wroobelchannel Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Witam Rozglądam się za mauserem 98k/ew krótszego od tanaki,czy ktoś chciałby się pozbyć takiego za rozsądną cenę? Temat założyłem tu a nie w komisie,ponieważ pieniędzy spodziewam się tak w połowie czerwca,i chciałbym wybadać sytuację. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Tanaka cacuszko a jeszcze jak byś trafił wersję Kawaleryjską to już cud miód i orzeszki - wiem co mówię bo sam taką sprowadzałem swego czasu dla kolegi i powiem ci tylko że gdy dotarł to nie za bardzo chciałem się z nim rozstawać :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Sądzę że trudny temat, prędzej sprowadź sam, takich replik nie kupuje się po to żeby zmienić za rok czy dwa;), ale może ktoś akurat się trafi, życzę powodzenia:)! Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 Liczyłem że ktoś może kończy z asg albo reko i się pozbywa...cóż,pożyjemy,zobaczymy:D pzdr Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 (edited) Najgorsze w sprawie Mausa od TW jest to, że najprawdopodobniej już go nie robią - kolejny czynnik, przez który mało kto chce pozbyć się swojego Karabinera. Swego czasu na WWIIguns puścili info, że będzie nowa seria (rocznik '43, nie '42 jak do tej pory), ale coś cicho na ten temat. Czasami japońskie cudeńka od TW i Marushina pojawiają się w ilości sztuk 1 na RWA, tam najprędzej go dorwiesz. PS. Ahmed - a czy TW nie produkowała z serii Mauser tylko standartowego niemieckiego K98k i czeskiego karabinka vz.24 (przez Niemców produkowanego jako G33/40 dla jednostek Gebirgsjäger) ? O jaką wersję kawaleryjską chodzi :zastanawia: Edited May 20, 2011 by SturmFJ Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 PS. Ahmed - a czy TW nie produkowała z serii Mauser tylko standartowego niemieckiego K98k i czeskiego karabinka vz.24 (przez Niemców produkowanego jako G33/40 dla jednostek Gebirgsjäger) ? O jaką wersję kawaleryjską chodzi :zastanawia: Krótsze ustrojstwo TW to był tylko Gewehr 33/40. Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 Ciekaw jestem jeszcze co wypłynie w temacie tego m1 bodajże ICS'a? pzdr Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 (edited) Krótsze ustrojstwo TW to był tylko Gewehr 33/40. No właśnie - poza tym czy WH miał coś takiego jak wersją kawaleryjska K98 ? White - trzeba czekać, ale wypłynie, w końcu byłaby to jedyna fabryczna alternatywa dla Marushina (czyli troszkę kasy by im wpadło). Mogłoby wypłynąć zdjęcie oraz info jak Panowie rozwiążą sprawę zasilania w kulki (oby nie jak w ich M3 - magazynki od Thompsona :bialaflaga: ). Edited May 22, 2011 by SturmFJ Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 (edited) Podejrzewam że gb v.7 ze skróconym magazynkiem,sam taki kiedyś tam zrobiłem.(gwoli ścisłości-mówiłem o garandzie:D).Albo poczekamy na kar'a od G&G... pzdr Edited May 22, 2011 by whiteasg Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 chcialem tylko podac info ze z wwIIguns.com to nic nie kupujcie bo oszukuja. ta strone jest pod uwaga wszystkich grup reko aemrykanskich jak i europejskich. Wiec nie bierzcie ich info na powaznie... Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 No właśnie, tak troszeczkę abstrachując od tematu głównego - jak to jest z WWIIguns? Na zagranicznych środowiskach ASH zbierają bardzo niepochlebne opinie, u nas też ich odradzają - jakim cudem ten sklep jeszcze działa? Repliki mają miodne, mnogość perełek na których widok szczena styka się z ziemią, nowości (np. M3 modelgun od CAW) o których człowiek raczej nie dowiedziałby się z innych źrodeł - jak to z nimi naprawdę jest? Co do tej nowej serii Mausera ('43) - fakt faktem że jest to sprawa nietypowa, gdyż znalazłem tego Mausa na WGC (wystarczy wklepać w wyszukiwanie), ale "jest z tym coś nie tak" - nie figuruje on w żadnej kategorii w sklepie, także po przeryciu się przez wszystkie możliwe opcje (Sniper Rifles, Other Rifles, Back in Stock, New Items etc.) też go nie ma - jedynie wyszukiwanie go odnajduje. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 strony opisujace WWIIGUNS.com http://ww2aa.proboards.com/index.cgi?board=general&action=display&thread=130 http://arniesairsoft.co.uk/?filnavn=articles/tokyo_hobby/tokyo_hobby.htm podobno albo wlasciciel jest finem, albo japonczykiem, ale i tak wychodzi na to ze ma z 3 rozne strony z ktorych kradnie pieniadze od osob ktore u niego zamwiaja. nie ma po co sie ta strone interesowac. ;) a zdjecia ktore maja moga byc z starych replik, juz nie sprzedawanych... Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Czytałem, czytałem - naprawdę szkoda, fajnie byłoby mieć takiego uczciwego i ogólnodostępnego dealer'a replik drugowojennych z prawdziwego zdarzenia, ehh... Czemu na tym świecie nigdy nie może być za dobrze :teeth: Quote Link to post Share on other sites
alibaden Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Mam mausera Marushina w orginalnym łożu, dumam nad sprzedażą ponieważ do zabawy w ASG jest nieco uciążliwy (łuski), do reko jak najbardziej jak by ktoś chciał popatrzeć to tu http://panzerwaffle.pl/poligon/27-2011-05-03-sesja-foto-mgf.html jest tylko jeden więc łatwo go znaleźć, mogę również rozważyć wymiankę na coś świetnego :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 szefie kantyny teraz to wszyscy zamiast myśleć o mausie będą chcieli nr tel wiadomo od kogo :) Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 (edited) Potwierdzam mauserek alibadena 1sza klasa :) wszystko co mozliwe wymienione od ostrego. Jest i drugi mauser ale to wykopek do paradowania (herbatnik go uzywa na tych fotach) Edited May 30, 2011 by xxNDxx Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 W kwestii nietypowych replik kolegów spod parasoli pewnie zainteresuje że niedawno uruchomiłem m1 carbine aeg- do reko pewnie się nie nada,ale na stylizowany ASG zdecydowanie podejdzie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
pit66 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 szefie kantyny teraz to wszyscy zamiast myśleć o mausie będą chcieli nr tel wiadomo od kogo :) Oczywiście do fotografa :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
MJ10 Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Witam Rozglądam się za mauserem 98k/ew krótszego od tanaki,czy ktoś chciałby się pozbyć takiego za rozsądną cenę? Temat założyłem tu a nie w komisie,ponieważ pieniędzy spodziewam się tak w połowie czerwca,i chciałbym wybadać sytuację. pzdr Witam, Mam na sprzedaż Tanake 98k + kopie lunety ZF41 Tanaki: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2145&name=Tanaka_-_Kar98K_WWII http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5612&name=Tanaka_-_Luneta_ZF41_do_Mauser_Kar98_-_1.5x15 Oferty na PW. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Pozwolę sobie napisać. Biorę go! Rezerwacja, cokolwiek, ale tanasia jest moja! Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 Wyjazd do londynu natchnal mnie aby poszukac naszego bohatera na lamach forow miejscowych grup ash.Nie musialem dlugo czekac,prawie od razu odezwali sie potencjalni kontrahenci...i za 400£ mam mauserka.Tylko wysylka do polski boli(50£ :/) .Gdyby ktos byl zainteresowany kupnem nowego,to sklep wolf armouries z siedziba w londynie posiada te repliki na stanie(u nas prawie nie do dostania) za jakies 550£. pzdr Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Sprawdziłem bo sam chcę kupić mausa, out of stock niestety Quote Link to post Share on other sites
wroobelchannel Posted October 8, 2012 Author Report Share Posted October 8, 2012 Jak byłem tam rok temu na miejscu, to mieli chyba z 4 :P Polecam ten komis, stamtąd brałem: http://www.ww2airsoft.org.uk/php/phpBB2/viewforum.php?f=178 Quote Link to post Share on other sites
Bono Japan Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Jakby ktoś chciał mogłbym bez problemu Tanake sprowadzić z Japonii Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Spoko, ja chcę. Tylko za ile? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts