mkdir Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Witam! Niedawno kupilem Polar. Dalem za niego niemalo kasy bo 350zl za polar z Polartec 350. Jednak mam pewien problem. Z swojego doświadczenia wiem że popraniu polar robi się sztywny i traci swoje walory, jak tego uniknąć?????/ Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Wniosek jest taki, ze je zle prales. Zadn moj polar, a mam/mialem ich sporo, czy to firmowe czy podrobki, nie zachowal sie w ten sposob. Zawsze piore je albo recznie albo w 40 stopniach (jak wszystkie sztuczne materialy) i z minimalnymi obrotami wirowania. Quote Link to post Share on other sites
mkdir Posted February 17, 2005 Author Report Share Posted February 17, 2005 a czym je pierzesz, proszkiem,impregnatem czy czym Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 jak recznie to zapenie plynem do prania ;) typu np. kokosal, FF, itp itd Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Proszek do kolorów. Jak ręcznie to z reguly nie jest pranie tylko odswieżanie i faktycznie najczesciej plyn ale do płukania (lenor, cocolino, silan, E itd) a nie do prania. Zmiany... Kurde co jest z moja ortografia? Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 aha :) :P Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 18, 2005 Report Share Posted February 18, 2005 wszelkiego rodzaju ciuchy termoaktywne nalezy prać najlpeiej albo w orginalnym płynie do prania zalecanym przez producenta albo w naszych warunkach w płatkach mydlanych. Te nie posiadaja żadnych chemikali i nie osadzaja się na strukturze pracującej. Oczywiście pranie albo ręczne albo w pralce natawionej na delikatne rezczy (do 30-40 stopni).po przaniu ręcznym musimy sie trochę napłukać bo płatki mydlane sa gęste :D Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 Swoje ubranie termoaktywne (bielizna Magnum) priore recznie normalnym proszkiem do prania + troche mydla. Nie traci swoich wlasciwosci, ale bardzo dlugo trzeba je wyciskac zeby pozbyc sie wody, a potem powiesic zeby wyschlo. Mozna tez zalozyc na siebie, ubranko schnie, a my nie czujemy dyskomfortu :) -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
sas Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 Pervol color magic - to podobno dziala. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 E tam! Ja używam UnderArmour i piorę je w pralce z normalnymi ciuchami i nie mam żadnych problemów z nim! A tak poza tym to polecam UnderArmour! Nawet jak się spocę jak świnia to po strzelance ściągam UnderArmour i jestem suchutki! Pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 Skoro o polarze zacżeto, to spytam, czy wie ktoś, gdzie można kupić polski polar wojskowy (ten czarny z flagami, zielonymi wstawkami na łokciach i ramionach) używany w Iraku i widoczny na wielu fotach? Quote Link to post Share on other sites
super Posted May 7, 2005 Report Share Posted May 7, 2005 Pranie w zwykłych proszkach nie służy dobrze żadnym termoaktywnym ciuszkom. Nie widać tego niestety na gołe oczy ale wierzcie mi że naprawdę nie służy :wink: po prostu ubranie takie powoli traci swoje własciwości-wystarczy spojrzeć na metkę .. tam podany jest sposób prania Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted May 7, 2005 Report Share Posted May 7, 2005 E tam! Ja używam UnderArmour i piorę je w pralce z normalnymi ciuchami i nie mam żadnych problemów z nim! A tak poza tym to polecam UnderArmour! Nawet jak się spocę jak świnia to po strzelance ściągam UnderArmour i jestem suchutki!Pozdro g. Widzialem ich strone i przeczytalem troche pozytywnych opinii o ich sprzecie. Gdzie w Polsce (przez internet lub normalny sklep) mozna kupic takie ciuchy? -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted May 7, 2005 Report Share Posted May 7, 2005 W Polsce szukałem bardzo długo i nie dorwałem nigdzie! Swojego kupiłem w US a tam mają to w każdym sklepie turystycznym! Tak to niestety wygląda z tą naszą wspaniałą Polską :( pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted May 7, 2005 Report Share Posted May 7, 2005 Szkoda :/ Na Magnum nie narzekam, ale warto byloby przynajmniej sprawdzic UA :) pozdrawiam -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts