Cupi Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Witam. Mój problem wygląda następująco... Zakupiłem na taiwangun.com tłumik dźwięku aby schować lufe precyzyjną.... Ten co w linku: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_tlumiki_d_wieku/tlumik_d_wieku_typ_p90_p_j-554.html Posiadam G36c JG w którym gwint jest 14mm lewoskrętny.' Tłumik który zakupiłem "teoretycznie" też ma takie same parametry... I problem wygląda tak że gdy chciałem go przykręcić to okazuje się że gwint w tłumiku jest większy niż 14mm... tak jak by miał jakieś 16mm.... Czy powie mi ktoś co mógłbym zrobić aby ten tłumik założyć, żeby się trzymał a żeby go nie zwracać?? PROSZĘ O POMOC Link to post Share on other sites
Paulina Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Kup przejściówkę lub po prostu nawiń taśmę izolacyjną na gwint repliki :) Link to post Share on other sites
przemek_kk Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Witam Kiedyś słyszałem ze G36 z JG maja ponoć niestandardowy gwint. I można dokupić własnie "redukcje". Mam nadzieje, że się nie mylę Pozdrawiam P Link to post Share on other sites
Cupi Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Z przejściówką to nie wiem czy tak prosto bo zbytnio nie łatwo ją będzie znaleźć... A co do taśmy to owinąć gwint taśmą i na to nakręcić?? Wytrzyma na polu walki?? Spróbuję jeszcze zamiast taśmy taśmą teflonową... Powinna lepiej przylegać do gwintu i łatwiej się ułoży.. Co o tym myślicie?? Bo jak by na to nie patrzeć to to nie to samo co pasujący gwint ... Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Teflonowa może łatwiej się zedrzeć. Przejściówki można było kupić w silesia factory, ale obecnie mają problemy ze stroną. A na przyszłość: czerwony kolor zarezerwowany jest dla modów. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 ja tam na giecie miałem różne tłumiki, wszystkie się trzymały. Link to post Share on other sites
Cupi Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 A mam jeszcze takie pytanie... Wymieniłem lufe na precyzyjną systemy (dłuższa-363mm) gumkę HU systema i kulki kręci na prawo... Znosi je na prawą stronę ale nie na początku tylko na pewnej odległości... Czym to może być spowodowane?? Planuję zaraz po dostawach towarów w sklepach zakupić dystanser typH... Proszę o pomoc ;] Link to post Share on other sites
Graven Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Zle zalozona gumka. Dlatego skreca. Pozdrawiam, G^. Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Badz lufa krzywo siedzi w komorze :) Link to post Share on other sites
Cupi Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Raczej wszystko siedzi dobrze... Tzn tak mi się wydaje... Wszystko składałem powoli i dokładnie... Czyli rozebrać i złożyć jeszcze raz?? A może to być wina dystansera?? Link to post Share on other sites
t0m3k Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 możliwe, że tak się stało. Sprawdź, czy dokładnie założyłeś gumkę na lufę, czy nigdzie nie jest naciągnięta. Link to post Share on other sites
scot Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 co do tłumika to jego gwint jest ok - to w Twojej giecie gwint jest mniejszy. znajomy miał ten sam problem aż w kolter.pl kupił dedykowany. co do problemu z skręcającą kulką to wyjmij lufę (ale zostaw na niej komorę hopup). podkręć hu na max i popatrz przez lufę. ustaw dystanser w pozycji najbardziej wypośrodkowanej (jedną ręką 3masz lufę a drugą delikatnie kręcisz/rotujesz całą komorą lub odwrotnie;) i już:D Link to post Share on other sites
TheOne Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 +1 up jak nie pomoze oddaj replikę komus kto to robil ;] Link to post Share on other sites
Cupi Posted May 12, 2011 Author Report Share Posted May 12, 2011 yyy że co?? Link to post Share on other sites
scot Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 yyy że co?? tzn 1 post wyżej (zrób co napisałem) jak nie pomoze oddaj replikę komus kto to robil ;] Link to post Share on other sites
Marines22 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 stary 3 wyjścia albo oddac lub wymienić, albo kupić redukcję ewentualnie taśma teflonowa powinna pomóc Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Po pierwsze nie teflon, bo będzie na raz. Lepiej zwykłą winylową izolką okleić gwint (1-2 warstwy) i nakręcić tłumok. Problem w tym, że w G36C od JG gwint na lufie ma 13,4-13,6mm. Można kombinować z redukcją. Ślusarz/tokarz pewnie zrobiłby coś takiego. Co ciekawe problem dotyczy tylko G36C. Wersje K i E mają w tym miejscu nakręcaną przedłużkę lufy, gwint na końcu ma normalne 14mm CCW. Link to post Share on other sites
Recommended Posts