dobra firma bo JG, która to generacja?? Ladowarka jest bateria z niewielką dopłatą. Szczerze mówiąc to jestem bardzo na tak (firma, cena, stan dobry a może i bardzo dobry) poza tym kolega z forum więc mnie raczej nie oszuka;) Tak jak pisałem,zębatki wymieniłem dla profilaktyki :) nakręcę Ci filmik jak strzela. Pamiętaj komora HU do wymiany bo stockowa marna tzn zębatki na niej się kręcą(ustawiasz i same się luzują).Poszukaj używki w komisie albo jakąś nówkę kup. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Jak chcesz, to sprzedam Ci za 600 złotych elektryczną emkę (full metal) mającą 570-580 FPS. Jeśli chcesz znać konfigurację, to jest w niej gearbox JG II generacji i włożona sprężyna SP170 Guardera. Jedynie wymień sobie akumulator i silnik na jakiś mocniejszy, żeby zaczęła strzelać. Człowieku, albo jesteś trollem, albo straszliwym leniem. Ludzie Ci piszą, że nie tylko FPS decyduje o osiągach, a Ty na siłę chcesz iść w te FPSy. I tak kupisz to co będziesz chciał - bardzo dziwię się, i zdumiewam zarazem, że już trzy strony ludzie chcą Ci pomagać. A odnośnie repliki z linku wyżej - wygląda w porządku, a komory hopa w A&K, to pierwsza rzecz, którą się wymienia więc nic nie tracisz. Szkoda jedynie, że mało na temat przebiegu i wieku repliki, a także zdjęć wnętrza (jeśli sprzedający sam ją rozkręcał). Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Hm, to jest p&j. Poza tym, żadnej rewelacji. Cena nie taka ogromna. Ale być może sprzedający doliczył sobie koszt nowego maga, i kolby. Do tego dochodzi rzekomo komora hopa, wraz z gumką. Nie chcę pisać więcej na temat tego zestawu, bo każdy wystawia za ile mu się podoba, ale ja bym nie kupił tego. Za dużo bujania się w poszukiwaniu komory- mówię o używce, no i kupno nowej gumki. Dochodzi kolba, i mag, które w sumie mogłyby być stare, o ile są sprawne :) Chcesz zobaczyć fakturkę ze sklepu? :bialaflaga: Nie musi akurat ode mnie kupować :sciana: Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Wiesz, jeżeli nie masz NIC innego do roboty w niedziele popołudniu , to tak- chcę zobaczyć. Nie spinaj się od razu, nic złego o Tobie, ani Twojej emce nie powiedziałem. Może powiem tak, fajna cena, naprawdę taniocha- opłaca się. Chodziło mi bardziej o to, co napisałem w ostatnim zdaniu. Wolałbym mieć starą kolbę, i starego maga, w zamian za niższą cenę. Jeżeli uległy uszkodzeniu, życie, musiałeś tak czy siak wymienić, i tego nie powinno się wliczać w cenę- oczywiście mówię o częściach danego producenta, nie wyższej klasy- kolba marine full taktikal za 300złotych. Jeżeli repliki nie miałeś już używać, to opuszcza się z ceny, na kupno takowych części. (mówię o starych uszkodzonych) A jeżeli STARE części dodajesz do zestawu, a nowe wstawiłeś, bo tak uważałeś TO NAPISZ TO W OGŁOSZENIU! Ps1. Wiem nic mi do tego, i tak jej nie kupuję, po prostu piszę to co myślę, bo kolega pisał się o zdanie. Ps2. Jeżeli obraziło Cię coś w moich wypowiedziach, to przepraszam, a do dalszej dyskusji zapraszam na pw. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 hokager liczę się z dodatkowymi kosztami ;) LogaN sam jesteś trollem jak ci się nie podoba to wyjdź. Ludzie pomagają bo lubią czuć się potrzebni a zwłaszcza jak znają temat bo mają wiedzę. Może kiedyś na jakimś zlocie/turnieju spotkam się z życzliwymi ludzikami i walniemy jakiegoś browca:) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Kończ waść, wstydu oszczędź... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Może kiedyś na jakimś zlocie/turnieju spotkam się z życzliwymi ludzikami i walniemy jakiegoś browca:) To będzie pierwszy krok do tego, żeby wywalić Cię ze strzelania. Ja natomiast mam nadzieję, że z Tobą się na strzelance nie spotkam, bo sądząc po Twoim zachowaniu uważam, że nie dorosłeś do dużej ilości FPS i przez parę lat jeszcze nie dorośniesz. Możesz się już teraz przestać przejmować mną, bo w flamewar nie zamierzam się pakować. A moja oferta dotycząca M4 570-580 FPS nadal aktualna. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 MikeOl, Chyba nie widzisz, że on też Ci pomaga, trochę w inny sposób, ale pomaga. Zobaczysz, będzie tak jak pisał :) Poza tym nie napisał że jesteś trolem. A poza tym, z drugiej strony ma on trochę dłuższy staż na WMASG, i zna się na rzeczy? Pisząc na forum, można się spodziewać słów pochwały, jak i krytyki- no nie? Ps, naprawdę myślisz że wszyscy tu piszą, bo chcą być/ czuć się potrzebni? Większość pisze, aby pokazać jakim jest mądry, chociaż w połowie rzeczy nie ma racji, np ja ;) Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 MikeOl, Chyba nie widzisz, że on też Ci pomaga, trochę w inny sposób, ale pomaga. Zobaczysz, będzie tak jak pisał :) Poza tym nie napisał że jesteś trolem. A poza tym, z drugiej strony ma on trochę dłuższy staż na WMASG, i zna się na rzeczy? Pisząc na forum, można się spodziewać słów pochwały, jak i krytyki- no nie? Ps, naprawdę myślisz że wszyscy tu piszą, bo chcą być/ czuć się potrzebni? Większość pisze, aby pokazać jakim jest mądry, chociaż w połowie rzeczy nie ma racji, np ja ;) Wiesz ja jego wypowiedź odebrałem trochę inaczej jak Ty.. Nazwa działu mówi sama za siebie więc ocb?? rozumiem że każdy ma prawo do własnej wypowiedzi ale róbcie to na temat, i piszcie jeśli rzeczywiście macie coś do powiedzenia ;) Druga sprawa gdybym miał takie doświadczenie i wiedzę jak co niektórzy z was też -nawet poczuwał bym się do odpowiedzialności-aby wypowiedzieć się na temat (popatrz na pierwsze posty w temacie- zupełnie nie na temat) jako użytkownik danego modelu czy firmy. Kazde zdanie na temat jest pomocne, ja miałem tylko chwilę aeg w ręku i od razu wiem że to jest dla mnie (zawsze byłem maniakiem militarii) jednak kwota 500zł jest juz dla mnie kwotą znaczną, dlatego chciałbym kupić coś co będzie, jak na te pieniądze, najporządniejszym i najlepszą opcją dla mnie. Na forum i allegro jest wiele ciekawych ofert, na początku myślałem że najlepiej będzie kupić gun używany po tuningu, ale dotarło do mnie że się na tym nie znam tym bardziej przez net nie da się pomacac tego nie widać jakim stanie jest mechanizm, poza tym ewentualne naprawy to kolejne koszta.. czyli cos co jest relatywnie tańsze o 1/4 okazać się może że będzie o 1/3 droższe od nówki. Kupując produkt nowy mam gwaranję12m do tego wiem że wszystko jest nowe i na jakis czas głowę mam spokojną. jeśli mi sie znudzi gun to zawsze mogę kupić zewnętrzną lufę i chwyt przedni zmienić jego wygląd np m4 na hk416 koszt ok 300zł zamiast kupować nowego gana. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 To powiem Ci to inaczej: NIE DA SIE KUPIC DOBREGO M4 ZA 500ZŁ. Albo kupujesz z niezlym GB (jak na ta cene) i plastikowym body (A&K / JG) albo kupujesz full metal z gownianym GB z ktorego i tak duzo i dobrze nie postrzelasz. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 To powiem Ci to inaczej: NIE DA SIE KUPIC DOBREGO M4 ZA 500ZŁ. Albo kupujesz z niezlym GB (jak na ta cene) i plastikowym body (A&K / JG) albo kupujesz full metal z gownianym GB z ktorego i tak duzo i dobrze nie postrzelasz. o i tu juz jest lepiej bo dodałeś uzasadnienie, a za 800zł na co moge liczyć? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Na to samo, ewentualnie używki replik I. klasy. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Wiecie co, ten temat powinien być zamknięty już. Dlaczego? Po raz trzeci widzę odpowiedź : NIE DA SIE KUPIC DOBREGO M4 ZA 500ZŁ. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Zgadzam się z twoją opinią Wojteq Prosiłbym moderatora o zamknięcie tego tematu Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 chciałem zmienić tytuł tematu na M4, HK 416, Sr25 do 800zł ale się nie dało Macie racje, temat juz się nie rozwija więc proszę administracje o zamknięcie Interesuje mnie jeszcze temat baterii; to czy mini jest lepsza od large ? bo jakoś nikt nie potrafił mi odpowiedzieć ale poszukam tematu na forum Bardzo dziękuję WAM za poświęcony mi czas w tym temacie, za chęci szczerej pomocy i profesjonalne wskazówki :] do zobaczenia na polu walki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts