Fruitastic Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Witam. Mam problem z L96... otóż cały tłok po strzale odskakuje do tyłu na jakieś 2mm i pozostaje w takiej pozycji... Da się coś z tym zrobić? Dodatkowo jak ładuję, magazynek nie podaje normalnie kulek i po 2-3 załadowaniach wpadają do komory tłoku i nie da się strzelać.Jak docisnę magazynek przy ładowaniu to bierze normalnie.czy to wina magazynka czy repliki? proszę o pomoc i z góry dzięki :) tylko proszę nie pisać "AGM to gówno" itp.. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Napisz to używając poprawnych nazw elementów repliki, a najlepiej to daj jakieś zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Fruitastic Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 i sorki za jakość zdjęć itp..poza tym nie znam się za bardzo na nazwach technicznych.. :( Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Co do magazynka i wypadających kulek to raczej nie pomogę, mogę doradzić tylko zaklejenie tej dziury izolką. Rusza Ci się cały cylinder, razem z rączką przeładowania. Spróbuj dokręcić imbusa z tyłu, może to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Fruitastic Posted May 3, 2011 Author Report Share Posted May 3, 2011 dokręcałem i nic nie dało :/ tylko ciężej się naciąga. Quote Link to post Share on other sites
snajper2025 Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Mhhh tez miałem AGM i wywal to w cholerę z magiem miałem ten sam problem i nic nie udało mi sie z tym zrobic odskakiwanie tłoku miałem troche inne ale podobnie po jakis 2 tyg. z tym problemem pękł cylinder ale tak to jest w l96 AGM Stosuj interpunkcję, bo aż nieprzyjemnie czyta się taki słowotok. /LgN Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Rozbierz i zobacz co się stało, budowa jest prosta jak budowa cepa. Tam jest element który blokuje cylinder przed powrotem. Z tego samego powodu (odskakiwanie) wpadają ci kulki do komory HU i do obudowy cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Fruitastic Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 dzięki, już działa :) Quote Link to post Share on other sites
Fruitastic Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 Hah, pojawił się nowy problem.. replika sama strzela :) po naciągnięciu sprężyny cylinder wraca migiem na miejsce(zdecydowanie za szybko :P) i L'ka natychmiast bez naciskania spustu strzela... Rozłożyłem ją i po złożeniu problem się rozwiązał...na 20 strzałów, po których znowu było to samo.. Quote Link to post Share on other sites
Blackrider Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Witam, Również mam to cholerne dziadostwo i też mam z nią problem. Otóż wewnątrz lufy tam gdzie jest zamek, wszystko mi się przesuwa... Zamek chodzi na boki, oraz odchodzi w przód, przez co niemożliwe jest włożenie magazynka... Niestety od strony technicznej jestem zielony i nie znam nazewnictwa części... Proszę o pomoc! Pozdrawiam Witam, Również mam to cholerne dziadostwo i też mam z nią problem. Otóż wewnątrz lufy tam gdzie jest zamek, wszystko mi się przesuwa... Zamek chodzi na boki, oraz odchodzi w przód, przez co niemożliwe jest włożenie magazynka... Niestety od strony technicznej jestem zielony i nie znam nazewnictwa części... Proszę o pomoc! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
panczo93 Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Fruitastic i Blackrider-staliście się posiadaczami najgorszej repliki jaka chyba istnieje.Sam miałem tą replikę jakiś czas temu i bardzo źle ją wspominam.Zaryzykuje i powiem że już chyba większy żywot od tego shitu mają pistoleciki z kiosku. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Nazwy części po ągielsku masz tu: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:W7KaKFZstvkJ:www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t204638.html+http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t204638.html&cd=1&hl=pl&ct=clnk&source=www.google.com Potem użyj tłumacza google i dzięki uzyskanej wiedzy opiszesz nam dokładnie, używając właściwych nazw części w czym tkwi problem. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Co do magazynka i wypadających kulek to raczej nie pomogę, mogę doradzić tylko zaklejenie tej dziury izolką. Świetny pomysł, zaklej dziurę która tam jest, żeby kulkę która wpadła za komorę HU dało się wyciągnąć- taśmą. Dzięki temu następnym razem zostanie tam aż do wizyty w domu i rozkręcenia guna! Boziu... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Może to i nie była najlepsza rada, ale jeśli jakoś kulka by tam wpadła, to co za problem odkleić taśmę? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Bardziej mnie interesuje: po co ją tam przyklejać? Żeby trzeba było ją odkleić jak kulka wpadnie za komorę?! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 (edited) Bo na podstawie obrazka nr 2 z postu #3 zrozumiałem (no i w tym problem, bo źle :dry: ), że gościowi kulki wpadają do środka przez tę dziurę. Więc w takiej sytuacji logiczne chyba byłoby jej zaklejenie, nie? Zostawmy to, bo przez moje "ciężkie rozumowanie" spam się tylko robi. Edited July 27, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Blackrider Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Jak już wcześniej pisałem miałem problem z magazynkiem. Przed chwilą się z tym uporałem, spiłowałem parę części. Otóż skacząc z radości w trakcie przestrzeliwania karabinu coś strzeliło. W środku. Po tym zajściu naciąg zachowuje się jakby cały czas był naciągnięty, w ogóle nie ma kontaktu z tłokiem, ponieważ nie widzę ruchu tego bolca, który wpycha kulki do zamka. Heeeeeeeeeelpp!!!! ;(((( Quote Link to post Share on other sites
Blackrider Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Jak to cholerstwo złożyć?! Rozłożyłem smarem się uwaliłem... Ten mały bolec który wpycha kulki do zamka, najpierw się cofając, nie kontaktu ze sprężyną... NIe wiem co się dzieje... Może ktoś zamieścić schemat budowy tego g***a? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 My też nie wiemy ponieważ nic nie wpycha kulek do zamka a jesli masz w zamku kulki... to bardzo zły znak. Quote Link to post Share on other sites
Blackrider Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Chodzi mi o bolec, który wpycha kulki do lufy. Nie ma połączenia ze sprężyną, ani z niczym innym Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 (edited) Jak szprechasz po angielskiemu, to masz: http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t204638.html Wszystkie części ładnie opisane na obrazkach w rozdziałach 3 i 4. Chwila ze słownikiem i wszystko będzie jasne. Edited August 6, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Blackrider Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Ok, naprawiłem. Już wyjaśniam... Odkręciła mi się głowica cylindra ;) Przykręciłem i jest spoko. Quote Link to post Share on other sites
Messerschmitt Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Mam zjechany tłok i przy naciąganiu zamek spada...pomoże tylko wymiana tłoka? Chodzi o AGM remingtona,to jest raczej to samo co l96 jeśli chodzi o bebechy. A może ktos ma na zbyciu taki tłok? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Rozumiem, że mówisz o mp001? Różni się od tzw. l96 agm w kilku kwestiach (np 002 na dłuższy cylinder), ale zasada działania jest ta sama. Tłok jest zjechany ze wszystkich stron? Spróbuj go obrócić - jeśli nie będzie na nim śladów zużycia, a dalej nie będzie się zaczepiał, to na 90% to wina pękniętego trigger seara lub startego piston seara. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts