LogaN Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Albo szukajka mi szwankuje, albo nie ma zbytnio informacji o tych kulkach. Czy ktoś miał z nimi kontakt? Pytam, gdyż na opakowaniu pisze "High End AEG BBs", a podana tolerancja wynosi 0.01mm, czyli tak jak wiele bardzo dobrych kulek, a ich cena jest zadowalająca. http://www.military.pl/kulki-asg-sniping-system-bbs-0-20g-5000-szt-_8786t.html Przyglądając się im przez opakowanie (mam taką możliwość) wydaje mi się, że ich powierzchnia jest równomierna, pozbawiona śladów, a kulki wyglądają na precyzyjnie wykonane. Pytam, gdyż chcę wiedzieć czy ktoś miał kontakt z tymi kulkami zanim je kupię. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Nie wygłupiaj się. To tylko 1 paczka. Rozpakuj i przestrzelaj ;] Mam nadzieje ,że są inne wagi bo nie powiesz mi chyba ,że chcesz strzelać z 0,2 ? :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 Oczywiście są też innej wagi :). W takim razie prawdopodobnie zabiorę dla siebie paczuszkę 0,25g: http://www.military.pl/kulki-asg-sniping-system-bbs-0-25g-4000-szt-_9296t.html Przestrzelam i dam znać. Jeden ze znajomych używał ich dzisiaj na strzelance, ale na śmierć zapomniałem go zapytać jak się sprawują. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Ten CG to jest jakaś nowa fabryka czy po prostu ktoś dla nich branduje ? Wiesz może ? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Prawdopodobnie jakiś rebrand... jak to cybergun Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 No więc pierwsze opinie nowych użytkowników (2 osoby) nie są jakieś super optymistyczne: 1. Jeden z nich znalazł różnego rodzaju syf i przebarwienia na kulkach (ale zbytnio z nich jeszcze nie strzelał). 2. Drugi strzelał trochę i mówi, że całkiem w porządku mu się z nich strzelało (obserwacje ze zwykłej strzelanki, bez typowych testów), ale że przycinały się w midcapach. Ja już mam swoją paczuszkę 0,25g, ale w tym tygodniu prawdopodobnie nie będę miał okazji ich przetestować (a już na pewno nie w polu). Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Na dobrą sprawę wystarczyłoby ,żebyś dowiedział się z której fabryki są i dostaniemy odpowiedź jakie to są. Nie wierze ,że np. Element dla któregoś rebranda zmienia jakość, albo zwiększa kontrolę jakości..... Ale patrząc na cenę równie dobrze morze to być Guarder ,ale nie slyszalem ,żeby guarder robił rebrandy. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 30, 2011 Author Report Share Posted May 30, 2011 No więc jestem już po pierwszych testach kulek Sniping System 0,25g. Porównałem je z dwoma innymi firmami kulek: a) dobrej jakości: G&G 0,25g b) niskiej ceny: P&J Premium 0,25g Test miał skupić się na powtarzalności i skupieniu strzałów przy użyciu danych kulek oraz ich współpracy z magazynkami low-cap oraz mid-cap. Do testu użyto replik: SR25 A&K/P&J - 450 FPS, lufa Prometheus 590mm, gumka Systema Energy, komora King Arms, magazynek Mid-Cap P&J SPR A&K/P&J - 430 FPS, lufa Prometheus 469mm, gumka Systema, komora King Arms, magazynek Low-Cap P&J MP5K PDW Galaxy - 330 FPS, stock, magazynek Low-Cap Galaxy M180 GA - 260 FPS, stock, 'shell' GA STI Tactical KSC/KWA/ASG - 290 FPS, stock, magazynek dwurzędowy KSC/KWA/ASG Porównanie celności na dystansie 25 metrów, przy użyciu repliki MP5K PDW Galaxy: - wszystkie kulki (G&G, P&J Premium, SS) charakteryzowały się bardzo podobnym torem lotu. Brak znaczących różnic; - kulkom SS zdarzyła się największa liczba "dziwnych strzałów" (cechujących się innym torem lotu, niż reszta kulek) - brak zacięć w magazynku Porównanie celności na dystansie 35 metrów przy użyciu repliki SPR A&K/P&J (wyłącznie kulki G&G i SS): - na tym dystansie kulki SS trafiały około 10 cm poniżej miejsca, w które trafiały kulki G&G - celność bardzo dobra zarówno na G&G jak i SS. Momentami SS wydawały się nawet celniejsze, jednak było to zbyt mało powtarzalne, żeby być regułą - kulkom SS zdarzały się dziwne strzały nieco częściej niż kulkom G&G - brak zacięć w magazynku Magazynek Mid-Cap P&J do SR25: - WSZYSTKIE kulki G&G zostały wystrzelone bez zacięć - ŻADNA kulka SS nie została wystrzelona - wszystkie blokowały się w magazynku 'Shell' ze strzelby M180 GA: - wystrzelone około 20 kulek, jedno zacięcie w magazynku - duży rozrzut kulek przy strzelaniu na odległość 35 metrów - kulki podatne na system hop-up Magazynek gazowy STI Tactical KSC/KWA/ASG: - wszystkie kulki zostały wystrzelone bez zacięć - na dystansie 35 metrów 90% strzałów mieści się w celu wielkości sylwetki człowieka PODSUMOWANIE: Przy wystrzelonych około 250 kulkach, trudno mówić o ich jakości. Jestem jednak w stanie podzielić się opinią wysuniętą po użyciu tych 250 kulek i porównaniu z kulkami innych firm. Jedno jest pewne - kulki Sniping System nie przyniosą żadnej rewolucji. Jeśli ktoś stawia na precyzję strzału, powinien wybrać kulki lepszych firm. W podobnej cenie znaleźć można między innymi kulki G&G, KA, Madbull i Guarder. Ze względu na zacinanie się w magazynkach Mid-Cap, kulek tych nie byłbym w stanie postawić na jednym szczeblu razem z tymi wcześniej wymienionymi, ale właściwości balistyczne tych kulek znacząco od siebie nie odbiegają. Pod względem ekonomicznego strzelania, zdecydowanie wybrałbym kulki P&J Premium, które podobnie zacinają się w magazynkach typu Mid-Cap, ale zachowują podobne właściwości balistyczne przy znacznie mniejszym koszcie. Czy wobec tego polecam kulki Sniping System? Raczej nie. Mogą okazać się dobrym wyborem, jeśli na rynku zabraknie G&G, KA, Madbulla i Guardera. Ale raczej tylko wtedy. PS: Na opakowaniu pisze "Made in China", jeśli to kogoś interesuje. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
keymaker Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 równie dobrze morze to być Guarder Lord, have mercy... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Pomijając że Element to rebrand ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts