Spoon8 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Witam! Chciałbym kupić replikę, która będzie moim pierwszym elektrykiem i mam na ten cel mniej więcej 550zł maksymalnie do 600zł Podobają mi się bardzo M'ki szczególnie s-system i znalazłem ostatnio coś takiego: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/bi-3381m_full_metal_boyi-2630.html Trochę przewyższa mój Budżet ale jeśli było by warto to, całkiem możliwe że bym kupił jest jeszcze s-system od jg ale niedostępny i to się chyba już nie zmieni http://gunfire.pl/product-pol-1152190161-JGF6613.html co jeszcze byście mi doradzili? Link to post Share on other sites
hokager Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Żadnego z tych nie bierz. Nie wiem co zrobiłeś ze swoją m4 a&k,jeśli ją sprzedałeś to żałuj. Będąc już dwa miesiące na forum powinieneś się dowiedzieć,że emki z boya są felerne a z jg nie ma od dawna. Z twoim budżetem to pozostają używki,albo ak z cymy (04x) i (RK) z boya Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Emki JG da się dostać "prawie nowe", jeśli szukasz, zapraszam na PW. ;) Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 Repliki jeszcze nie kupiłem, a co jest takiego złego w boyiach? Opinie które czytałem były raczej pochlebne, jedyny minus to podobno bateria...nie chodzi mi o to że nie masz racji, czy coś ale twoja opinia o tej replice jest chyba pierwszą niepozytywną opinią jaką znalazłem w necie... Link to post Share on other sites
hokager Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 (edited) Ehhh.... Poczytaj o boyu a będziesz wiedział,że trafiają się felerne egzemplarze,w których łamie się selektor ognia,zębatki się niszczą w dość szybkim czasie a o batce to szkoda mówić. :google: Nie boli Edited April 30, 2011 by hokager Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Lepiej popatrz za ak cymy 040 i w górę i rk boyia :D Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Ba, dokładając 200 zł więcej da się dostać nowe i to metalowe - http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=870 Jest jeszcze jedna opcja - http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_121&products_id=1200, tylko tu musisz uważać na body, było już kilka przypadków złamania. Boyi bym sobie odpuścił, nie cieszą się dobrą opinią. Edit. Wiadomo, dobrej eMki za 600 zł, nie dostanie, dlatego doradzam mu lekko droższe modele Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Ewentualnie jakąś giete. Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 Ehhh.... Poczytaj o boyu a będziesz wiedział,że trafiają się felerne egzemplarze,w których łamie się selektor ognia,zębatki się niszczą w dość szybkim czasie a o batce to szkoda mówić. :google: Nie boli Tylko że jak pisałem już wcześniej, słyszałem pochlebne opinie więc, twoja mnie zdziwiła Ba, dokładając 200 zł więcej da się dostać nowe i to metalowe - http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=870 Jest jeszcze jedna opcja - http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_121&products_id=1200, tylko tu musisz uważać na body, było już kilka przypadków złamania.Boyi bym sobie odpuścił, nie cieszą się dobrą opinią.Edit. Wiadomo, dobrej eMki za 600 zł, nie dostanie, dlatego doradzam mu lekko droższe modele Niestety nie mam tak wysokiego budżetu Link to post Share on other sites
harasim Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Oj kolego kolego, takie halo na forum było że już wybrałes cqb a&k i pałałeś taką miłością do niej itd i nagle zmiana. Zdecyduj się już tyle opinii jest o tym że bez problemu możesz znaleźć. Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Jak nie masz przynajmniej 700 zł na emke, odpuść. Na marginesie, naprawdę dobre emki zaczynają się od 1100 zł. Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 Oj kolego kolego, takie halo na forum było że już wybrałes cqb a&k i pałałeś taką miłością do niej itd i nagle zmiana. Zdecyduj się już tyle opinii jest o tym że bez problemu możesz znaleźć. Tak podobała mi się, ale było więcej negatywnych niż pozytywnych opinii więc odpuściłem....miałem też tą replikę w ręku i abs był dziwny w porównaniu do abs na g36c mojego kolegi... Link to post Share on other sites
Param Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Chcesz dobrą replikę do 600 zł, to kup giete cymy i będziesz zadowolony. Link to post Share on other sites
Tryndamere Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 tutaj koledze odradzam giete cymy bo do cqb sie nie nadaje ( zaduza moc ) . A do lasu troche krótka jak by nie było . Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 nie powiedziałbym, by długość repliki G36 wpłynęła na jej przydatność w lesie... Na forum jest temat o micie długiej lufy, SZCZEGÓLNIE stockowej. Link to post Share on other sites
engray Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Potwierdzam, moja gieta nie odstępuje w celności i odległości strzału od cm048m mojego brata, a jaka jest różnica w długościach luf? Więc gieta jak najbardziej nadaje się do la(n)su. :cool: Edited May 7, 2011 by engray Link to post Share on other sites
Didi Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Jeśli komuś przeszkadza moc Giety do CQB, zawsze można zamontować słabszą sprężynę. Link to post Share on other sites
0wn Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 tutaj koledze odradzam giete cymy bo do cqb sie nie nadaje ( zaduza moc ) . A do lasu troche krótka jak by nie było . Powiem tak: Jak masz dawać takie rady to"weź krzesło i odpocznij" ponieważ słuchając się ciebie, autor tematu wyjdzie na tym jak na "mydle Zabłocki"^^ WMASG robiło test i recenzje G36C cymy i jest tam wszystko o zasięgu, poza tym miałeś? strzelałeś? czy tylko sądzisz? Do CQB wystarczy zmienić sprężynę na słabszą.Nawet jakby wybrał jakiegokolwiek chińczyka m4/m16 i tak by musiał zrobić downgrade więc nie wiem o co chodzi? Link to post Share on other sites
Tryndamere Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 A po co wy sie tak rzucacie -.- moze spytac autora czy potrzebuje replike do cqb czy do lasu bo do lasu spokojnie może kupic cos dluzszego Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 nikt się nie rzuca, może kupić coś dłuższego, ale po co, skoro długość nie wpływa na osiągi w stocku? Mp5k strzela często lepiej niż ak74. Link to post Share on other sites
Tryndamere Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Zależy ja mam 360 fps w emce od g&p i strzela lepjej niż te wasze całe kałasze cm.042 ( co w kaszdym temacie jest "chcę kupic emke do 700zł . Odpowiedz bierz cm.042) . To jest tak nie doszczelnione że to masakra. Edited November 9, 2011 by arend Link to post Share on other sites
0wn Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) zależy ja mam 360 fps w emce od g&p i strzela lepjej niż te wasze całe kałasze cm.042 ( co w kaszdym temacie jest "chce kupic emke do 700zł . Odpowiedz bierz cm.042) . To jest tak nie doszczelnione że to masakra Ciesze się że twoja emka bije nasze kałasze nie doszczelnione :wink:.Taka nasza rola jako użytkowników chińszczyzny :icon_cry: musimy pogodzić się z "masakrą" Szkoda że mój cm.040 na stokowej sprężynie z precką ma 457fps(Fps mierzone po przebiegu 6k i powiekszone specjalnie dla Tryndamere) ale to pewnie dlatego, że mam dużą nieszczelność bo dostałem radę o kupnie tej cymy :dry: jak założyłem temat chce kupic emke do 700zł Pozdrawiam Edited May 7, 2011 by 0wn Link to post Share on other sites
Tryndamere Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Jak masz 475 fps na samej sprężynie i Ci stockowe części grają to Ci życzę powodzenia. Edited November 9, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Przeciągi siarczyste, krew nagła zalewa... Edited November 9, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Tryndamere Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Dobra jesteście mądrzejsi doradzcie lepjej niech kupi 500 fps na stocu najlepiej od wella . Koniec mojego wypowiadania się, dziękuje. Edited November 9, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Recommended Posts