Kceur Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Witam ! Proste pytanie. Który z tych pistoletów wybrać ?? Jak żaden to też proszę napisać. A tak ogólnie to jaki będzie najlepszy pistolet do 100 zł. W tym temacie http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21578-jaka-replika-do-100zl/ są baaaaaardzo stare informacje dlatego się tu pytam. Pistolety: http://allegro.pl/colt-1991-a1-h-p-a-licencja-golden-spring-i1602375463.html http://allegro.pl/colt-1911-a1-full-metal-i1593077986.html http://allegro.pl/asg-pistolet-sprezynowy-i1604665855.html http://www.military.pl/colt-m1991-a1-hpa-pistolet-asg_3038t.html Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Nie ma dobrego boczniaka do 100 zł Musisz wydać na ten cel co najmniej 200 zł,za tą cenę dobrym wyborem jest cm.122 Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Sprężynowy jako boczny to nie za bardzo,chyba ze jako wypełniacz kabury[lans].Elektryk co podał kolega wyżej bądz dozbierał ok. 200zł i za to juz kupisz dobry sprzęcik. Edita; A chyba sie pisze COLT a nie COLD.gwoli ścisłości. :P Edited May 9, 2011 by Limaxu Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Jak COLT to sorki. Chodzi o to że chciałbym jakiś dobry pistolet do 100 zł. Na wakacjach mam zamiar kupić CM.028 i do tego pasowała by jakaś broń boczna. A nie mam za dużo kasy. ok 500 zł. Cymka 350, okularki 50 i zostaje 100. Dlatego naprawdę nie ma jakiegoś fajnego pistolca do 100 zł który ma niezłe osiągi i nie rozwali się po pierwszym naciągnięciu sprężyny ????? Dziękuje i pozdrawiam Kceur Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Z pistoletami sprężynowymi daj sobie spokój bo to zwykłe zabawki jak z kiosku, tak samo pistolety np. ten cm122 to też taka plujka elektryczna. W Twoim zakresie będzie ciężko coś znaleźć, jedyne jakieś sensowne pistole to coś na co2 lub gg. Swojego czasu na taiwangun były Berrety co prawda z ABSu ale trzymała się dzielnie przez 1,5 roku :D Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Wiem widziałem tą Beretta za 95 zł. Tylko trzeba doliczyć gg za 25 zł przesyłka 20 zł i odpowiednie kulki 20 zł. Razem 160 zł :/ Nie bardzo Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 To odpuść kupno pistoletu, 100zł można lepiej wydać. Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Ok. Chaba masz rację. Dzięki za poradę :) A co sądzicie o tych gaziakach ?? http://allegro.pl/wingun-c1911-asg-super-dodatki-490fps-co2-i1596567580.html http://allegro.pl/replika-asg-pistoletu-sig-sauer-p226-na-green-gas-i1594961766.html Edited May 9, 2011 by Kceur Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Do 100 zł mogę ci polecić berettę m9 na green gas. Sam taka posiadam i jak na ta cenę klamka jest bardzo dobra Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Hmm kolego Kceur zdecyduj się w końcu jaka kasa ma być ok? Bo podałem propozycje odrzuciłeś ją, to akurat rozumiem bo stwierdzasz, że za drogo, ale teraz wywalasz gaziaka za 160 i jakiegoś za 90zł firmy nie wiadomo skąd ( wiem, że tam są gratisy, ale to takie co nic), to teraz wykonaj ten sam rachunek do swoich propozycji co wykonałeś do mojej i podlicz :) I w końcu się zdecyduj jaki przedział cenowy ma być. Edited May 9, 2011 by konrad1313 Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Ok Konrad1313. Spokojnie. Po prostu chciałem z korzystać z okazji i zapytać się co o tych gazikach myślicie. A jesteś mi w stanie polecić jakiegoś za 150 zł ??? W tym drugim za 160 zł to akurat jest wszystko. I przy okazji moja miejscowość :D. Quote Link to post Share on other sites
Vesper29 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Ok Konrad1313. Spokojnie. Po prostu chciałem z korzystać z okazji i zapytać się co o tych gazikach myślicie. A jesteś mi w stanie polecić jakiegoś za 150 zł ??? W tym drugim za 160 zł to akurat jest wszystko. I przy okazji moja miejscowość :D. Cześć A może najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś podszedł do tego sklepu, jeśli znajduje się on w Twojej miejscowości. Obejrzyj replikę, weź ją do ręki, porozmawiaj ze sprzedawcami, może oni doradzą Ci coś jeszcze lepszego? Kupic nie kupić obejrzeć można... Pozdrawiam napisz na co się zdecydowałes jak już kupisz i przetestujesz. Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Obejrzeć nie można :/ Koleś powiedział że to dom prywatny i tylko odbiór osobisty jest możliwy... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Kceur, ja akurat myślę żebyś odłożył na razie myśl o airsofcie do osiągnięcia biegłości w porozumiewania się w języku polskim, bo twoje posty ciężko się czyta i dochodzi do zrozumienia o co Ci chodzi. A jeżeli chcesz koniecznie ryzykować że nie zrozumieją cię na polu gry ,to odpuść sobie broń boczną (która przy cymie 028 nie będzie ci niezbędna) a zaoszczędzoną stówkę przeznacz na jakieś porządne nakolanniki i rękawiczki. Zaręczam ci że będą bardziej przydatne niż pistolet. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 tak samo pistolety np. ten cm122 to też taka plujka elektryczna Ty weź nie piernicz głupot, co? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Dokładnie. Kup dobre nakolanniki (Alty) za te 100-150zł. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Cześć A może najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś podszedł do tego sklepu, jeśli znajduje się on w Twojej miejscowości. Obejrzyj replikę, weź ją do ręki, porozmawiaj ze sprzedawcami, może oni doradzą Ci coś jeszcze lepszego? Kupic nie kupić obejrzeć można... Pozdrawiam napisz na co się zdecydowałes jak już kupisz i przetestujesz. Oprócz AnRa i Szumiego nie miałem jeszcze do czynienia z ersoftowym sprzedawcą, który chciałby doradzić coś lepszego. Prędzej DROŻSZEGO. A najbardziej zabawne jest to, jak 90% z nich to argumentuje ("w tej fpsy są silne, płytę wiórową przestrzeli, idealna na broń boczną, no i ta firma produkuje świetne wiatrówki"). Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Ok. Chaba masz rację. Dzięki za poradę :) A co sądzicie o tych gaziakach ?? http://allegro.pl/wingun-c1911-asg-super-dodatki-490fps-co2-i1596567580.html http://allegro.pl/replika-asg-pistoletu-sig-sauer-p226-na-green-gas-i1594961766.html Czy ja jestem już tak zaspany czy cuś, czy tam pisze 490 fps? Człowieku ty chcesz do bocznej broni 490 fps? Z taką prędkością często gęsto nie dopuszcza się broni automatycznych, do budynku najczęściej limit to 350 lub 320. Dla mnie max dla bocznej to 350, a nawet 320 fps... Natomiast to drugie to stawiam, że rozleci się po paru minutach. Nie dość że sklep kijowy to jeszcze replika tandetna. Te 100-200zł odłóż na szpej. Jakikolwiek, a na boczną zbieraj na polecane na forum gaziaki (z tego co czytałem bo sam planuję zakup takowej) czyli jakieś 180zł (najmniej), a nawet rzekłbym 250zł wzwyż. Edited May 9, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 10, 2011 Author Report Share Posted May 10, 2011 arend uwierz mi że pisanie na forum a porozumiewanie się w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Nie znasz mnie to jakim prawem pytam się obrażasz mnie i wmawiasz że ja nie umiem się porozumiewać. Jeden głupi temat o niczym nie świadczy. Gdybyś naprawdę mnie poznał zmieniłbyś zdanie. Fakt doszło trochę do nieporozumienia z mojej winy. (Zapewne dostanę bana ale przynajmniej wyraziłem swoje zdanie) Dziękuje za odpowiedzi TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Moim zdaniem,dołóż jeszcze 100 zł i kupisz dobrą ładowarkę mikroprocesorową np Imax B6 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 (edited) arend uwierz mi że pisanie na forum a porozumiewanie się w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Skoro nie potrafisz wyrazić się tekstem pisanym (co jest łatwiejsze), tym bardziej kaleczysz naszą mowę podczas rozmowy na żywo. Nie znasz mnie to jakim prawem pytam się obrażasz mnie i wmawiasz że ja nie umiem się porozumiewać. Pisząc na forum publicznym musisz zdać sobie sprawę, że ludzie wyrabiają sobie o kimś zdanie tak na podstawie treści i zawartości merytorycznej, jak i tego, JAK ktoś pisze. No, czasem też zwracamy uwagę na jakieś podpisy o mnichach, ale to rzadziej. Nie mówiąc już o tym, że ja czuję się obrażony za każdym razem, gdy widzę posty pisane jak po litrze na głowie. Jakim prawem mnie nimi obrażasz? Edited May 10, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 10, 2011 Author Report Share Posted May 10, 2011 Ok. Czyli według ciebie po jednym poście można człowieka ocenić i przy okazji "zgnoić", "zjechać". Ja też w takim razie sobie o tobie zdanie wyrobiłem. Inteligencja... Pozdrawiam Kceur Proszę Admina o zamknięcie tematu Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Ok. Czyli według ciebie po jednym poście można człowieka ocenić i przy okazji "zgnoić", "zjechać". Ja też w takim razie sobie o tobie zdanie wyrobiłem. Inteligencja... Pozdrawiam Kceur Proszę Admina o zamknięcie tematu Kceur wierz mi że uważnie śledzę wszystkie tematy w tym dziale. Nie staram się też być szczególnie upierdliwy ale jak czytam Twoje posty krzeszę iskry zębami, nóż mi się w kieszeni otwiera i zawleczki same wypadają z granatów. Niedość że nie potrafisz poprawnie pisać po polsku, to masz jeszcze problem z poprawnym przekazaniem swoich myśli. O wartości merytorycznej oraz nieumiejętności korzystania z szukajki nie wspomnę. I też nie chodzi mi o "gnojenie", "zjechiwanie" czy coś takiego, ale na kaleczenie mowy mojej nie pozwolę. Ja rozumiem że możesz się nieznać na Coldach, czy tłumnikach do kałasza, możesz mieć wątpliwości co do wyboru repliki, ale na litość Boską pisz poprawnie i z sensem, staraj się samodzielnie wyszukiwać informacje a złego słowa Ci nie powiem a wręcz na uszach stanę żeby w miarę swoich możliwości pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Ok. Czyli według ciebie po jednym poście można człowieka ocenić i przy okazji "zgnoić", "zjechać". Skoro uważasz, że po Twoich wypowiedziach tylko to można zrobić... Gratuluję samokrytyki. :) I nie napisałeś "jednego posta". Swoją drogą - o Twoim "Coldzie" i "tłumniku" słyszałem dziś od czterech różnych osób, jak myślisz, jakie zdanie mają o autorze takich potworków? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Ok. Czyli według ciebie po jednym poście można człowieka ocenić Ooo, trafiłeś w samo sedno. Dokładnie tak. Nie znamy się na żywo więc nasza opinia o nas nawzajem jest wyrobiona wyłącznie przez posty na forum. Tak jak zdanie o kimś wyrabiam sobie w trakcie pierwszej rozmowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts