endzik Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Witam Jestem początkującym fanem asg, poszukuje sprzętu strzelającego w granicach 700-1000zł. Co możecie polecić, da się kupić niezłą emke w tej cenie? Jeśli AK to wolałbym wersje ze składaną kolbą czy tactical, gdyż ze względu na duże rozmiary normalnych wesji nie za wygodnie strzela mi się w pomieszczeniach. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
luis Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) :google: tematów na forum pierdylion :bialaflaga: :angry: Masakra co za lenistwo... Komis, sklepy internetowe, których linki bajecznie kolorowo migają na stronie niniejszego forum, ale ciężko palcem ruszyć... Edited May 17, 2011 by luis Quote Link to post Share on other sites
endzik Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Ja nie pytam o adresy sklepów internetowych, oferty broni przeglądałem już w niejednym sklepie. Polecono mi to forum jako skarbnice wiedzy dla fanów asg, więc chce zaczerpnąć porady od ludzi którzy mają z tym styczność, a nie czytać marketingowy bełkot. Na dobrą sprawę, wszystko da się znaleźć w internecie - ale zakładam temat w dziale dla "zielonych" jako ten, bez wiedzy. Gdybym takową posiadał to bym tematu nie zakładał. Podsumowując: szukam czegoś bezawaryjnego i solidnego do tysiąca zł, replik jest od "groma" ale raczej nie wszystkie firmy i modele są godne polecenia i sprawdzone w boju. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
stato Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Nie szukaj w sklepach tylko na forum...: http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/24-opisy-i-informacje/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/196-porownania-modeli/ Repliki I klasa - porządne, markowe Repliki II klasa - chinole Zazwyczaj I klasa zaczyna się od ok 1000 zł. Na porządną emkę musiałbyś prawdopodobnie wydać ciut więcej. Jak zamierzasz iść w rekonstrukcję to dokładnie przemyśl zakup broni, żebyś nie wylądował jak ja - DPM z m4 :D Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) I znalazł się dobry człowiek i cała praca wychowawcza poszła w las. :hahaha: Sam napisałeś że szukasz to użyj funkcji "szukaj" forum :bialaflaga: Edited May 17, 2011 by memonic1 Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Repliki I klasa - porządne, markowe Repliki II klasa - chinole Zazwyczaj I klasa zaczyna się od ok 1000 zł. Na porządną emkę musiałbyś prawdopodobnie wydać ciut więcej. Jak zamierzasz iść w rekonstrukcję to dokładnie przemyśl zakup broni, żebyś nie wylądował jak ja - DPM z m4 :D Repliki I klasy, niektore juz ustepuja miejsca paru chinczyka, tym samym kilka replik z chinskiej II klasy powinno byc w I. Dobra emke mozesz znalesc za mniej niz 1k zł, ba! Mowie o nowce sklepowej. Nawet dzis w zielonych widzialem linka do niej... Reko to wogole inny temat, wiec chyba nie ma go nawet co zaczynac, co innego stylizacja, wtedy trzeba sie zastanowic. [OT] Mowisz ze wyladowales zle, DPM z M4? Co powiesz na Czeski mundur z AKM, rosyjskimi i amerykanskimi naszywkami i "chinska" kamizelka*? Zawsze moglo byc gorzej :P [/OT] * Chinska kamizelka = Mil-Tech Reactor Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 A nie lepiej zamiast gadać bez sensu po prostu polecić jakąś broń co myślicie o cm 042s dla niego lub http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1272 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_123&products_id=595 co myślicie o tych produktach ? Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Nienajgorsze, acz jesli nie masz wielkiej awersji do kałachów to lepiej będzie kupić jakiegoś CM.040. Składana kolba i w niektórych wersjach krótsza lufa. No i zostanie kasa na ładowarkę batkę i dodatkowe magi. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 (edited) Dobra m-ka w okolicy 1k : http://taktyczny.com/asg,665,karabin_szturmowy_defender_4_carabine_aeg_pl_lmt_kwa.html do tego musisz doliczyć koszt baterii i ładowarki i kulek razem w 1200 zl powinieneś się zamknąć z Chinoli wg mnie obojętnie jaki kałasz CYMY z serii CM.04x lub G36 od JG lub Cymy. Przy chinolach polecam od razu wymienić lufę na precyzyjną i praktycznie zawsze jest konieczna wymiana gumki hop up na markową, bateria to loteria przy chińczykach więc też zakładaj ,że będziesz musiał kupić nową..także wlicz sobie te koszty planując zakup) Pozdro Edited May 18, 2011 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 A nie lepiej zamiast gadać bez sensu po prostu polecić jakąś broń co myślicie o cm 042s dla niego lub http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1272 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_123&products_id=595 co myślicie o tych produktach ? Nie lepiej. Bo Kolega Endzik będzie wymagał tak samo jak Ty gotowych podanych na tacy rozwiązań zamiast zrobić coś samodzielnie. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Repliki I klasy, niektore juz ustepuja miejsca paru chinczyka, tym samym kilka replik z chinskiej II klasy powinno byc w I. Dobra emke mozesz znalesc za mniej niz 1k zł, ba! Mowie o nowce sklepowej. Nawet dzis w zielonych widzialem linka do niej... Reko to wogole inny temat, wiec chyba nie ma go nawet co zaczynac, co innego stylizacja, wtedy trzeba sie zastanowic. [OT] Mowisz ze wyladowales zle, DPM z M4? Co powiesz na Czeski mundur z AKM, rosyjskimi i amerykanskimi naszywkami i "chinska" kamizelka*? Zawsze moglo byc gorzej :P [/OT] * Chinska kamizelka = Mil-Tech Reactor 1 klasa to nie jest replika, a firma / zaklad ./ manufakturia, ktora produkuje te repliki. Jezeli przerost bubli nad czyms dobrym wynosi grubo ponad 50% to o czym my tu mowimy ? Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 ^ Obecnie repliki CA to I czy II klasa? Niby nadal jest w I a duzo negatywnych opini przenosi ja do II klasy. Kilka chinczykow tez jest lepszych od innych. Dlatego twierdze ze kilka "chinczykow" powinno znalesc sie w "markowych" dyskusjach. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 (edited) Nie, nie powinno. Classic Army robi repliki na nierównym poziomie, w tym także o obniżonej jakości nawet w stosunku do własnych standardów. Czy to znaczy, że jest II klasy? Raczej nie ale.. bywa. Pozdrawiam, Lambert Edited May 18, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Z calym sercem moglbym wrzucic CA do 2 grupy... Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 a czy ktoś możne napisać czy te bronie które podałem nadają się ? Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 REPLIKI Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 To że na większości polskich sklepów emki Ca to generacje z roku 2007, nie znaczy że ta firma robi słabe repliki. Najnowsze emilki CA mają po 380fps + mega rof :) Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 REPLIKI Odpuść sobie. Cytat z głównej strony: "Jeśli na WMASG.pl widnieje gdzieś określenie "broń", to zostało ono użyte jedynie dla wygody i utrzymania klimatu całej zabawy." Quote Link to post Share on other sites
kujaw091 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Odpuść sobie. Cytat z głównej strony: "Jeśli na WMASG.pl widnieje gdzieś określenie "broń", to zostało ono użyte jedynie dla wygody i utrzymania klimatu całej zabawy." Nie zmienia to faktu, że warto aby nowi uczyli się nazewnictwa. Quote Link to post Share on other sites
endzik Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 (edited) Dzięki za pomoc. Zdecydowałem się jednak na coś tańszego i mniejszego, mianowicie replikie giety od Cymy: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/102656?highlight=003 Uznałem że na początek nie ma co się pchać w spore koszta, skoro nie będzie drastycznych różnic w jakości strzelania a lepiej resztę zainwestować w ochronę, ubiór i bajery. Teraz mam pytanie, jaki kolimator polecicie do "giety"? http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/kolimator_tactical_sight_3rails-2x42mm_a_c_m-383.html coś takiego się sprawdzi? Edited May 18, 2011 by endzik Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Najpierw postrzelaj bez kolimatora i wtedy się przekonasz czy go potrzebujesz czy też nie. Nie ma sensu tracić teraz kasy na chińszczyznę, która się rozleci, a nie będzie do niczego używana. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts