80dingo08 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Witam. Z góry przepraszam jeśli umieściłem temat w złym dziale. Chciałbym zapytać czy znacie jakieś jednostki specjalne w Szkocji? Czy szkocka armia działa razem z brytyjską czy osobno? Jeśli tak to jakieś konkretne oddziały(nazwy, wzór kamuflażu, broń, wyposażenie itp.)? Moze jakieś zdjęcia... Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Szkocja ma swoje regimenty w armii brytoli. A co za tym idzie używają ich sprzętu, broni, wyposażenia i innych szpejów :icon_biggrin: Jeśli coś się zmieniło (w co wątpię) to mnie poprawcie :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Nie ma Armii Szkockiej, jest Brytyjska. Szkoci mają kilka swoich regimentów, ale z tego co wiem nie ma jakiejś stricte szkockiej jednostki specjalnej, natomiast na pewno Szkoci służą w takich jednostkach jak SAS, SBS czy SFSG. Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Tak, ta: Quote Link to post Share on other sites
80dingo08 Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Dzięki za info :D Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 5 Batalion 3RRS jest PARA ( Air Assault) :D To Argyll and Sutherland Highlanders Jak wpiszesz powyższą nazwę w necie to znajdziesz więcej info. Jeżeli będziesz chciał mocniej ruszyć temat, to zapraszam na PW. Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Napisałem bzdurę, ale już się poprawiam - 5 Batalion to 5RRS nie 3RRS. :P Albo albo Highlanders. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts